Θεοδωρικάκος: «Αστειότητες από τα τουρκικά ΜΜΕ - Δικαίωμά μου να εμψυχώσω αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα»

Δηκτικά σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τα... παράπονα των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσής αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο.

Ειδικότερα, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, συζητώντας με συνεργάτες του τα όσα είδαν στον Έβρο, μοιραία είχε να πει και μερικές λέξεις για όσα γράφτηκαν στον τουρκικό Τύπο. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τα γραφόμενα «αστειότητες» και τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία πρόκληση».

«Είναι δικαίωμα μου να επιθεωρήσω στην ελληνική μεθόριο τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς

που υπηρετούν στα σύνορα με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια της χώρας» έλεγε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με τις εφημερίδες εφημερίδες «Σοζτζού» που αντιπολιτεύεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και «Ακσάμ» που είναι φιλοκυβερνητική) υπήρξε... «απειλή» και «πρόκληση», λέξεις τις οποίες χρησιμοποίησαν και στους σχετικούς τίτλους των δημοσιευμάτων τους.

Οι δύο εφημερίδες πήγαν το πράγμα ένα βήμα παραπέρα γράφοντας πως ο Έλληνας υπουργός έφθασε σε απόσταση 50 μέτρων από τις θέσεις των Τούρκων στρατιωτών που φυλάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σε όλα τα σχετικά άρθρα επισημαίνεται η κυβερνητική πρόθεση να τοποθετηθούν 250 επιπλέον συνοριοφύλακες στην περιοχή του Έβρου, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση του προστατευτικού τείχους μήκους 37 χλμ. Οι εφημερίδες «Τζουμχουριέτ» και «Χουριέτ» στην αγγλική της έκδοση αναφέρονται και στην παρουσία ενός Zepelin της Frontex στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα