Ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος, οι ημερομηνίες «σταθμοί» στο δρόμο για την κάλπη

Με την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα που θα δημοσιευθεί περίπου το απόγευμα, θα διαλυθεί η Βουλή, ενώ μέχρι το Σάββατο 29 Απριλίου, λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των συνδυασμών των κομμάτων.

Στις 2 Μαΐου αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τη νομιμότητα των συνδυασμών, αλλά και για τη συμμετοχή

ή μη του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες μέσω ενδιάμεσων διαύλων επικοινωνίας, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης ενίσχυσε την άποψη του κ.Κανελλόπουλου ότι «πρέπει απρόσκοπτα ένα εθνικό-πατριωτικό κόμμα να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου».

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να χρησιμοποιηθεί ως «κέλυφος» το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου «ΕΑΝ».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή εντολή ζήτησε και από την Πελοπόννησο όπου περιοδεύει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να αποτρέψουν το σενάριο της κυβέρνησης των ηττημένων, το οποίο χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση.

«Για σκεφτείτε ένα σενάριο συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη – Βαρουφάκη. Τον Βαρουφάκη να επιστρέφει ως υπουργός Οικονομικών, τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό, δεν ξέρω ποια άλλα στελέχη, τον Πολάκη ως υπουργό Υγείας. Δεν ξέρω τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε».

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ότι τα κουκιά δε θα βγαίνουν», προειδοποίησε και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει τις διαψεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Κι όταν μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ‘εγώ δεν πρόκειται να κάνω κυβέρνηση των ηττημένων’, εγώ σας λέω, εδώ από τη Μεγαλόπολη, ότι δεν πιστεύω ούτε μία λέξη απ’ αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα διστάσει να το κάνει».

Ο πρωθυπουργός απόψε ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο με επίσκεψη στην Καλαμάτα και αύριο το απόγευμα θα μιλήσει στα Χανιά.

Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, μίλησε σε ομογενείς, ζήτησε να του δώσει ο λαός πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς μνημόνια, ενώ σήμερα ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για το σχέδιό του για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι ο προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν διέξοδο και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας στην Ελλάδα είναι μια τέτοια μάχη, ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Και η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη».

Νίκος Ανδρουλάκης

Από τις παλιές φυλακές στον Ωρωπό ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο γιος του αγωνιστή της Αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης, σύμφωνα με πληροφορίες στο Επικρατείας, ενώ χθες από τη Μυτιλήνη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

«Έχουμε ένα, πρωθυπουργό που κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην καρέκλα του».

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ενίσχυση του ΚΚΕ εντός και εκτός Βουλής ζητεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ούτε συμμετοχή, ούτε ανοχή, ούτε στήριξη σε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Είτε με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, είτε με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, είτε μονοκομματική είτε με κυβέρνηση συνεργασίας με άλλους πρόθυμους, θα είναι αντιλαϊκή» τονίζει.

Κυριάκος Βελόπουλος

Πυρά στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στελέχη του να μεταπηδήσουν στη ΝΔ.

«Τον συμβουλεύουμε να δει αριστερά και δεξιά του, στο τέρας που ο ίδιος δημιούργησε που λέγεται ΝΔ, το οποίο έχει πολυμορφία, απολιτίκ καταστάσεις, και μάλιστα Φρανκενστάιν πολιτικούς από το ΠΑΣΟΚ και άλλα μορφώματα μεταπήδησαν στη ΝΔ» επισήμανε.

Γιάνης Βαρουφάκης

Από τη Ρόδο όπου περιόδευσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απέρριψε κάθε πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε ψήφου εμπιστοσύνης από το ΜΕΡΑ25 σε κανέναν από αυτούς ούτε κανένα είδος ανοχής. Θα πάμε και θα ψηφίσουμε σε όλους ΟΧΙ», σημειώνει.

«Ίσως κλείσουν οι τράπεζες»

Την ίδια ώρα, η παραδοχή του εκπροσώπου τύπου του ΜέΡΑ25 στο MEGA ότι οι πολιτικές του κόμματός του μπορεί να οδηγήσουν σε νέο κλείσιμο των τραπεζών, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου.

«Υπάρχει αυτή η πιθανότητα και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τον Άκη Σκέρτσο να απαντά: «Η χώρα δεν αντέχει ‘δεύτερη φορά στη συμφορά’. Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινά,xekina