Η νέα BMW 3 Series θα έχει τον πιο δυνατό 4κύλινδρο κινητήρα

Η BMW αποκάλυψε κάποιες λίγες πληροφορίες για την επερχόμενη νέα Σειρά 3, που κάνει τώρα τις τελευταίες της δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring.

Σύμφωνα με τη βαυαρική μάρκα, η νέα 3 Series θα έχει καινούργια ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης, αμορτισέρ και φρένα, με σκοπό τη βελτίωση

της άνεσης με παράλληλη αναβάθμιση της δυναμικής συμπεριφοράς.

Στις αναβαθμίσεις της νέας γενιάς περιλαμβάνεται και το χαμήλωμα του κέντρου βάρους κατά 10 mm σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Η δομή του πλαισίου και η στήριξη των αναρτήσεων έχουν ενισχυθεί για αύξηση της ακαμψίας, και τα μετατρόχια έχουν φαρδύνει.

Πρεμιέρα στο νέο μοντέλο θα κάνουν και καινοτόμα αμορτισέρ με απόσβεση που μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τη διαδρομή των ελατηρίων ώστε να απορροφούν πιο αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του δρόμου.

Θα προσφέρεται επίσης ανάρτηση M Sport, σε συνδυασμό με το σύστημα διεύθυνσης Variable Sports Steering για μεγαλύτερη ακρίβεια ακόμη και σε ελάχιστες κινήσεις του τιμονιού.

«Χρησιμοποιούμε τα αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης ως ένα ενεργό στοιχείο του στησίματος του αυτοκινήτου ώστε να προσφέρουμε εξαιρετική οδηγική ποιότητα σε όλες τις συνθήκες», λέει ο Peter Langen, υπεύθυνος εξέλιξης της δυναμικής συμπεριφοράς.

«Με μικρές διαδρομές ελατηρίων, η ευαίσθητη απόκριση των αμορτισέρ εξασφαλίζει άνετη απόσβεση των κραδασμών. Όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μεγάλες ανωμαλίες, οι κινήσεις του αμαξώματος ελέγχονται από αυξημένες δυνάμεις απόσβεσης».

Στον τομέα των κινητήρων, το αστέρι της γκάμας θα είναι ένας εξελιγμένος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας που η BMW λέει ότι θα είναι «ο ισχυρότερος 4κύλινδρος που θα έχει ποτέ τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής της BMW».

Οι Βαυαροί δεν ανακοινώνουν ακόμη τι σημαίνει αυτό σε νούμερα ιπποδύναμης. Λένε όμως ότι ο κινητήρας αυτός, συνδυασμένος με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic, θα εκπέμπει 5% λιγότερους ρύπους και θα πληροί έτσι τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP.

Θα υπάρχουν και άλλες επιλογές κινητήρα, που θα περιλαμβάνουν και ένα ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας (BEV) το οποίο έχει θεαθεί πολλάκις να κάνει δοκιμές εξέλιξης.

Πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα