Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αυτό που διανύουμε και η πολιτιστική ατζέντα του διημέρου περιλαμβάνει πλούσιες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Στην κορυφή της λίστας η Έναρξη των 53ων Δημητρίων, αλλά και οι δωρεάν εκδηλώσεις και ξεναγήσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, περίπατοι στην πόλη, δράσεις για μικρά παιδιά και... street party για μεγαλύτερα!

Δείτε όσα ξεχώρισε το Thestival για σας και

κάνετε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο!

Έναρξη 53ων Δημητρίων

Με περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, τα 53α Δημήτρια θα αποτελέσουν και φέτος την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Η αρχή γίνεται το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και οι εκδηλώσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 21 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις γι' αυτό το σαββατοκύριακο:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου / 12.00
Τόπος: Συμμαχικά Νεκροταφεία Ζέιτενλικ / Μουσική
Ζέιτενλικ – Η επαναφορά της ειρήνης
Η πόλη της Θεσσαλονίκης υπήρξε η σκηνή μιας μεγάλης στρατιωτικής δράσης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστότερη με την ονομασία Ανατολικό Μέτωπο. Στο κοιμητήριο Ζέιτενλικ, που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, αναπαύονται περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες, διαφορετικών εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι περίπου 8.200 είναι Γάλλοι υπήκοοι. Το Ζέιτενλικ λειτούργησε επίσης ως στρατόπεδο, τόπος διαμονής των στρατιωτών, πριν μετατραπεί στη νεκρόπολη που γνωρίζουμε σήμερα. Αν το 1918 σηματοδοτεί την επαναφορά μιας ειρήνης, το 2018 θέλει να αναγγείλλει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και τους φιλικούς δεσμούς που είναι απαραίτητοι ώστε να διατηρηθεί αυτή η ειρήνη. Στο πλαισιο του εορτασμου των 100 χρόνων από την επαναφορά της ειρήνης θα δοθεί συναυλία με έργα των C.Debussy, B.Britten, P.Forget.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου / 20.00

Τόπος: Λιμάνι, Προβλήτα Α’
Τελετή Έναρξης Δημητρίων: «Είναι η ζωή μια θάλασσα» /Λιμάνια του κόσμου

Σε μια βραδιά εγκαινίων αντάξια του θεσμού, ένας εμβληματικός χώρος τόσο για την πόλη, όσο και για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, γεύσεις και χρώματα, που θα ξεδιπλωθεί μέσα από δράσεις διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ωρών και με καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Τα λιμάνια της Μεσογείου, σταθμοί κομβικοί για την ιστορία της περιοχής, τρεις τόποι ανταλλαγής ιδεών, κουλτούρας και πληθυσμών, γιορτάζουν στον ειδικά σκηνογραφημένο χώρο από τον εικαστικό Μάριο Teriade – Ελευθεριάδη. Σε μια μεγάλη συναυλιακή εξέδρα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα μοιραστεί τη σκηνή με τον διάσημο πιανίστα και συνθέτη Faraj Suleiman και το κουαρτέτο του. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τους ξεχωριστούς Tarabband, ένα εξαμελές σχήμα που δημιουργήθηκε από την Αιγύπτια -Iρακινή Nadin Al Khalidi και τον Σουηδό Gabriel Hermansson. Ο ήχος τους ξεκινά συμβολικά από τον ευρωπαϊκό Βορρά, για να καταλήξει στη μουσική μήτρα της ανατολικής Μεσογείου. Η γαστρονομία θα δώσει τη δική της πινελιά στο event, μέσα από την κουλτούρα του street food, καθώς παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας, με την συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα, τα οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί συνοδεία κρασιού ή μπίρας. Τo d.j. set που θα ακολουθήσει θα δώσει στην εκδήλωση τον πολυπολιτισμικό, πανηγυρικό ρυθμό της.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου / 9.30-15.30

Τόπος: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Συνέδριο με τίτλο «Το Ζωντανό Θέατρο του 1968» με είσοδο ελεύθερη
Έχουν περάσει πενήντα χρόνια από την τελευταία “επανάσταση” στις τέχνες και τον πολιτισμό του 20ού αιώνα. Πενήντα χρόνια από την περίφημη δεκαετία των 60 ‘s και τον πιο ανήσυχο Μάη του 20ού αιώνα, τον Μάη του ‘68, τότε που οι νέοι βγήκαν στους δρόμους και διεκδίκησαν ένα καινούργιο κοινωνικό συμβόλαιο. Στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων πραγματοποιείται μια συνάντηση/ημερίδα που θέτει ως στόχο της να εξετάσει τα αποτυπώματα που άφησαν εκείνα τα χρόνια της αισιοδοξίας και των πολλών ουτοπιών στις τέχνες στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Ήταν ένα πυροτέχνημα; Ήταν μια επανάσταση που βρήκε καλλιτέχνες-συνεχιστές; Τι πέτυχε; Τι δεν πέτυχε; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους ομιλητές.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου / 21.00

