Βαρουφάκης: Να ανοίξει φάκελος της χρεοκοπίας και των μνημονίων

Πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τις πράξεις από τη Μεταπολίτευση μέχρι και το 2010, οι οποίες οδήγησαν στη χρεοκοπία κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 κάνοντας χρήση του αναθεωρημένου άρθρου του Συντάγματος που δίνει το δικαίωμα στη μειοψηφία να καταθέτει προτάσεις για σύσταση

εξεταστικών επιτροπών, ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που σκοπό θα έχει τη διερεύνηση των αιτιών και των πράξεων -από τη μεταπολίτευση έως το 2010- που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία.

"Δεν το κάνω για να αναζητήσω ευθύνες αλλά για να μάθουμε την αλήθεια. Η πρόταση έχει αποσταλεί σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και ζητώ να τη συνυπογράψετε. Όσο δεν ανοίγει ο φάκελος της χρεοκοπίας και των μνημονίων, η διχόνοια θα εργαλειοποιείται, φέρνοντας νέα λάθη που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της κοινωνίας μας" ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Θετικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος που τον διαδέχθηκε στο βήμα, δηλώνοντας πως θα στηρίξει την πρόταση Βαρουφάκη για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα