Βροχερός ο καιρός σήμερα - Που αναμένονται τα πιο ισχυρά φαινόμενα

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα βροχερός, αλλά τα φαινόμενα θα είναι γενικά ασθενούς ως και μέτριας έντασης στις περισσότερες περιοχές.

Αναμένονται βροχές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, σε όλη τη δυτική Ελλάδα, σε όλη την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην Κρήτη και στις νότιες Κυκλάδες, είναι πιθανόν

να εκδηλωθούν πρόσκαιρα καταιγίδες.

Στα ανατολικά ηπειρωτικά περιμένουμε νεφώσεις με λίγες διάσπαρτες τοπικές βροχές, και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει στη Μακεδονία. Όσον αφορά τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα δημιουργηθούν ομίχλες στα ηπειρωτικά και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει στη βόρεια Ελλάδα τους 22 – 24 βαθμούς και 25 – 27 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 24 μέχρι 26, τοπικά στη Ρόδο και 27 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις και γενικά σε ήπιες εντάσεις. Στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 – 5, τοπικά θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 27 βαθμούς, με βόρειο άνεμο 3 – 4, στα ανατολικά μέχρι 5 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι μουντός, με αυξημένη συννεφιά μέσα στη μέρα. Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα αρχίσει να διαλύεται. Η θερμοκρασία από 15 – 21 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς, με ένταση 2 – 3 μποφόρ.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και στη νότια Πελοπόννησο με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

#ΚΑΙΡΟΣ #ΒΡΟΧΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βροχερός,vrocheros