Τόπος: Ροτόντα
Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Wiegala – Ilse Weber Project» με το κουαρτέτο Gada

Ένα αφιέρωμα στην Γερμανοεβραία συνθέτη και ποιήτρια Ilse Weber, που παρέμεινε έγκλειστη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν για 2 χρόνια ως νυχτερινή νοσοκόμα του στρατοπέδου.
Τα έργα της Ilse Weber παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Gada quartet (αποτελούμενο από γνωστούς Έλληνες σολίστ) διασκευασμένα για οθωμανικά όργανα μπαρόκ, σαξόφωνο και mezzo soprano. Οι πρωτότυπες συνθέσεις της Weber συνδιαλέγονται με Σεφαραδίτικα νανουρίσματα της περιοχής των Βαλκανίων, αμανέδες της Ρόζας Εσκενάζυ και λόγιες κεντροευρωπαϊκές συνθέσεις αποκαλύπτοντας εκλεκτικές συγγένειες και τον πλούτο της πολυπολιτισμικής παράδοσης. Στη Θεσσαλονίκη, μια κατ’ εξοχήν περιοχή-σταυροδρόμι της νοτιανατολικής Ευρώπης βρίσκουν το φυσικό τους χώρο.

Δωρεάν μαθήματα βρεφικού μασάζ

Δωρεάν µαθήµατα βρεφικού µασάζ, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισµού Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ), θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γονείς µε µωράκια από δύο έως έξι µηνών,στο διάστηµα 28 έως 30 Σεπτεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Το βρεφικό µασάζ είναι µια αρχαία τέχνη που συνδέει βαθιά τον γονέα µε το µωρό θέτοντας τις βάσεις για µια σχέση εµπιστοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης. Είναι αναγνωρισµένο από έρευνες και κλινική εµπειρία ότι έχει θετικά αποτελέσµατα τόσο στη φυσική όσο και στη συναισθηµατική υγεία του αναπτυσσόµενου παιδιού. Με το µασάζ το µωρό µαθαίνει να απολαµβάνει την άνεση και ασφάλεια του να αγαπά και να αγαπιέται. Την ίδια ώρα, µε το βρεφικό µασάζ, ο πατέρας ή η µητέρα του χαλαρώνουν, καθώς εξοικειώνονται µε τη γλώσσα του σώµατος του µωρού τους και αποκτούν µεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην αναγνώριση των αναγκών του.

Τα δωρεάν µαθήµατα προσφέρονται ως κύκλος τριών ηµέρων, από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Σεπτεµβρίου, από τις 14.00 ως τις 15.00, στο Studio ArteDiTre, στον 6ο όροφο της οδού Βαλαωρίτου 4, στη Θεσσαλονίκη, ενώ λόγω των περιορισµένων θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συµµετοχής.

2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού

Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τη στήριξη ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και ένα συναρπαστικό πρόγραμμα μάθησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού έρχεται το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 19.00, στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ!

Με δωρεάν είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, η μεγάλη γιορτή του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ πλαισιώνεται φέτος με την διοργάνωση της παράστασης “XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί!”, στην οποία παρουσιάζονται όλες οι μεγάλες επιτυχίες, που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το “Mazoo and the Zoo” και το “XANA ZOO”. To φεστιβάλ αποτελεί τον μοναδικό θεσμό, που συνδυάζει θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, αθλητισμό, ακροβατικά, παιχνίδια στο νερό, baby corner και πολλά άλλα γεγονότα, που εξελίσσονται ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο.

Φέτος η φιλανθρωπική στόχευση του Φεστιβάλ (στην περσινή 1η διοργάνωση του συγκεντρώθηκαν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, που στηρίζει Το Χαμόγελο του Παιδιού) αφορά στην στήριξη των φορέων «Λάμψη» και «Ηλιτόμηνον».

Η «Λάμψη» είναι ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος, ο οποίος έχει υλοποιήσει πολύπλευρο έργο, όπως η επέκταση και ριζική ανακατασκευή των 2 παιδο-ογκολογικών/ αιματολογικών τμημάτων στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ, όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθή παιδιά από όλη τη Β. Ελλάδα.

Κουκλοθέατρο REDICOLO

Μαριονέτες και κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, γιγαντόκουκλες και θεατρικές μάσκες, μουσική και τραγούδι, αμεσότητα και διάδραση με τα παιδιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεων Redicolo.

Το χιούμορ, τα παιδαγωγικά μηνύματα, η ζωντάνια και η ενεργή συμμετοχή είναι τα στοιχεία που βιώνουν και παίρνουν μαζί τους τα παιδιά φεύγοντας από την παράσταση!

Όλες οι κούκλες και τα σκηνικά είναι χειροποίητα από τον θίασο και έρχονται στο χώρο σας για μία μοναδική κουκλοθεατρική εμπειρία που θα μαγέψει μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ο Κουκλοθίασος REDICOLO καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με τρεις κουκλοπαραστάσεις για το κοινό στο Θέατρο Σοφούλη:

ΠΙΝΟΚΙΟ, ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΟΡΙ
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:15

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ
Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:15

Info:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 18.15

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά
Ηλικίες: από 3 ετών
Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Πειρατές και πριγκίπισσες

Μια μαγική θεατρική παράσταση περιμένει τα παιδιά με τις πριγκίπισσες Σταχτοπούτα, Μικρή Γοργόνα, Ωραία Κοιμωμένη και Πεντάμορφη να συναντούν τους τρομερούς πειρατές σ’ ένα μακρινό νησί του Ειρηνικού στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τον πρίγκιπα του παραμυθιού που το έσκασε από το παλάτι. Πού και πότε; Το Σάββατο 29/9 στις 5:15 μ.μ. στο έργο "Πρικίπισσες και πειρατές" στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Όλγας 150 Θεσσαλονίκη, 2310 834996).

Άραγε θα τα καταφέρουν να ξεφύγουν από τους πειρατές που ψάχνουν να βρουν έναν πολύτιμο θησαυρό στο νησί και να πείσουν τον πρίγκιπα να γυρίσει πίσω;

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Ετοιμαστείτε για ένα ξεκαρδιστικό κυνηγητό ανάμεσα σε πρίγκιπα, πριγκίπισσες και πειρατές μέσα στα αγαπημένα μας παραμύθια!

Η μαγεία των παραμυθιών, συναντά τη μαγική τρέλα της ζωής σε μια θεατρική παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και τραγούδι με πρωταγωνιστές γνωστούς αγαπημένους ήρωες των παιδιών.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ανθίδου, Βαγγέλης Δαλλές, Ηλίας Καπούλας, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Όλγα Μήτσιου, Σοφία Ξέλη, Πωλίνα Σβιρίτοβα, Άννα Χατζηαντωνίου

Τιμή εισιτηρίου:10€

Tιμή προπώλησης 8€

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον Βασ. Όλγας 150

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 17.15

Περίπατος κατά μήκος του Βυζαντινού Τείχους

Με έναν περίπατο κατά μήκος του Βυζαντινού Τείχους, που φιλοδοξεί να συστήσει τη μακραίωνη ιστορική ταυτότητά του, αλλά παράλληλα να αναδείξει τις γειτονιές εντός και εκτός των Τειχών ως συνέχεια της διαχρονικότητας της περιοχής, συνεχίζονται οι δράσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και χρόνο και στο ποδήλατο μέσα από ειδικές πρωτοβουλίες.

Ο περίπατος αυτός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2018, με αφετηρία το μνημείο του Επταπυργίου και τερματισμό την Πολιτιστική Γειτονιά στον Τομέα Έβρου της Δ.Ε. Συκεών, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μονή Βλατάδων. Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 6 το απόγευμα και το δεύτερο στις 6.30 μ.μ., με οδηγούς τα στελέχη του Χορευτικού Συγκροτήματος Συκεών.

Νωρίτερα το πρωί της ίδια ημέρας και συγκεκριμένα στις 11 π.μ., παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Νεάπολης θα κάνουν επίδειξη ικανοτήτων και ποδηλασίας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, για να ακολουθήσει μια παρόμοια την επόμενη εβδομάδα στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Info:

Σάββατο 29.9.2018

• 11 π.μ.: Αγώνας επίδειξης ικανοτήτων και ποδηλασίας στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης για παιδιά Δημοτικού Σχολείου (Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξης)

• Περίπατος εντός και εκτός των Τειχών με το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

-Σημείο συνάντησης: Είσοδος «Γεντί Κουλέ», Επταπύργιο

-Ώρες έναρξης: 6μ.μ., 6:30μ.μ.

Περίπατος στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Με το Thessaloniki Walking Tours περιηγούμαστε δυτικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε σημεία, τόπους, χώρους και μυστικές γωνιές που βρίσκονται έξω από τον ξεναγικό χάρτη ανασύροντας μνήμες φιλοξενίας στη πόλη 100 πλέον χρόνων.

