Αλ. Τσίπρας: Είναι η πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια που πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ με σχέδιο της δικής του κυβέρνησης

Για μια Διεθνή Έκθεση η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε ότι η 83η ΔΕΘ θα είναι μια έκθεση στην οποία πρωθυπουργός, για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια, θα μιλήσει για ένα σχέδιο της δικής του κυβέρνησης.

Όπως είπε απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, αυτή η σύσκεψη γίνεται προκειμένου το σχέδιο να περιέχει και τις δικές τους προτάσεις. Παράλληλα ανέφερε, ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της βιομηχανικής ανάπτυξης αλλά και την καρδιά της αγροτικής παραγωγής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίλυσή του μετά από πολλά χρόνια θα αποφέρει τεράστια οφέλη και θα ενισχύσει τον ρόλο και το κύρος της χώρας στη διεθνή σφαίρα.

"Είναι μια λύση που κατοχυρώνει της ιστορία της Μακεδονίας μας" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Τέλος, αναφερόμενος στη φετινή ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη ώρα είναι οι ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας και πρόσθεσε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει μια ραγδαία ανάπτυξη στα επόμενα τέσσερα χρόνια. "Θα είναι μια διαφορετική πόλη και μια πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων η οποία δεν θα παρακαλάει φέροντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας".

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα