Το «Rolex» που θα στείλει φυλακή τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Μπολσονάρου

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται να μπαίνει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, καθώς ασκείται ποινική έρευνα εις βάρος του, εξαιτίας ενός... Rolex!

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερευνών για απάτη και νοθεία στις εκλογές, οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει στη φυλακή ορισμένους από τους στενότερους συμμάχους του και οι οποίες, τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται να τον βγάζουν όλο και περισσότερο στη δίνη.

Ένα ρολόι «Rolex» με διαμάντια που δόθηκε στον Ζαϊρ

Μπολσονάρο, από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τους IrishTimes, φαίνεται να είναι η αιτία που έχει μπει ξανά στο στόχαστρο.

Το εν λόγω κόσμημα, αμύθητης αξίας, φέρεται να πουλήθηκε από ανθρώπους του Μπολσονάρο σε ένα εμπορικό κέντρο, το Precision Watches & Jewelry, κοντά στη Φιλαδέλφεια.

Ενώ από την πώληση του διαμαντένιου «Rolex», ο Μπολσονάρο φέρεται να έλαβε 68.000 δολάρια σε μετρητά.

Η αστυνομία της Βραζιλίας εξετάζει το ενδεχόμενο ο Μπολσονάρου και ορισμένοι από τους συμμάχους του, να προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν δώρα που έλαβε από ξένες κυβερνήσεις όσο ήταν στην εξουσία.

Η έρευνα για τον χειρισμό των ξένων δώρων από τον πρώην πρόεδρο πηγάζει από ένα περιστατικό το 2021, όταν ένας Βραζιλιάνος αξιωματούχος πιάστηκε να μεταφέρει στο σακίδιό του κοσμήματα αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν είχαν δηλωθεί μετά από ένα κρατικό ταξίδι στη Σαουδική Αραβία.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι τα κοσμήματα ήταν δώρα προς τον τότε πρόεδρο και τη σύζυγό του, Μισέλ, από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τους Times, σε ακόμη ένα περιστατικό, βοηθός του Μπολσονάρου, ο αντισυνταγματάρχης, Μάουρο Σιντ, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ένα σετ χρυσών κοσμημάτων 18 καρατίων αξίας 140.000 δολαρίων.

Ανεξάρτητα από αυτό, ακόμη και αν τα κοσμήματα ανήκαν στον Μπολσονάρου, θα έπρεπε να πάρει άδεια για να πουλήσει τα αντικείμενα, κάτι που δεν έκανε.

#ΖΑΙΡ_ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ #ΡΟΛΕΞ #ROLEX #ΦΥΛΑΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Rolex, Βραζιλίας Μπολσονάρου,Rolex, vrazilias bolsonarou