Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στο Βλυχό Μεγάρων

Η αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής ανισότητας και περιθωριοποίησης των Ρομά, με την κοινωνικοποίηση μέσω της ένταξης των παιδιών τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, αποτελεί στόχο του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζει στο Βλυχό Μεγάρων, η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία εκπαιδευτικών φορέων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των παιδιών Ρομα», ξεκίνησαν ήδη (από 4 Ιουνίου) εκπαιδευτικά

μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους για την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής φοίτησης και θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ολόπλευρη και ουσιαστική ένταξη των Ρομά στην ελληνική εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα, ώστε συνεπακόλουθα, να οδηγηθούν στη μείωση κάθε μορφής παραβατικότητας.

Αποστολή του προγράμματος είναι αφενός η ένταξη των Ενηλίκων Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία αφετέρου η μείωση της σχολικής διαρροής. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω τόσο του εγγραματισμού των γονέων όσο και της συμβουλευτικής που παρέχεται, καθώς μόνο με τη συνεργασία των γονέων και την εμπιστοσύνη τους προς τους φορείς που παρέχουν την εκπαίδευση, μπορούν να ενταχθούν και τα παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, το Δήμο Μεγάρων και το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής (Κε.Δ.Α) του Τομέα Παιδαγωγικής, του Τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α) σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα