Θρίλερ στην Κω, βρέθηκε το κινητό της 27χρονης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία δεν έχει δώσει σημάδια ζωής από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Πολίτης βρήκε το κινητό της.

Ενισχυμένες δυνάμεις στην Κω ψάχνουν α βρουν στοιχεία που οδηγούν στον εντοπισμό της 27χρονης από την Πολωνία, η οποία εξαφανίστηκε στις 12 Ιουνίου από την περιοχή του Τιγκακίου στο νησί.

Το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης

εντοπίστηκε 500 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκαντεσιανού που κρατείται και αναμένεται να παραδοθεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Στον 32χρονο από το Μπαγκλαντεσιανός που συνελήφθη, ασκήθηκε ήδη δίωξη για αρπαγή και θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του τακτικού Ανακριτή της Κω.

Ο 32χρονος φαίνεται να έπεισε την 27χρονη να τον ακολουθήσει σπίτι του, ενώ ήταν μεθυσμένη, για να την προμηθεύσει με χασίς. Ο ίδιος ομολόγησε ότι συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της, όμως αργότερα την άφησε στην περιοχή και ο ίδιος έφυγε.

Σε έρευνα στο σπίτι του, αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Βρέθηκαν δύο ποτήρια μπύρας, δύο μαχαίρια, ένα στριφτό τσιγάρο στο τασάκι, μία γυναικεία μπλούζα η οποία φέρει μία κηλίδα και μία τρίχα χρώματος ξανθού, ένα φούτερ χρώματος πορτοκαλί και μια κόκκινη μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων και ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα του για την Ιταλία.

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στο νησί, το οποίο ενημερώνεται εξαρχής για την πορεία των ερευνών

Στην επιχείρηση εντοπισμού για την 27χρονη Αναστάζια συμμετέχουν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και εθελοντές οι οποίοι με drone και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» την περιοχή στην οποία εντοπίστηκε για τελευταία φορά η 27χρονη.

Η ΕΛΑΣ έχει στα χέρια της το υλικό από την κάμερα ασφαλείας μινι μάρκετ ο ιδιοκτήτης του οποίου είδε την αγνοούμενη το βράδυ της Δευτέρας να κάθεται μόνη της σε μια περίφραξη.

Μάρτυρας που είδε τελευταία την Αναστάζια μίλησε στο «Τούνελ», λέγοντας: «Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Το μαγαζί που δουλεύουμε είναι από το ξενοδοχείο της κοπέλας γύρω στα 500 μέτρα. Ήρθε μόνη της εδώ, πήρε το κρασάκι και κάτι άλλα πράγματα και κάθισε έξω. Έκατσε περίπου ένα 20λεπτο».

Σχετικά με τον άντρα που έχει συλληφθεί με καταγωγή από το Μπαγκλαντές η μάρτυρας περιέγραψε: «Αυτός είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Από την κάμερα του μαγαζιού είδαμε ότι ο συγκεκριμένος την πήρε έξω από το μαγαζί». Και πρόσθεσε: «Όταν έφυγαν ήταν μόνο αυτός με την κοπέλα».

Ειδικά για την κοπέλα που αγνοείται σημείωσε η μάρτυρας ότι δεν ήταν μεγάλο το χρονικό διάστημα που είχε φθάσει η 27χρονη στο νησί της Κω και δούλευε πρώτη φορά στο ξενοδοχείο.

Παραμένει κρατούμενος ο 32χρονος

Κρατούμενος παραμένει ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της 27χρονης από την Πολωνία.

Ο 32χρονος συνελήφθη μετά από έρευνα της Ασφάλειας του νησιού από την οποία διαπιστώθηκε πως είχε πάνω του αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία το οποίο φέρεται να έβγαλε την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης της κοπέλας, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ίσως ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο ίδιος μαζί με τέσσερις ακόμη αλλοδαπούς, με καταγωγή από Μπαγκλαντές και Πακιστάν, συναντήθηκαν με την 27χρονη το βράδυ της Δευτέρας και, όπως κατέθεσε στην Αστυνομία, συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της στο σπίτι του, στο Μαρμάρι.

Στη συνέχεια ανέφερε πως άφησε την Αναστάζια στο δρόμο και επέστρεψε στην οικία του. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω πραγματοποίησαν έρευνα στο δωμάτιο που έμενε η κοπέλα μαζί με το σύντροφό της και πήραν δείγμα DNA ενώ αναμένεται να λάβουν γενετικό υλικό και από τους πέντε αλλοδαπούς.

Στο χέρι ενός εκ των υπόπτων αλλοδαπών εντοπίστηκαν ίχνη πάλης, στοιχείο που κινεί τις υποψίες των Αρχών πως πίσω από την εξαφάνιση της 27χρονης κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με την εκπομπή Φως στο Τούνελ, είναι ότι τα ρούχα του νεαρού που κρατείται, είχαν κολλημένα πάνω τους αγκάθια, που σημαίνει ότι τη νύχτα της εξαφάνισης, βρέθηκε πιθανότατα σε χωράφια. Στις Αρχές δήλωσε ότι επέστρεψε σπίτι του στις 22:00, αλλά ο συγκάτοικός του κατέθεσε ότι δεν τον είδε μέχρι τις 23:00 που κοιμήθηκε.

Οι Αστυνομικοί κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση τον 28χρονο, Πολωνό σύντροφο της αγνοούμενης για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κενά σε σχέση με την αρχική του καταγγελία. Ο Πολωνός ήταν αυτός που δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνιση της Αναστάζια το πρωί της Τρίτης αφότου την αναζητούσε για ώρες το προηγούμενο βράδυ και η κοπέλα δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης επικεντρώνονται στην περιοχή του Μαρμαρίου και του Τιγκακίου, αφού στο Τιγκάκι σύμφωνα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, δόθηκε το τελευταίο στίγμα του τηλεφώνου της. Η έρευνα είναι δύσκολη καθώς η περιοχή είναι βαλτώδης με πολλά πηγάδια.

Στο «Φως στο Τούνελ» συνδέθηκε χθες το βράδυ με το Τιγκάκι στην Κω, και συνομίλησε με τον αντίδημαρχο Κω και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη, τον Θωμά Καραθωμά επικεφαλής της έρευνας αλλά και με άλλους εθελοντές.

Ο κ. Καραθωμάς ανέφερε ότι στις έρευνες συμβάλλει και η Speedy, η εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είχε συμμετάσχει στη διάσωση στο φονικό σεισμό της Τουρκίας και είχε βρει τρεις κοπέλες ζωντανές, ενώ αναμένεται η άφιξη ενός ακόμα σκύλου από τα Τρίκαλα προς ενίσχυση των ερευνών.

Τέλος, ο κ. Καμπουράκης ζήτησε να ανοίξει η ομπρέλα των ερευνών και σε άλλους χώρους, ακόμη και σε σπίτια της περιοχής.

#ΚΩΣ #ΘΡΙΛΕΡ #ΠΟΛΩΝΙΑ #27ΧΡΟΝΗ #ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρίλερ, 27χρονης,thriler, 27chronis