Ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού - Οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε αριθμούς

«Έπιασαν δουλειά» οι μπουλντόζες για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Στο εργοτάξιο του Βοτανικού ο Δήμαρχος Αθηναίων μαζί με τους Υπουργούς Επικρατείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τους Αν. Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, τις διοικήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,

της Alpha Bank και του επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς

Επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο, ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν επιτόπου από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εξέλιξη του έργου, ενώ είδαν την οριοθετημένη έκταση όπου θα ανεγερθεί η νέα σύγχρονη αρένα του γηπέδου.

Το εμβληματικό έργο της Διπλής Ανάπλασης παίρνει, πλέον, σάρκα και οστά. Το καθοριστικό βήμα έγινε το πρωί, με την έναρξη των πρόδρομων εργασιών στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο, σύγχρονο και πολυ-αναμενόμενο, γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

Τι περιλαμβάνουν οι πρόδρομες εργασίες

Οι πρόδρομες εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες απορρύπανσης, κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα κτίρια, και χωματουργικές εργασίες στην περιοχή. Με την απορρύπανση του χώρου προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, ενώ απελευθερώνεται πλήρως η έκταση ώστε να εκτελεστούν τα τελικά έργα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες που θα γίνουν εντός της αρένας και εντός των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε αριθμούς

Το νέο ποδοσφαιρικό «παλάτι» του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό θα έχει χωρητικότητα 38.500 θέσεων (έως 40.000), θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και 4 αστέρων. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και επτά εμπορικά καταστήματα, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας.

Στο Βοτανικό θα δημιουργηθούν, επίσης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού́ και του Δήμου Αθηναίων, χώροι πρασίνου, αλλά και αστικές υποδομές.

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα περιλαμβάνουν μία κεντρική αρένα 3.100 θέσεων για βόλεϊ, μπάσκετ, futsal, μπάσκετ με αμαξίδιο, χάντμπολ και ενόργανη γυμναστική, μία ανοικτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων με στέγαστρο χωρητικότητας 500 θέσεων για κολύμβηση, καταδύσεις και υδατοσφαίριση, καθώς και προπονητήριο αθλοπαιδιών 200 θέσεων για χρήσεις αμφιθεάτρου, αίθουσας εκδηλώσεων.

Τέλος, θα περιλαμβάνουν και υπόγειο χώρο στάθμευσης 125 θέσεων, καθώς και τα γραφεία του συλλόγου, μπουτίκ, καφέ και εστιατόριο.

Στη δήλωσή του, ο Γιάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επισήμανε: «Οπωσδήποτε η ανάπλαση του Βοτανικού είναι ένα τεράστιο έργο και θα δώσει ένα καινούργιο σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα. Είμαστε ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από την Ομόνοια. Αλλά για τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη πιο σημαντικό γιατί θα αποκτήσει ένα πολύ σύγχρονο γήπεδο.

Εγώ πιστεύω ότι θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στην Ελλάδα, αλλά εγώ θα το πίστευα ασχέτως εάν ήταν ή δεν ήταν. Φέτος τελειώνουμε και στο Κορωπί. Θα έχουμε συνολικά έξι γήπεδα για προπονήσεις, ξενοδοχείο κλπ. και νομίζω θα είμαστε η ομάδα με το καλύτερο γήπεδο, και οπωσδήποτε τις καλύτερες υποδομές. Βέβαια, υπάρχει μια τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη βλέπουμε καθημερινά.

Αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, και δεν ξέρω και εάν είναι διατεθειμένη, εάν θέλει να το αντιμετωπίσει. […] Εάν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι και εάν δεν αποφασίσουν οι πολιτικοί να τους εφαρμόσουν αντί να τους αγνοούν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα, ασχέτως γηπέδου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι απογοητευμένος, ο κ. Αλαφούζος συμπλήρωσε: «Ξέρετε κάποιο λόγο για να μην είμαι; Βλέπετε γύρω μας συνθήκες που θα μου επέτρεπαν να μην είμαι απογοητευμένος;»

Δύο υπερτοπικοί πόλοι

Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποτελεί μια μεγάλη χωροταξική, πολεοδομική και αναπτυξιακή παρέμβαση που θα οδηγήσει στη δημιουργία δυο υπερτοπικών – μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου, των αθλητικών εγκαταστάσεων του Π.Α.Ο. και την έναρξη της λειτουργικής χρήσης τους αναμένεται και η έναρξη της ανάπλασης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πρωτεύουσας θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ελεύθερος χώρος πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων, ένα Αθλητικό́ Μουσείο για την ιστορική ομάδα της Αθήνας - Εντευκτήριο, αλλά και υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Ουσιαστικά, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα αρχίζει και θα τελειώνει με πάρκο: Από το Πεδίον του Άρεως στο πράσινο της Λεωφόρου.

#ΓΗΠΕΔΟ #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΑΘΗΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησαν, Παναθηναϊκού -,xekinisan, panathinaikou -