Κ. Νοτοπούλου: Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας την επόμενη μέρα θα φέρει ένα μετρήσιμο αντίκτυπο από τις δράσεις της (VIDEO)

Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Λουφάκης ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Μάλιστα σήμερα συναντήθηκε με την υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, στο γραφείο της υφυπουργού στο ΥΜΑΘ, στο διοικητήριο.

"Προχωράμε ταχύτατα και αποτελεσματικά προκειμένου η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας να αποτελέσει στην μεταμνημονιακή εποχή το όχημα εκείνο που θα αξιοποιήσει

το δυναμικό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Στόχος μας είναι αρχικά να συνενώσει και να υποστηρίξει απόλυτα όλες τις προσπάθειες καινοτομικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν και αναπτύσσονται αυτή την στιγμή στην περιοχή, να προσελκύσει επενδύσεις, να εξάγει καινοτομία και να υποστηρίξει τους ερευνητές και τους νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Ο νέος πρόεδρος καλείται να επανασχεδιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας πάνω στους άξονες αυτούς. Το ΥΜΑΘ συνεισφέρει με πόρους, τεχνογνωσία και με την αμέριστη πολιτική μας στήριξη. Ο κ. Λουφάκης χαίρει της εκτίμησης και τους σεβασμού της πόλης. Είμαι βέβαιη πως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας την επόμενη μέρα θα έχει καταφέρει να φέρει ένα μετρήσιμο αντίκτυπο από τις δράσεις στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής", ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

«Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω ότι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας όπου μπορούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη της είναι η καινοτομία. Δυο είναι οι βασικοί πυλώνες. Ένας έχει να κάνει με την γεωγραφική μας θέση και με το γεγονός ότι μπορούμε να είμαστε ένα hub στην διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων. Ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας είναι ακριβώς η καινοτομία, η ποια θα στηριχθεί στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Λουφάκης.

Ο κ. Λουφάκης επισήμανε την ανάγκη εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και να έρθουν αλλά και να έρθουν τμήματα ανάπτυξης και έρευνας από το εξωτερικό στη Θεσσαλονίκη. «Έχουμε από τη μια πλευρά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και ιδρύματα τα οποία παράγουν τεχνογνωσία, έχουμε πολλά νέα παιδιά με εξαιρετικές ιδέες δεν έχουμε εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της χρηματοδότησης. Νομιζω ότι είναι σημαντικό να δούμε που μπορούν να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για να βοηθήσουμε αυτές τις νέες προσπάθειες που γίνονται και θα πρέπει να δημιουργήσουμε χώρους που θα έχουμε μια συγκέντρωση της Καινοτομίας και όπου θα βρεθούν συγκεντρωμένες εταιρείες και θα έχουν εκεί τα ερευνητικά τους κέντρα», τόνισε ο ίδιος.

Η κα Νοτοπούλου υπογράμμισε και η ίδια ότι είναι σημαντική η ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων. Όπως είπε η ίδια οι πόροι της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας προέρχονται από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κι ανέρχονται στις 200.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι κ. Λουφάκης έχει κάνει ήδη επαφές και το επόμενο διάστημα θα έχει επαφές με φορείς καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα