Η συνταγή της εβδομάδας: Σιγομαγειρεμένο κότσι στην γάστρα με πιπερόριζα και πορτοκάλι

Οι σπουδαστές του ομίλου Παστέρ και ο καθηγητής μαγειρικής τέχνης, Θανάσης Παπαδάκης, παρουσιάζουν μία συνταγή από ένα υλικό που όλοι αγαπάμε και με λαχτάρα περιμένουμε συνήθως στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.

Στη συγκεκριμένη συνταγή το χοιρινό κότσι θα μαριναριστεί με το γνωστό μας "τζίντζερ - πιπερόριζα και με φρέσκο χυμό πορτοκάλι". Θα ξεκουραστεί δώδεκα ώρες στο ψυγείο και θα ψηθεί άλλες πέντε ώρες σε χαμηλή φωτιά, δινοντάς μας ένα αξέχαστο αποτέλεσμα.

Υλικά

3 μικρά κότσια χοιρινά
1 κρεμμύδι

λευκό χοντροκομμένο
1 πιπεριά κέρατο πράσινη
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κόκκοι από μπαχάρι
1 τζίντζερ
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι λευκό σκόνη

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα χοιρινά κότσια με όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Τα τοπουθετούμε σε γάστρα με μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 150’c για 5 ώρες ή μέχρι το κόκκαλο να ξεκολλάει από το κρέας.

Tips των σπουδαστών του ΙΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ

Τοποθετούμε και χοντροκομμένες πατάτες στην γάστρα με την φλούδα (καλά πλυμένες) και θα γευτούμε ‘’τις καλύτερες πατάτες της ζωής μας’’.

Στην εκτέλεση της συνταγής συμμετείχαν οι σπουδαστές: Selimaj Esnajdi, Κωνσταντίου Ευθαλία, Καρμίρης Ηρακλής, Γιτόπουλος Μαργαρίτης, Καραπετιάν Αρμάν, Κυριαζίδης Δημήτρης, Γερμανόπουλος Δημήτρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα