Τσατραφύλλιας: «Εκλογές έρχονται αλλά για κλιματική κρίση δε μιλάει κανείς...»

«Καμπανάκι» ενόψει κλιματικής κρίσης και για το ότι δεν... ακούγεται τίποτα από τα κόμματα πριν τις εκλογές 2023 για το θέμα «χτύπησε» ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για «πρόσφατες μελέτες που εκτιμούν ότι στη χώρα μας μέχρι το 2050 θα αυξηθούν οι πολύ θερμές ημέρες ενώ ο παγκόσμιος μετεωρολογικός οργανισμός τονίζει ότι αν συνεχιστεί η κλιματική κρίση ο καιρός

στην Ελλάδα θα θυμίζει Αφρική».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσατραφύλλια:

«Για μείωση ΦΠΑ λέτε, για ανεργία λέτε ,για υγεία λέτε , για παιδεία λέτε ,για την κλιματική κρίση θα πείτε σε αυτές τις εκλογές?

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή στην δυτική Μεσόγειο όπως στην Ισπανία που τα θερμόμετρα θα βρεθούν 12 + βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα και ίσως ξεπεράσουν στις νοτιότερες περιοχές τους 36 βαθμούς τις επόμενες ημέρες ,αλλά και σε άλλες περιοχές όπως οι Ηνωμένες πολιτείες και η Κίνα αναμφισβήτητα αποτελούν δυσάρεστες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι στη χώρα μας μέχρι το 2050 θα αυξηθούν οι πολύ θερμές ημέρες ενώ ο παγκόσμιος μετεωρολογικός οργανισμός τονίζει ότι αν συνεχιστεί η κλιματική κρίση ο καιρός στην Ελλάδα θα θυμίζει Αφρική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, στην Ελλάδα μέχρι το 2050 αναμένεται μεσοσταθμική αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5° C και αύξηση 2,5° C ως το τέλος του 21ου αιώνα. Στο ακραίο αυτό σενάριο οι δασικές εκτάσεις που θα καίγονται ετησίως θα αυξηθούν κατά 62% οι ακραίοι καύσωνες κατά 478% οι ραγδαίες βροχοπτώσεις κατά 21%!

Ακούει κανείς?»

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0GT6pEaAfmoB25Jqfg8xe15QKuspG6YTv7p26ek9yShxCo7pTrBwTaSV74N8HLGeQl?locale=el_GR}

#ΤΣΑΤΡΑΦΥΛΛΙΑΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσατραφύλλιας, Εκλογές,tsatrafyllias, ekloges