Τίτλοι τέλους για την προανακριτική - Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος, καταγγέλλει ότι παραβιάστηκαν δικαιώματά του

Αποχώρησε πριν από λίγο από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ' αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο

κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύνταξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Τσοβόλας: Η μεθοδολογία θυμίζει το '89

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβολας έκανε λόγο για σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, καταγγέλοντας παρανομίες και αλαζονεία της πλειοψηφίας.

«Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης", είπε ο κ. Τσοβόλας ο οποίος ανέφερε ότι δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες, όπως ο κ. Σαμαράς, και οι εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου ισχυρίσθηκε επίσης ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται, θυμίζει το '89, και ότι η ΝΔ ετοίμαζε από καιρό διώξεις. «Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που είχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν» υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα