Γ. Κουμουτσάκος: Η λογική εξομοίωσης Ελλάδας και Σκοπίων στο ζήτημα του αλυτρωτισμού υποσκάπτει τις εθνικές μας θέσεις

Σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αναφορικά με τη χθεσινή του συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ, ασκεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του κ. Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντησή τους, σύμφωνα με την οποία "σχεδόν συμφώνησαν το κείμενο για τη μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων και για την αποτροπή του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές".

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουμουτσάκος

κατηγορεί τον κ. Κοτζιά πως "αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις" και χαρακτηρίζει τη στάση αυτή ως "πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους".

Αναλυτικά το σχόλιο του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ:

"Ο Υπουργός των Εξωτερικών εμφανίζεται να αποδέχεται, έστω και εμμέσως, τους ισχυρισμούς των Σκοπίων ότι δήθεν η Ελλάδα έχει αλυτρωτικές βλέψεις έναντι της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για πολιτικό, διπλωματικό και διαπραγματευτικό ατόπημα πρώτου μεγέθους.

Η λογική αμοιβαιότητας ή εξομοίωσης Ελλάδας και Σκοπίων στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, υποσκάπτει τις σταθερές εθνικές μας θέσεις και είναι απαράδεκτη.

Το Υπουργείο των Εξωτερικών οφείλει να απαντήσει τι έχει συζητήσει και σε τι έχει συμφωνήσει με την άλλη πλευρά.

Η σιωπή του στο κρίσιμο αυτό θέμα δυστυχώς επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση “εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι”".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουτσάκος, Ελλάδας, Σκοπίων,koumoutsakos, elladas, skopion