Βίντεο ντοκουμέντο με το τουρκικό F16 που έπεσε στο μαχητικό του Ηλιάκη, τα τελευταία λόγια του ήρωα Έλληνα πιλότου

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο στο «φως» αποτυπώνει τη στιγμή που το τουρκικό F–16 πέφτει πάνω στο μαχητικό του ήρωα σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, στις 23 Μαΐου 2006.

Στο βίντεο αποκαλύπτεται καρέ καρέ τι συνέβη στο επεισόδιο και τα τελευταία λόγια του ήρωα Ηλιάκη, ενώ φαίνεται και η έκρηξη

από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών που κόστισε τη ζωή στον Έλληνα αεροπόρο.

Ο πιλότος του δεύτερου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους βλέπει το δυστύχημα και συγκλονισμένος αναφέρει στον «Κρόνο» στο ραντάρ της Σητείας: «“Κρόνος” έχουν τρακάρει δύο F16 νότια της Καρπάθου».

Ο Ηλιάκης είχε απογειωθεί το πρωί της 23ης Μαΐου του 2006 από τη Σούδα, συνοδευόμενος από ένα ακόμη F-16, με σκοπό να αναχαιτίσουν δύο τουρκικά F-16 και ένα τουρκικό RF-4, πάνω από την Κάρπαθο.

Ο πιλότος προσπάθησε να πλησιάσει το RF-4 για να καταγράψει το ατρακτίδιο φωτογράφησης του αεροσκάφους και το προσέγγισε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κάποια στιγμή το ένα από τα δύο τουρκικά F-16 έκανε απότομο ελιγμό μπαίνοντας ανάμεσα στο φωτογραφικό και στο αεροσκάφος του Ηλιάκη.

Σχεδόν ταυτόχρονα το δεύτερο τουρκικό F-16 έκανε επικίνδυνους ελιγμούς τύπου S και βρέθηκε μπροστά από το δεύτερο ελληνικό F-16 εμποδίζοντάς το.

«Κρόνος, ο 550 πηγαίνει για τον «χοντρό». Είμαι πίσω του», ήταν τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Αμέσως μετά το τουρκικό F-16 έπεσε πάνω στο μαχητικό μετά από αδέξιο και εν τέλει εγκληματικό χειρισμό του Τούρκου πιλότου, που δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ΓΕΑ.

Τη σύγκρουση είδε ένα δεύτερο ζεύγος ελληνικών F-16 που είχε απογειωθεί από το Καστέλι της Κρήτης της 340 Μοίρας, με τους χειριστές να περιγράφουν την έκρηξη, έχοντας συνειδητοποιήσει την τραγική κατάληξή της για τον συνάδελφό τους.

Ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το αλεξίπτωτο και να σωθεί ενώ ο πιλότος Κωνσταντίνος Ηλιάκης βρήκε τραγικό θάνατο.

#ΒΙΝΤΕΟ #ΒΙΝΤΕΟ_ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ #ΗΛΙΑΚΗΣ #F_16 #ΤΟΥΡΚΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα