Βαρύς ο φόρος αίματος στην παραλιακή, 80 θάνατοι σε τροχαία (βίντεο)

Σε «παγίδα θανάτου» για δεκάδες οδηγούς έχει μετατραπεί η παραλιακή τα τελευταία χρόνια καθώς έχουν καταγραφεί πολλά σοβαρά τροχαία δυστυχήματα.

Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, βρέθηκε στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός, λίγη ώρα μετά το σοκαριστικό τροχαίο με τη Ferrari.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το τραγικό δυστύχημα ανέφερε πως «αυτό που κατά κόρον ειπώθηκε χθες είναι ότι υπήρξε μια ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου.

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν αμέσως εδώ - και είναι από εδώ τριγύρω - είναι σοκαρισμένοι. Είναι ευθεία στο σημείο που έγινε το δυστύχημα, είναι σημείο όπου ανοίγει ο δρόμος, στην κορυφή βέβαια μιας στροφής όπου έχουν γίνει πολλά τροχαία».

Το συμβάν συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο. Ο Γ. Κωνσταντέλλος υπογράμμισε ότι υπάρχει μια ατυχής «παράδοση» με κόντρες στην περιοχή, «άτυπους αγώνες που οργανώνουν κυρίως νεολαίοι, και μαζεύεται κόσμος από όλη την Αττική».

Όπως είπε «έχουν γίνει επιχειρήσεις από την Αστυνομία, αλλά συνεχίζονται οι κόντρες». Για το σημείο που έχει γίνει «τάφος» για πολλούς οδηγούς, τόνισε πως «έχουμε πάνω από 40 θανάτους τα τελευταία 35-40 χρόνια στον παραλιακό δρόμο, μόνο στην Βούλα και στην Βουλιαγμένη, και έχουμε δυστυχώς και άλλους τόσους στα «Λιμανάκια», όπου έχουμε και αυτούς τους αγώνες».

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα έπρεπε να γίνει, απάντησε πως, «η ελληνική Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί χωρίς εξαιρέσεις και πρέπει να πειθαρχούν άπαντες στους νόμους. Στο σημείο που έγινε το δυστύχημα το όριο είναι 70 χιλιόμετρα, αλλά ακόμη και αυτήν την ώρα διέρχονται αυτοκίνητα με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα