«Βόμβες» Πολάκη για τα ΕΛΤΑ: Απευθείας αναθέσεις 50 εκατ. ευρώ

Με νέες «βόμβες» επανέρχεται ο Παύλος Πολάκης και το Τμήμα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας πάνω από 180 απευθείας αναθέσεις για ενοικίαση προσωπικού σε μόνο μία εταιρεία, μέσα σε τρία χρόνια.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστός για τις «αφιλτράριστες» αναρτήσεις του στο Facebook,

βάζει στο στόχαστρό του την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγορώντας τη για «πάρτι» απευθείας αναθέσεων και «κλειστών» διαγωνισμών.

Πιο συγκεκριμένα, «μέσα σε μόλις 3 χρόνια η εταιρεία του ομίλου ONEX, στην οποία μεταβιβάζονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κατάφερε να εισπράξει 50 εκατ. ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier, δύο από τις πιο αγαπημένες φωλιές της Γαλάζιας Ακρίδας!», τονίζει ο χειμαρρώδης πολιτικός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Πολάκης: Από το 2019 και μετά τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier δεν κάνουν απλώς ανάθεση σε τρίτους (outsourcing) κάποιων δραστηριοτήτων τους. Τις έχουν εκχωρήσει ΟΛΕΣ φωτογραφικό τρόπο σε ιδιώτη! Ουσιαστικά έχουν ιδιωτικοποιήσει πλήρως τους δύο Οργανισμούς, χωρίς το κράτος να έχει εισπράξει τίμημα. Αντιθέτως μάλιστα, πληρώνει ΑΔΡΑ τον τρίτο στον οποίο "παραχώρησαν" τους δημόσιους Οργανισμούς 50 εκατ. € δίνονται σε μόλις 3 χρόνια σε μια εταιρεία (την ΟΝΕΧ), αρχικά με απευθείας αναθέσεις και μετά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, στους οποίους μόνο η ΟΝΕΧ μπορούσε να συμμετάσχει. Η ΟΝΕΧ όμως δεν έχει δικούς της εργαζόμενους για να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο. Τους ενοικιάζει με τη σειρά της από άλλες εταιρείες. Αρχικά από εταιρεία που ανήκε στον όμιλό της και ακολούθως από τρίτες εταιρείες (κατά βάση από τη Speedcon).

«50 εκατ. ευρώ δίνονται σε μόλις 3 χρόνια σε μια εταιρεία (την ΟΝΕΧ), αρχικά με απευθείας αναθέσεις και μετά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, στους οποίους μόνο η ΟΝΕΧ μπορούσε να συμμετάσχει. Ουσιαστικά έχουν ιδιωτικοποιήσει πλήρως τους δύο οργανισμούς, χωρίς το κράτος να έχει εισπράξει τίμημα. Αντιθέτως μάλιστα, πληρώνει ΑΔΡΑ τον τρίτο στον οποίο «παραχώρησαν» τους δημόσιους Οργανισμούς. Δηλαδή η ανάδοχος ΟΝΕΧ «τσεπώνει» με βάση ένα πρόχειρο υπολογισμό περί τα 25 εκατ. € σε τρία χρόνια, μόνο ως μεσίτρια (νταβατζής λέγεται λαϊκά) μεταξύ των ΕΛΤΑ και της εταιρείας που έχει τους εργαζόμενους» (σ.σ. SPEEDCON SMPS) αναφέρει αυτολεξεί ο βουλευτής.

Ο Παύλος Πολάκης στρέφει τα «πυρά» του κατά των αρμόδιων υπουργών, Γεωργαντά, Λιβάνιο και Πιερρακάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Παρακολουθούν το κατασπάραγμα των δημόσιων ταμείων και υπογράφουν; … Και ξαναρωτάω ΓΙΑΤΙ; Που είναι εδώ το όφελος για το δημόσιο ή τους εργαζόμενους κ. Γεωργαντά και Λιβάνιε; Που είναι εδώ το όφελος για το δημόσιο ή τους εργαζόμενους κ. Πιερρακάκη; Θα μιλήσει κανείς ή να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω;». Ακολουθεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ_ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ #ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβες Πολάκη, ΕΛΤΑ, Απευθείας,vomves polaki, elta, apeftheias