Ξενοδοχεία θρυλικά, ορατά αλλά και αόρατα, ξενοδοχεία που διατηρήσαν ή και έχασαν τη χρήση τους μέσα στο χρόνο, μερικά σε άριστη κατάσταση κι άλλα απλώς φαντάσματα, τροφοδοτούν τις αφηγήσεις μας.

Με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη αναζητούμε τα νήματα που δένουν αυτούς τους χώρους μεταξύ τους, εντοπίζουμε τις λεπτομέρειες που συγκροτούν τον αρχιτεκτονικό τους χαρακτήρα και ακούμε τα βήματα των ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν σε αυτά. Επισκέπτες, έμποροι από άλλες πόλεις, αντιπρόσωποι εταιριών ή απλώς πρόσωπα που τα έφερε η τύχη και η ζωή και βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλάζοντας τα δεδομένα στην ανθρωπογεωγραφία της.

Ξεκινώντας από τον ανακαινισμένο χώρο όπου κάποτε βρίσκονταν το ξενοδοχείο Βιέννη και καταλήγοντας στο τετράγωνο των ξενοδοχείων στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών βλέπουμε την πόλη από μια αναπάντεχη οπτική γωνία αναδεικνύοντας τη γοητεία χώρων και σημείων που προσπερνάμε βιαστικά.

Info:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 11.00

Σημείο συνάντησης: Εγνατία με Δωδεκανήσου (μπροστά στην ALPHA BANK)

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] & 6978186900 - 1

7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Κασκάρκα 2018»

Το 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Κασκάρκα 2018» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου υπό την αιγίδα του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8.00 μ.μ., στην πλατεία Καλοχωρίου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από πολιτιστικούς συλλόγους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας με θέμα τα έθιμα, τους χορούς, τα τραγούδια και γενικότερα στοιχεία της κουλτούρας κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας αυθεντικής εικόνας μοναδικής αξίας, αφού ο κάθε τοπικός σύλλογος αποτελεί τον καταλληλότερο πρεσβευτή για την παρουσίαση της τοπικής του κουλτούρας, που μαζί με τις υπόλοιπες (άλλων περιοχών) συνθέτουν το μοναδικό πολιτισμικό ψηφιδωτό του ελληνικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο 29/9, 20.00 | παρουσιάσεις των ενήλικων τμημάτων παραδοσιακών χορών και παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή της Ένωσης Γυναικών Αγίων Σαράντα, του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων (Αλκάθους και Καρία), του Συλλόγου Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη», του Συλλόγου Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθύλακου Κοζάνης, των Πολιτιστικών Συλλόγων «Αντάμωμα» και της Ένωσης Αρμενίων Θεσσαλονίκης

Κυριακή 30/9, 20.00 | παρουσιάσεις των ενήλικων τμημάτων παραδοσιακών χορών Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγυνών, Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Λαγκαδά και Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου «Μακεδνός»

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε δράσεις γνωριμίας με το παρελθόν και το παρόν της πόλης, τους ανθρώπους και τα μνημεία.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00, στο Επταπύργιο, ξενάγηση στην έκθεση σύγχρονων εικαστικών για τη «Δημοκρατία».

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:30, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, οι Βάκχες του Ευριπίδη σε μια επιτελεστική (performative) ανάγνωση με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου.

Η Παναγία των Παρισίων

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει δύο θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Λίας Παπαθανασίου, από την θεατρική ομάδα «Θέατρο Δυτικά» (Νεανικό τμήμα), την παιδική θεατρική παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» και την θεατρική παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον.

Παναγία των Παρισίων

Η γνωστή ιστορία του Κουασιμόδου, της Εσμεράλντας και των τσιγγάνων του Παρισιού. Ο νεαρός Κουασιμόδος μεγαλώνει μόνος του στο καμπαναριό της Παναγίας των Παρισίων, κρύβοντας την ασχήμια του από τον κόσμο που δε συγχωρεί τους αδύναμους. Όλα όμως θα αλλάξουν στο πανηγύρι των τρελών, όταν ο Κουασιμόδος θα δει τον κόσμο για πρώτη φορά από κοντά. Και κάπου εκεί η Εσμεράλντα κινδυνεύει. και ο Κουασιμόδος είναι εκεί. Και θα τη βοηθήσει με κάθε κόστος, ακόμη και με την ίδια του τη ζωή. Μια ιστορία για την φιλία, την αγάπη και την πίστη στην ελευθερία. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ψέμα στο ψέμα

Παραμονή Χριστουγέννων και δύο αστυνομικοί πρέπει να πουν στην γλυκιά οικογένεια του κυρίου Κόννερ ότι η κόρη τους είχε ένα...ατύχημα! Μόνο αυτό έχουν να κάνουν και μετά...θα είναι αραχτοί να απολαύσουν τη γαλοπούλα τους. Όλα όμως αλλάζουν με την εμφάνιση της τρομακτικής γειτόνισσας που έρχεται να τους μπερδέψει πάρα πολύ. Ο κύριος Κόννερ δεν αντέχει να μάθει την αλήθεια και άρα τί θα κάνουν; Γιατί η κυρία Κόννερ νομίζει ότι είναι σε πλοίο; Ο Παπάς τι δουλειά έχει μες στην ντουλάπα; Ο σκύλος από πού πετάχτηκε; Είναι τελικά αστυνομικοί ή στριπτιζέρ;

Info:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
Η Παναγία των Παρισίων |12:00
Ψέμα στο Ψέμα |20:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής, υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Οι νοστιμούλες

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει το Αναλόγιο «Οι νοστιμούλες» της Ελένης Μερκενίδου, σε σκηνοθετική επιμέλεια Έφης Δρόσου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Πρόκειται για κωμική τριλογία, μάλλον μεταμοντέρνα και αριστοφανίζουσα, εμπνευσμένη από την Οδύσσεια. Οι Νοστιμούλες είναι οι τρεις σπουδαίες γυναίκες που σημαδεύουν τη ζωή του Οδυσσέα κατά τον νόστο του: η Κίρκη-Μώλυ η γεροντοκόρη [μώλυ, το μαγικό της βότανο], με την κτηνοβατική της μανία, η Καλυψώ-Κάλυ, με μια περίεργη κολλεξιόν από εκμαγεία κώλων, και φυσικά η Πηνελόπη-Λούπη η υφάντρια, σε κλιμακτήριο πλέον και με πρεσβυωπία, αλλά και με ακόρεστη σεξουαλική όρεξη. Η άφιξη Αυτού του Οδυσσέα ανατρέπει την καθημερινότητα καθεμιάς, δημιουργώντας εκρηκτικά επεισόδια, με ποικιλία ερωτικών εκπλήξεων και με αρκετή διαστροφή.

Χαμένοι ποιητές

H καλλιτεχνική ομάδα «Αrt Tis Ei» και το θέατρο Αθήναιον παρουσιάζουν την παράσταση Χαμένοι ποιητές. Βασισμένο στη βραβευμένη με όσκαρ ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» του Tom Schulman, για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.

Σ' ένα συντηρητικό σχολείο αρρένων οι μαθητές αναζητούν υποστήριξη και συμπαράσταση ,ο ένας από τον άλλον, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηγητών και στις φιλοδοξίες των γονέων τους. Ο νέος φιλόλογος , με τις προοδευτικές εκπαιδευτικές αντιλήψεις , θα τους εμπνεύσει και θα τους παροτρύνει να ακολουθήσουν τα όνειρα τους..

Για τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας που ο καθένας προσπαθεί να βρει την «ταυτότητα» του , παλεύοντας με το νεανικό παρορμητισμό και ακροβατώντας ανάμεσα στα «πρέπει» και στα «θέλω». Γι' αυτή τη φάση της ζωής , που όλα μοιάζουν λίγο «θολά», έρχεται μια παράσταση που θα προσπαθήσει ν' αγγίξει τις ψυχές μας.

Info:

Σάββατο και Κυριακή 29 και 30 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Εισιτήρια: 8-10 ευρώ

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Βασ. Όλγας 35

ΚΟΘ: 100 χρόνια από τη Λήξη του Μεγάλου Πολέμου

Η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα Σωκράτης Καραντινός του Θεάτρου της Μονής Λαζαριστών, σε παγκόσμια πρώτη το κοντσέρτο για πιάνο ‘Εκ νεκρών’ του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, με τον ίδιο ως σολίστ, καθώς και το συγκλονιστικό θρήνο της Καρχηδόνιας βασίλισσας Διδώς μπροστά στην αναπόφευκτη μοίρα της, την Εισαγωγή Λεονώρα αρ.3 της μοναδικής όπερας του Μπετόβεν ‘Φιντέλιο’, για να καταλήξει στην περίφημη ‘Ωδή στη Χαρά’, τον καθαυτό ύμνο της ανθρώπινης συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Το τέλος επιφυλάσσει μία υπέροχη έκπληξη, με το εμβληματικό ‘Imagine’ του John Lennon, σε μία διαφορετική από τις συνηθισμένες εκτέλεση.

Μία συναυλία που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την υπογραφή της Ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ). Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις.

