Τι στέλνω στο 13033 για συνεργείο, βενζινάδικο και τράπεζα

Παραμένουν τα SMS στο 13033 για όλο το 2020 και πιθανότατα και για το 2021 με την προσθήκη έξτρα κωδικού εφόσον αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενόψει των εορτών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως αναζητείται φόρμουλα για το άνοιγμα των καταστημάτων με εποχικά είδη όπως χριστουγεννιάτικα και παιχνίδια καθώς όπως τόνισε έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας. Εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα,

το πιθανότερο είναι να προστεθεί έξτρα κωδικός στο 13033.

Έξι κωδικοί έχουν ενεργοποιηθεί για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών εν μέσω του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ και έτσι αυτή εγκρίνεται είτε μέσω αποστολής δωρεάν SMS στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα ή/και τις χειρόγραφες βεβαιώσεις.

Παράλληλα, καθημερινά είναι τα ερωτήματα με τι κωδικό μπορεί να πάει κάποιος σε συνεργείο αυτοκινήτων, τράπεζα και βενζινάδικο. Για τη μετακίνηση σε συνεργείο αυτοκινήτων, για παράδειγμα, ο κωδικός που θα πρέπει να χρησιμοποιείται είναι ο 2. Το ίδιο και για βενζινάδικο ενώ για να πάει κάποιες σε τράπεζα θα πρέπει να στείλει τον κωδικό 3 στο 13033.

Ποιοι κωδικοί ισχύουν
Όπως ανακοίνωσε, την Πέμπτη (05/11), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έξι κωδικοί έχουν ενεργοποιηθεί ως προς τις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις στο πρότυπο του Μαρτίου.

Αυτοί είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία (π.χ. εφορία) ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα