Audi S4: Για πρώτη φορά με diesel κινητήρα

Χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι επίσημο, η Audi είναι έτοιμη να τοποθετήσει κάτω από το καπό το γνωστό τρίλιτρο V6 TDI σύνολο που συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύνολο 48V.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 347 ίππους με 700 Nm ροπής, μόλις από τις 2.500 rpm, ενώ δεν λείπει ο ηλεκτρικός κομπρέσορας (EPC) που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 0,5 kWh,

η οποία βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τον χώρο των αποσκευών. Ανάλογες του χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα (για το σεντάν S4) και 4,9” αντίστοιχα για την έκδοση station wagon, η οποία είναι και βαρύτερη κατά 40 kg (1.895 έναντι 1.855 του τετράθυρου). Και στα δύο η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Να αναφερθεί επίσης ότι τόσο η ισχύς, όσο και η ροπή μεταφέρονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα τετρακίνησης μπορεί να μεταδώσει έως και το 70% της διαθέσιμης ροπής στον εμπρός άξονα ή έως και το 85% στον πίσω άξονα, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και τις συνθήκες πρόσφυσης.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα