ΚΚΕ: Να μην μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε χώρος υποδοχής Αμερικάνικου πολεμικού υλικού

Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρυ Πάιατ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου συνάντησε Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε άσκηση στην περιοχή του Βόλου, εξέδωσε το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ, τονίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

έχει μετατραπεί όχι μόνο σε βάση υποδοχής, αλλά και σε βάση στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ.

«Θύμισε για ακόμα μία φορά ότι αυτό εντάσσεται «στα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Συμφωνία είχε στόχο να να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιρροή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Παράλληλα ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει καλύτερος πλασιέ των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, σημειώνοντας πως όποτε βρίσκεται με τον πρέσβη των ΗΠΑ, δίνει «καλύτερο του εαυτό».

«Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για την μετατροπή του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι Χρυσαυγίτες και λοιποί εθνικιστές, έχουν ραμμένο το στόμα τους, γιατί μάλλον φοβούνται μην τους τραβήξουν το αυτί τα αφεντικά τους, που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», αναφέρει ακόμα το ΚΚΕ.

«Η σημερινή παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα μια ευκαιρία για όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί να αναρωτηθούν αν πλέον «το βαρέλι έχει πιάσει πάτο» , να ξεπεράσουν τα διλήμματα που έχουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε χώρος υποδοχής Αμερικάνικου πολεμικού υλικού. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ, Θεσσαλονίκης, Αμερικάνικου,kke, thessalonikis, amerikanikou