Βάκχες στο Θέατρο Τ

Μία νέα καλλιτεχνική ομάδα της Θεσσαλονίκης, το Σύγχρονο Θέατρο Πρόταση – Theatro Protasi, με την υποστήριξη του 11 Grey Studio : creator’s lab, παρουσιάζει, μέσα από τη δική της ματιά, μία από τις πιο αινιγματικές τραγωδίες της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Ο Διόνυσος (Βάκχος ή Βάκχιος), γιος του Δία και της Σεμέλης, κόρης του ιδρυτή της Θήβας Κάδμου, έρχεται – με ανθρώπινη μορφή – για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την πατρίδα του Θήβα για να επιβάλλει τη λατρεία του.

Ο Πενθέας, βασιλιάς της Θήβας και γιος της Αγαύης, επίσης κόρης του Κάδμου, απορρίπτει τη νέα θρησκεία και εναντιώνεται στον Κάδμο και τον Τειρεσία, που μάταια προσπαθούν να τον πείσουν να δηλώσει δημόσια την πίστη του στον νέο θεό προς όφελος της χώρας και του λαού του.

Ο Διόνυσος εκδικείται: τρελαίνει όλες τις γυναίκες της Θήβας – και τις κόρες του Κάδμου – και τις οδηγεί στον Κιθαιρώνα όπου επιδίδονται σε όργια για να τον τιμήσουν. Στον Κιθαιρώνα οδηγεί με πλάνη και τον μεταμφιεσμένο σε μαινάδα Πενθέα, ο οποίος βρίσκει φριχτό θάνατο, καθώς σπαράζεται από την ίδια του τη μητέρα.

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16 Θεσσαλονίκη
23 Σεπ 2018 - 30 Σεπ 2018
Από Παρασκευή 21 έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30
Κυριακή στις 20:00

Οι Βάκχες του Ευριπίδη στη Ρωμαϊκή Αγορά με τον Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:30, στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις Βάκχες του Ευριπίδη σε μια επιτελεστική (performative) ανάγνωση με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου. Μια δράση στην οποία συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική προέλευση, που διασταυρώνονται σε έναν χώρο, όπου διαλέγεται το παρελθόν με το παρόν της πόλης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο «Πόλε(ι)ς» και για την υλοποίησή της συνεργάζονται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το Άτυπο Στούντιο νεοΠοιητικής, η Καλλιτεχνική Κολλεκτίβα influx και ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης.

Μήπως το φαντάστηκες;

Το θεατρικό εργαστήρι Alte Fablon παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μήπως το φαντάστηκες;», 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21:00 στο Θέτρο Σοφούλη.

Μετά τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων Alte Fablon, ανεβαίνει η πρώτη παράσταση του Τμήματος Προχωρημένων. Πρόκειται για την παρουσίαση της ετήσιας εργαστηριακής δουλειάς των μαθητών πάνω σε ποικίλα είδη θεατρικών κειμένων και τεχνικών.

Η παράσταση «Μήπως το φαντάστηκες;»

Κείμενα, χαρακτήρες, εποχές και ατμόσφαιρες μπλέκονται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Κωμωδία και δράμα μπερδεύονται, ρόλοι από διαφορετικούς χωροχρόνους συνδιαλέγονται. Ηθοποιοί και ήρωες μεταμορφώνονται. Οι αισθήσεις διεγείρονται και τα συναισθήματα ξυπνούν μέσα σε ένα θεατρικό γαϊτανάκι. Ή… Μήπως το φαντάστηκες;

Info:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 5 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ, Καλαμαριά - Τραπεζούντας 5

Άδεια Ποδηλάτου

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Άδεια Ποδηλάτου» διανύει φέτος το 18ο χρόνο παρουσίασής της και αποτελεί πλέον μία από τις μακροβιότερες αθηναϊκές παραστάσεις.

Πρόκειται για ένα ταξίδι αναμνήσεων στην εικοσαετία 1946-1966.

Αποτελείται κυρίως από αυθεντικές επιστολές ανωνύμων που διανθίζονται με σχόλια, αληθινές αφηγήσεις και πολλά τραγούδια της πρώτης εκείνης μεταπολεμικής εικοσαετίας.

Μνήμες: η πείνα, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, ο έρωτας, τα ξέφρενα γλέντια, η εξορία, ο αποχωρισμός, ζωντανεύουν μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις απλών ανθρώπων, που αν και δε γράφτηκαν στην Ιστορία, έγραψαν οι ίδιοι την Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Άδεια Ποδηλάτου» έχει παρουσιαστεί σε 38 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε θέατρα και παγκόσμια συνέδρια, στη διάρκεια των 18 ετών της θεατρικής της πορείας.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 15’ και επί σκηνής βρίσκονται ο πιανίστας Γιώργος Κομπογιάννης και η ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά.

Info:

Θέατρο Αθήναιον Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη

28 Σεπ 2018 - 14 Οκτ 2018

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή – Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 20:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

Μειωμένο: (για άνω των 65, ανέργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ) 10 ευρώ.

Ασκητική

Ασκητική, μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός πυκνού κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η «Ασκητική» είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του να ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.»

Το ΚΘΒΕ προσπαθώντας να μεταγγίσει το λόγο του σπουδαίου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας (Δίον, Καβάλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Βέροια, Σέρρες, Δράμα, Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Φλώρινα, Άργος Ορεστικό).

Η παράσταση επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, όπου παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Θέατρο, μετά τις sold out παρουσιάσεις της στην Κίνα, στο «18th Meet In Beijing Arts Festival» του Πεκίνου, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ). Αυτή ήταν και η πρώτη παρουσίαση παράστασης του ΚΘΒΕ στην Κίνα στην 57χρονη πορεία του.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, Κυριακή: 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 21.00

Eισιτήρια: Τετάρτη & Πέμπτη: 5€ | Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή : 10€

Δείπνο Ηλιθίων

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον εξαιρετικό του θίασο, θα παρουσιάσουν, την κλασική πλέον κωμωδία του Francis Veber, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, από 26 Σεπτεμβρίου έως και 14 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Info:

Aπό 26 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου

Τετάρτη 20:00 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:30 και 21:00
Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Τετάρτη 15€
Πέμπτη 18€
Παρασκευή 20€
Σάββατο απόγευμα 20€
Σάββατο βράδυ 20€
Κυριακή 20€
Φοιτητικό 15€, ΑΜΕΑ – Ανεργίας – Παιδικό 12€

Papamarkou Street Party 2018: Ραντεβού στο κρυφό στενό της Θεσσαλονίκης

To Papamarkou Street Party επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στον πεζόδρομο της οδού Παπαμάρκου στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 από τις 18.00 έως τις 23.00 με μουσική, street food, street lounge area, εργαστήρια, special offers, εκθέσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το party

Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον δρόμο, καταστηματάρχες, πολιτιστικά ιδρύματα, δημιουργοί, τεχνίτες και καλλιτέχνες ενώνονται και μοιράζονται την σύγχρονη χαρά της δημιουργίας και της εμπειρίας της γειτονιάς τους σε ένα πολλά υποσχόμενο open air βράδυ.

Το Papamarkou Street Party 2018 στο καθιερωμένο του πλέον ραντεβού του Σεπτεμβρίου, φέρνει μαζί του στο πλακόστρωτο της Παπαμάρκου live dj sets, εκθέσεις, live painting, γεύσεις street food, ειδικές για το πάρτι προσφορές σε προϊόντα, diy workshops και μια πληθώρα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

Infο:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οδός Παπαμάρκου

18.00 – 23.00

Είσοδος Ελεύθερη

Αισώπου κόμιξ 2

Να προσφέρουμε φρέσκο αέρα του δάσους! Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον προσφέρουμε στην πόλη!..» Δυο οδοιπόροι, ένα λιοντάρι και μια ποντικίνα, δύο τράγοι και άλλοι πολλοί χαρακτήρες, έρχονται στον Πολυχώρο Ενώ για να δώσουν αέρα εξοχής.

Μετά από τρία χρόνια γεμάτα παραστάσεις ο Αίσωπος συνεχίζει να ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους.

Έξι μύθοι του Αισώπου, διδακτικοί και διαχρονικοί, διασκευασμένοι από τον Σάκη Σέρεφα, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών, στην νέα παράσταση του Μικρού Βορρά «Αισώπου Κόμιξ 2 (Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι)».

Τρεις ηθοποιοί μεταμορφώνται σε πάνω από δέκα χαρακτήρες χρησιμοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και διαδραστικό παιχνίδι!

Info:

Κάθε Κυριακή από 30 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου, στις 17:30

Πολυχώρος Ενώ, Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη

Τιμή συμμετοχής: 6 ευρώ

100 χρόνια Άσυλο του Παιδιού

Το φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού», ένα από τα παλαιότερα Ιδρύματα της πόλης της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνει τα 100 χρόνια Ζωής, 100 χρόνια Προσφοράς στη μητέρα και τα παιδιά της.

Στα πλαίσια αυτής της σπουδαίας στιγμής το Άσυλο του Παιδιού, διοργανώνει τελετή εορτασμού των 100 χρόνων, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7μ.μ. στο Κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος για το κοινό της πόλης είναι ελεύθερη.

