Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας έξω από στάδιο - 14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν ενώ άλλα 47 τραυματίστηκαν, ύστερα από την πυροδότηση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στην έξοδο σταδίου στην πόλη Λασκάρ Γκα, στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκρηξη που συγκλόνισε τη Λασκάρ Γκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, περίπου 600 χλμ.

νοτιοδυτικά της Καμπούλ -την οποία ελέγχουν κατά μεγάλο μέρος της οι Ταλιμπάν και από την οποία προέρχεται μεγάλο μέρος της παραγωγής οπίου της χώρας- σημειώθηκε την ώρα που πλήθος θεατών αποχωρούσε από το στάδιο όπου διεξήχθη αγώνας πάλης, διευκρίνισε η αστυνομία. Ανάμεσα στους θεατές ήταν τοπικοί βουλευτές.

Επρόκειτο για «επίθεση βομβιστή-καμικάζι. Τον δράστη σταμάτησε η αστυνομία καθώς προσπαθούσε να διεισδύσει στο στάδιο, αλλά κατάφερε να ανατινάξει το παγιδευμένο όχημά του», είπε ο Ζουάκ.

Ο αγώνας αυτός διεξαγόταν στο πλαίσιο των εορτασμών για το Νορούζ, το νέο περσικό έτος, τους οποίους σκληροπυρηνικοί σουνίτες θεωρούν αντιισλαμικούς.

Με ανακοίνωσή των υπηρεσιών του, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι καταδίκασε την επίθεση αυτή εναντίον «αθώων πολιτών».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα