Το war room της Κουμουνδούρου

Τι δική του πλατφόρμα και ανθρώπινο μηχανισμό για τη διασταύρωση, αλλά και την προβολή-πρόβλεψη, των αποτελεσμάτων των εκλογών της Κυριακής έχει έτοιμη η Κουμουνδούρου, την οποία, μάλιστα, προβάλει ενόψει της κρίσιμης βραδιάς.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή των εκλογών θα κινητοποιήσει 22.000 εκλογικούς αντιπροσώπους και επόπτες σε 21.198 εκλογικά τμήματα, προκειμένου να επιτηρεί την διαδικασία, αλλά και να συγκεντρώνει τα αποτελέσματα σε real

time. Ο κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος θα ενημερώνει τον επόπτη της περιοχής του και ο δεύτερος θα στέλνει μέιλ προς την Κουμουνδούρου, στην οποία θα λειτουργεί war room, με χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαθέτει το κόμμα.

Επικεφαλής, του war room θα είναι ο «κομματικός εκλογολόγος» του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, ενώ άλλα 15 έμπειρα στο τομέα πρόσωπα, τα οποία έχουν κάνει ανάλογη δουλειά το 2019, θα κάνουν τις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα. Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι να υπάρχει μια άμεση διασταύρωση του συστήματος του υπουργείου Εσωτερικών και κυρίως να μπορεί να γίνει σε πολύ άμεσο χρόνο μετά το κλείσιμο των καλπών μια πρόβλεψη του αποτελέσματος με βάση τα στοιχεία.

Το συγκεκριμένο στοίχημα για την Κουμουνδούρου έχει δύο πλευρές και ένα μεγάλο εξωγενές ερωτηματικό. Αφενός, να επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι διαθέτει την οργανωτική ισχύ να καλύψει με πρόσωπα όλα τα εκλογικά τμήματα ανά την περιφέρεια. Αφετέρου, να λειτουργήσει με επάρκεια η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά και το σύστημα καταχώρησης σε αυτή. Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά για το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για το υπουργείο Εσωτερικών αφορά το μόνο στοιχείο της αλυσίδας στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει η τεχνολογία, δηλαδή την καταμέτρηση που θα γίνει από τις εφορευτικές επιτροπές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Μπορεί, λοιπόν, οι πλατφόρμες και τα συστήματα να είναι σε πλήρη επιφυλακή… αλλά να δούμε πως θα ανταποκριθεί στις ταχύτητες που επιβάλουν οι νέες τεχνολογίες και ο ανθρώπινος παράγοντας.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα