«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Πήραν το κουμάντο από τον Μπερτομέου οι 11 ομάδες της Euroleague

Στα... χέρια των ομάδων πέρασε το κουμάντο της Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου έμεινε εκτός Δ.Σ., θα παραμείνει, πάντως, στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, αλλά με μειωμένες αρμοδιότητες.

Με ψήφους 11-0 κατά, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Euroleague, ο Τζόρντι Μπερτομέου έμεινε, τελικά, εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου, με τη συγκεκριμένη «βόμβα» να... ταράζει τα νερά του

ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πλέον, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ένδεκα ομάδες μέτοχοι της διοργάνωσης, ενώ ο Μπερτομέου θα παραμείνει στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, αλλά με μειωμένες αρμοδιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί πρόταση μομφής εναντίον του Μπερτομέου, μετά τη «μυστική» συνάντηση των εκπροσώπων των επτά εκ των ένδεκα ομάδων με συμβόλαιο τύπου Α στην Αθήνα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο). Ο Μπερτομέου αποτελούσε τον ισχυρό άνδρα της Euroleague, εδώ και 20 χρόνια, από τότε δηλαδή που η διοργάνωση συστάθηκε υπό την ομπρέλα της ULEB με τις ομάδες να... αποχαιρετούν τη FIBA.

Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκπροσωπείται στο Δ.Σ. από τον Τάκη Τριαντόπουλο και ο Ολυμπιακός από τον Γιώργο Σκινδήλια.

Μπαίνει για έλεγχο η PwC

Την ίδια ώρα, ξεχωριστή σημασία αποτελεί το γεγονός της εισόδου ορκωτών ελεγκτών στο «εσωτερικό» της Euroleague, μετά από αίτημα των ομάδων, οι οποίες, αναλαμβάνουν το κουμάντο στην διοργάνωση και φυσικά θέλουν να ξέρουν ποια είναι η κατάσταση στα οικονομικά της διοργάνωσης.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες πως η «Price Waterhouse Cooper» (PwC) θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και θα «τρέξει» έναν γενικό έλεγχο για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί ίσως προκύψουν και άλλα ζητήματα, που με την σειρά τους θα δημιουργήσουν χώρο για νέες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα