Βασίλειο της «άσπρης σκόνης» το Ευρωκοινοβούλιο - Το Βερολίνο αρνείται να κάνει έρευνα, τί καταγγέλλουν Γερμανοί δημοσιογράφοι

Σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης βρέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζουν Γερμανοί μυστικοί δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Guardian, «οπλισμένοι» με υγρά μαντηλάκια, οι δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού καθάριζαν τουαλέτες, χερούλια θυρών και άλλα σημεία στο κτίριο των Βρυξελλών.

Σχεδόν όλα τα 46 επιχρίσματα που πήραν ήταν μολυσμένα με κοκαΐνη.

Αρνείται τις καταγγελίες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αρνηθεί ότι πραγματοποιείται διακίνηση αλλά και χρήση

κοκαΐνης μεταξύ των μελών και του προσωπικού.

Αλλά ένας επιστήμονας που ανέλυσε τα επιχρίσματα χθες το βράδυ ζήτησε να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα.

Τραβάει χρόνια αυτή η κολόνια

Πριν από πέντε χρόνια, ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός εξέτασε το γερμανικό κοινοβούλιο, όπου ξέσπασε τεράστιο σκάνδαλο μετά την ανακάλυψη κοκαΐνης σε ποσότητες ενός ή δύο μικρογραμμαρίων.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ωστόσο, 10 από τα επιχρίσματα ήταν πασαλειμμένα με 20 έως 30 μικρογραμμάρια.

«Χρησιμοποιούνται σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ο καθηγητής Fritz Sorgel του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Φαρμακευτικής Έρευνας στη Νυρεμβέργη δήλωσε στον Guardian:

"Έμεινα έκπληκτος που βρήκα τόσο σημαντικές ποσότητες στις μπατονέτες. Αυτό αποδεικνύει ότι χρησιμοποιούνται σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει τολμήσει να υπονοήσει ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα μπορούσαν να είναι οι ένοχοι.

«Δεν επιθυμούμε να δείξουμε με το δάχτυλό μας κάποια άτομα»

Ο Ulrich Meyer, παραγωγός της εκπομπής του Sat 1 AKTE 05, δήλωσε: "Ο κ: "Καταλαβαίνουμε ότι το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ανοιχτό για όλα τα μέλη του κοινού. Δεν επιθυμούμε να δείξουμε με το δάχτυλό μας κάποια άτομα ή επαγγελματικές ομάδες".

Πρόσθεσε όμως ότι η κατανάλωση κοκαΐνης αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι πολλοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι να πιστέψουν.

«Ίχνη κοκαΐνης μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα δημόσια κτίρια. Δεν αποτελεί πρόβλημα»

Η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Marjory van den Broeke, απέρριψε τα ευρήματα, υποστηρίζοντας ότι ίχνη κοκαΐνης μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα δημόσια κτίρια. "Δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα", δήλωσε η ίδια.

Ο καθηγητής Sorgel εξέτασε πρόσφατα ίχνη κοκαΐνης σε πέντε γερμανικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ασήμαντες ποσότητες του ναρκωτικού βρέθηκαν μόνο σε δύο από τις τοποθεσίες. "Αυτό", είπε, "αποδεικνύει ότι η κοκαΐνη δεν υπάρχει παντού στην κοινωνία".

Η δικαιοσύνη του Βερολίνου αρνήθηκε να διεξάγει έρευνα

Όταν οι δημοσιογράφοι του AKTE πήραν δείγματα από τουαλέτες στο γερμανικό κοινοβούλιο, ίχνη κοκαΐνης βρέθηκαν σε 22 από τα 28 μαντηλάκια.

Η δικαιοσύνη του Βερολίνου αρνήθηκε να διεξάγει έρευνα, υποστηρίζοντας ότι το κοινοβούλιο ήταν ανοιχτό στο κοινό και επειδή δεν υπήρχε λόγος να υποπτευθεί κανείς συγκεκριμένα.

Οι δημοσιογράφοι του Sat 1 πραγματοποίησαν τις δοκιμές στο χώρο του Στρασβούργου χωρίς τη συγκατάθεση ή τη γνώση του προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

#ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ #ΓΕΡΜΑΝΟΙ #ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα