Κ. Χατζηδάκης: Το ευχαριστώ στους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ και οι αιχμές

Τα περισσότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πρόεκυψαν από την κακοκαιρία, καθώς το 90% του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ είναι εναέριο, αλλά και όχι καλά συντηρημένο, όπως είπε ο υπουργός Ενεργείας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός εξήγησε πώς απαιτούνται επενδύσεις άνω των 200 εκατ. ευρώ ετησίως για το δίκτυο, ωστόσο τα τελευταία χρονιά γίνονταν επενδύσεις 130 έως 150 εκατ. ευρώ ετησίως το πολύ.

Εξήρε

πάντως τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ γαι τις «υπεράνθρωπες προσπάθειες» για την αποκατάσταση των ζημιών. Εργάζονται 230 συνεργεία και άλλες 30 συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρίες με συνολικό αριθμό προσωπικού πάνω από 1000 άτομα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του #ΔΕΔΔΗΕ για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης. Φυσικά δεν μπορούσαν να εξαφανίσουν ούτε την κακοκαιρία ούτε το πρόβλημα των χαμηλών επενδύσεων στο δίκτυο τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα έως και το μεσημέρι τα συνεργεία του συνέχιζαν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Επίσης στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά Άσκρη και Νεοχώρι, στην περιοχή Αλιβερίου στην Άνω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες, Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.

Tέλος, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε νησιά των Κυκλάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα