Θα προτιμούσε να αγοράσει εμβόλια παρά να ταξιδέψει στον Άρη ο Bill Gates

«Κοστοβόρο» χαρακτήρισε ο δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς ένα ταξίδι στον «Κόκκινο πλανήτη», προτιμώντας με τα χρήματά του να αγοράσει καλύτερα «εμβόλια».

Ο δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC, τόνισε πως θα προτιμούσε να πληρώσει για εμβόλια παρά να ταξιδέψει στον Άρη, ενέργεια, που την χαρακτηρίζει ως «κακή χρήση χρημάτων».

«Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ακριβό να πηγαίνεις στον Άρη. Μπορείτε να αγοράσετε εμβόλια κατά της ιλαράς και να σώσετε ζωές για 1.000
δολάρια (814 λίρες) ανά ζωή που σώζεται». «Και έτσι [αυτό] απλά σας γειώνει, όπως στο - μην πάτε στον Άρη». Στην ατζέντα Μασκ και Μπέζος ο «Κόκκινος πλανήτης»

Ο Γκέιτς, φαίνεται να «χαράζει» διαφορετική πορεία από τους, επίσης, δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες, Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος, που ενδιαφέρονται σθεναρά για τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ έχει πει ότι θέλει κάποια στιγμή να αποικίσει τον Άρη, ενώ ο Μπέζος εντάσσεται, επίσης, στη «κούρσα του διαστήματος».

Η SpaceX, η εταιρεία πυραύλων που συνίδρυσε ο Μασκ το 2002, έχει θέσει ως απώτερο στόχο την αποστολή πτήσεων με πλήρωμα στον Άρη και τελικά τον αποικισμό του Κόκκινου Πλανήτη.

Ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin και έκανε ένα σύντομο ταξίδι στο διάστημα το 2021, ενώ ο Βρετανός μεγιστάνας σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έχει φτάσει επίσης στα όρια του διαστήματος με το πυραυλικό αεροπλάνο Virgin Galactic.

Στόχος η «τεχνητή νοημοσύνη» για τον Γκέιτς

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, προσανατολίζεται περισσότερο προς τον τομέα της «τεχνητής νοημοσύνης», πιστεύοντας ότι θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα.

«Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ζητήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, βοηθά και στην ανάγνωση και τη γραφή». «Στην πραγματικότητα, έχει σημειωθεί μεγαλύτερη πρόοδος εκεί παρά στη ρομποτική πλευρά. Και τα δύο θα μας δώσουν πολύ υψηλότερη παραγωγικότητα». «Μπαμπούλας»

Ο Γκέιτς μίλησε επίσης και για την έκπληξή του που έγινε επίκεντρο πολλών θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

«Δεν το περίμενα αυτό» «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα που την προκάλεσα σκόπιμα ή παρακολουθώ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά ασχολούμαι με τα εμβόλια για να σώσω ζωές». «Αυτά τα μηνύματα κάπως το αντέστρεψαν. Υποθέτω ότι οι άνθρωποι αναζητούν τον «μπαμπούλα» πίσω από την κουρτίνα, την υπεραπλουστευμένη εξήγηση. Η κακομεταχείριση είναι πολύ πιο κατανοητή από τη βιολογία». «Δεν έχω γιγάντια ντουλάπα»

Ο κ. Γκέιτς, ο οποίος έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, που συχνά στοχεύουν στην παγκόσμια υγεία, ειδικά στα παιδιά.

Τώρα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της εξάλειψης του υποσιτισμού και ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα και η ελονοσία.

Στο ερώτημα αν είναι λιτός στην προσωπική του ζωή, ο κ. Γκέιτς είπε: «Δεν έχω γιγαντιαία ντουλάπα. Δεν φοράω κοσμήματα. Όταν ξετυλίγω ένα δώρο, δεν παίρνω το περιτύλιγμα και το διπλώνω και το χρησιμοποιώ ξανά. Η γιαγιά μου δεν πέταξε ποτέ μια χάρτινη σακούλα στη ζωή της ή οποιοδήποτε σπάγκο σε ένα πακέτο. Οπότε σύμφωνα με τα πρότυπά της, είμαι τρελός».

Ο κ. Γκέιτς χώρισε από τη σύζυγό του, Μελίντα, τον Μάιο του 2021. Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να ξαναβρεί την αγάπη, είπε: «Σίγουρα, δεν είμαι ρομπότ».

#ΕΜΒΟΛΙΑ #ΕΜΒΟΛΙΟ #BILL_GATES
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρη, Bill Gates,ari, Bill Gates