Το «τρικ» με το οποίο θα απολυθούν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από το Δημόσιο

Τελεσίγραφο απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, πως αν δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα βρεθούν εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό βέβαια θα σήμαινε απόλυση Δημοσίου Υπαλλήλου, ενέργεια που δεν είναι νόμιμη. Έτσι το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να βρει ένα «τρικ» για να ξεπεράσει το συγκεκριμένο «εμπόδιο».

Μέχρι στιγμής οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε αναστολή, σύμφωνα με το τελεσίγραφο όμως του Θάνου

Πλεύρη, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ. Πώς θα συμβεί αυτό; Σύμφωνα με τον ίδιο το... τρικ για να ξεπεραστεί το ζήτημα της απόλυσης, θα είναι με νομοθετική ρύθμιση ο εμβολιασμός να θεωρηθεί «τυπικό προσόν» για τις θέσεις των υγειονομικών.

Ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα πληρούν πλέον τα τυπικά προσόντα και θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός ΕΣΥ. Όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης: «Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία, αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ».

Keywords
Τυχαία Θέματα