Βασίλης Τόπαλος: Κλίμα οδύνης στη κηδεία του - Με τη σημαία της Ελλάδας το «ύστατο χαίρε»

Με δάκρυα στα μάτια κι ένα μεγάλο «γιατί» συγγενείς και φίλοι «αποχαιρέτησαν» τον 16χρονο πυγμάχο και πρωταθλητή Ευρώπης, Βασίλη Τόπαλο.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου νεαρού, ο οποίος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, έχασε την ζωή του έπειτα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που υπέστη και οδήγησε σε εγκεφαλική νέκρωση.

Συγγενείς, συναθλητές και φίλοι αποχαιρέτησαν τον δικό τους «Βασίλη», στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα.

Το φέρετρο του 16χρονου, ήταν λευκό και «ντυμένο» με την γαλανόλευκη

σημεία, την οποία τίμησε ουκ ολίγες φορές, ο 16χρονος μέσω του αθλήματός του.

Μάλιστα, οι συναθλητές του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φόρεσαν τις φόρμες της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, με τις οποίες ο Βασίλης είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία.

Παρόντες στην κηδεία ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Χάρης Μαρίολης, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Στο κοιμητήριο βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στο οποίο έγινε το μοιραίο ατύχημα.

Λευτέρης Αυγενάκης

Ο υφυπουργός, Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο του νεαρού:

«Είμαστε συγκλονισμένοι διότι έφυγε ένας εξαιρετικός αθλητής και πάνω από όλα ένας μοναδικός χαρακτήρας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ερευνώνται κι ελπίζουμε όλοι να παραδειγματιστούν με την περίπτωση του Βασίλη και να τηρούνται οι κανόνες με ευλάβεια σε όλους τους χώρους και σε όλα τα αθλήματα»

Ερωτηματικά γύρω από το θάνατο

Ακόμη δεν μπορούν να το πιστέψουν συγγενείς και φίλοι, πώς «έφυγε» από τη ζωή ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που οδήγησε σε εγκεφαλική νέκρωση. Το ζήτημα είναι τώρα, πότε και πώς προκλήθηκε ακριβώς.

«Τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά»

Η γιαγιά του 16χρονου, μιλώντας στον ALPHA είχε αναφέρει πως ο εγγονός της έπαιξε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε»

#ΒΑΣΙΛΗΣ_ΤΟΠΑΛΟΣ #ΠΥΓΜΑΧΟΣ #ΚΗΔΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλης Τόπαλος, Κλίμα, Ελλάδας,vasilis topalos, klima, elladas