Ανδ. Γκουρμπάτσης: Στην Πυροσβεστική υπάρχει πέπλο προστασίας και συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι

Επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε ο τεχνικός σύμβουλος συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Ο κ. Γκουρμπάτσης, όπως καταγγέλλει στην συγκεκριμένη επιστολή «στην Πυροσβεστική συντελείται νέο έγκλημα συγκάλυψης ευθυνών για το Μάτι» και κάνει λόγο για απόκρυψη στοιχείων από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και προσπάθεια τρομοκράτησης των αξιωματικών που ξέρουν την αλήθεια.

«Ζήτησα από την Πυροσβεστική το δελτίο πυρκαγιάς,

ένα απλό έγγραφο που περιγράφει την πρώτη εικόνα που οφείλει η πυροσβεστική να εμφανίσει σε όποιον έχει έννομο συμφέρον. Το έγγραφο αυτό δικαιούνται να το πάρουν άπαντες αλλά δυστυχώς στην πυροσβεστική, υπάρχει ένα πέπλο προστασίας, συγκάλυψης ευθυνών αυτών που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και κοροϊδεύουν τη δικαιοσύνη», δήλωσε στον Realfm 97,8.

«Ως νομικός γνωρίζω ότι το στοιχείο αυτό δεν είναι της δικογραφίας. Με το πρόσχημα ότι και αυτό είναι στοιχείο της δικογραφίας αρνήθηκαν να το δώσουν. Είναι νομικίστικες δικαιολογίες. Δεν έχουν πει όλη την αλήθεια στις δικαστικές Αρχές, έχουν αποκρύψει στοιχεία στον Εισαγγελέα. Τους δηλώνω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, θα λάμψει η αλήθεια και όλοι όσοι εμπλέκονται θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και θα τους επιβληθούν τα νόμιμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν έτσι χωρίς να τους κυνηγήσουμε», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ο κ. Γκουρμπάτσης υποστήριξε ότι «όσοι ενεπλάκησαν σε αυτήν την υπόθεση είτε ως μάρτυρες είτε φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, κάποιοι αποστρατεύτηκαν με πολιτικά κριτήρια. Αντίθετα άλλοι εμπλεκόμενοι είναι εν ενεργεία γιατί πρόσκεινται στην τωρινή κυβέρνηση. Οποιοσδήποτε τολμήσει να πει την αλήθεια για το Μάτι ξέρει σίγουρα ότι θα μετακινηθεί ή θα έχει επιπτώσεις στην κρίση», τονίζοντας πως «λυπάμαι τον πραγματογνώμονα που τόλμησε και είπε την αλήθεια. Αυτόν λυπάμαι γιατί δεν θα έχει καλή υπηρεσιακή εξέλιξη. Τον περιμένουν στην γωνία, είμαι σίγουρος ότι θα τον βαθμολογήσουν δυσμενώς ή θα τον μετακινήσουν με το άλλοθι των αναγκών. Θα έχουν το προκάλυμμα ότι υπηρεσιακοί λόγοι επιβάλλουν να το κάνουν ενώ από πίσω κρύβεται η εκδίκηση που τόλμησε να πει την αλήθεια για το τι συνέβη και να παραπεμφθούν κάποιοι άνθρωποι στη δικαιοσύνη».

Τέλος, ο κ. Γκουρμπάτσης υπογράμμισε ότι «αν η κ. υπουργός τους είχε θέσει όλους αυτούς που φέρονται ότι εμπλέκονται σε διαθεσιμότητα, και η δικαστική έρευνα θα είχε προχωρήσει καλύτερα γιατί δεν θα ήταν στις θέσεις και δεν θα είχαν την εξουσία να βάζουν εμπόδια σε όποιον ζητάει στοιχεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα