«Θα σπάσει ο αεροχείμαρρος και...»: Νέα πρόγνωση για κακοκαιρία εξπρές

Νέα κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η μέρα σήμερα πριν μας χτυπήσει την πόρτα το πρώτο κρύο. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για σήμερα Τετάρτη 15/11 θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη την επικράτεια με την θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους ακόμα και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να φτάνει αργά το μεσημέρι ακόμα και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές αλλά προς το βράδυ θα ενισχυθεί ο Βαρδάρης στα 6-7 μποφόρ με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ αναφέρει ότι το πρώτο κρύο θα έρθει το Σαββατοκύριακο με αισθητή την πτώση της θερμοκρασίας.

Εξηγώντας τον λόγο της απουσίας του κρύου ακόμα, μιλάει για ένα αέρινο τείχος αεροχειμάρρου που χωρίζει τη Γηραιά ήπειρο σε δύο τμήματα και το οποίο αν συνεχιστεί «δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το αξιόλογο και για το υπόλοιπο του μήνα πέραν από "εξπρές" διαταραχές».

Αυτός ο αεροχείμαρρος, όμως όπως λέει θα «σπάσει» το Σαββατοκύριακο για αυτό θα έχουμε αυτήν την κακοκαιρία εξπρές που δεν θα κρατήσει πάνω από δύο μέρες.

Από τη Δευτέρα όμως η θερμοκρασία θα ανέβει εκ νέου, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Θα σπάσει ο αεροχείμαρρος και...»: Νέα πρόγνωση για κακοκαιρία εξπρές,