Ως ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο των φίλων και υποστηρικτών του Ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου του Παιδιού, διοργανώνει την ίδια ημέρα στις 9.30μ.μ. επίσημο δείπνο για την ενίσχυση των σκοπών του, με την παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

BBQ στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση της χρονιάς, το «BBQ στο Αγρόκτημα», διοργανώνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Το «BBQ στο Αγρόκτημα» θα πραγματοποιηθεί στο δασάκι της Σχολής και όπως όλες οι εκδηλώσεις, έτσι και αυτή θα στηρίξει τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών και σπουδαστών.

Όσοι παραστούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό Αμερικάνικο μπάρμπεκιου στο καταπράσινο περιβάλλον της Σχολής, να διασκεδάσουν με country χορούς και Line Dancing μαζί με το χορευτικό συγκρότημα των μαθητών της Σχολής και να επισκεφτούν το πρατήριο προϊόντων, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επίσης, η Εθελοντική Ομάδα Κυριών και τα εκπαιδευτικά στελέχη της Σχολής έχουν προετοιμάσει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (εκπαιδευτικά και κινητικά παιχνίδια) για τα παιδιά.

Για κρατήσεις στα 2310492738 και 2310492832 ή στο e-mail [email protected].

To Oktoberfest στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής

To Oktoberfest η παραδοσιακή γερμανική γιορτή της μπύρας επιστρέφει για ακόμα μία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Oktoberfest το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, καθώς διοργανώνεται φέτος για 15η χρονιά, θα έχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα και φυσικά άφθονη μπύρα, από Weiss μέχρι κόκκινη.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ξεκινά από σήμερα Σάββατο. Από τις 12 και μετά η μπάντα "Kukluxsax", θα μας διασκεδάσει με τη μουσική της, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό "άνοιγμα του βαρελιού", ενώ στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει Ομάδα Έγχορδων. Στη συνέχεια τη διασκέδαση του κόσμου θα αναλάβει η Ομάδα Χορού Νέων Επιβατών, ενώ στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του επίσημου προγράμματος του Oktoberfest με χαιρετισμούς των επισήμων. Στη συνέχεια στην εξέδρα θα ανέβει Ομάδα Χορού της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, ενώ μετά τις 9.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά την ορχήστρα "Los Segundos".

Ακόμα κατά τη διάρκεια του Oktoberfest και από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο, ενώ από τις 2 έως και τις 3 το μεσημέρι και από τις 4 μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους του σχολείου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πήτερ Παν πετάει στο Φαργκάνη Art

Το «Θέατρο του Βορρά», ταξιδεύει φέτος στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Πάν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!
H ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν Πήτερ Πάν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χούκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.
Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χούκ!

Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ χιούμορ. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και πολύ πολύ τραγούδι! Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά, και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραιδόσκονη.»

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART (ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 10, ΚΑΜΑΡΑ ) ΣΤΙΣ 11:30 π .μ.

Info:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.30

Θέατρο Φαργκάνη Art, Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα

Τιμή εισiτήριου: 8 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ) , 10 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART (ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ)

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή στη ΔΕΘ

Το πρώτο και μοναδικό θεματικό πάρκο ελληνικής μυθολογίας, οι «12 Άθλοι του Ηρακλή», ανοίγει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου τις πύλες του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να «ταξιδέψει» τους μικρούς και μεγάλους φίλους του σε μία εποχή ηρώων και μυθικών τεράτων.

Στο περίπτερο 1 και σε επιφάνεια 2.500 τμ., οι «12 Άθλοι του Ηρακλή» θα αποτελέσουν ένα ιδιαίτερο πάρκο που θα προσφέρει μια ανεπανάληπτη, βιωματική, διδακτική και διαδραστικά συναρπαστική εμπειρία!

Σε έναν παραμυθένια θεματοποιημένο χώρο, με τεράστια ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και ήχους, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε που ο Ηρακλής πρωταγωνιστούσε πραγματοποιώντας τους άθλους του. Το θεματικό πάρκο θα έχει έντονα ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το θεματικό πάρκο θα είναι στην ΔΕΘ έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Για όλους τους επισκέπτες του πάρκου προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00 – 13:00, Παρασκευή 09:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 20:00 και Κυριακή 11:00– 19:00.

Τελευταία είσοδος στο πάρκο θα μπορεί να γίνεται 50 λεπτά πριν το κλείσιμό του, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, είναι στα 7 ευρώ η γενική είσοδος, στα 22 ευρώ το οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά), στα 6 ευρώ για τα οργανωμένα groups και τις σχολικές εκδρομές και στα 4 ευρώ (μόνο Παρασκευή και με επίδειξη κάρτας ανεργίας), για τους ανέργους. Τα παιδιά κάτω των τριών χρόνων, εισέρχονται δωρ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, αρχαιολογικό μουσείο θεσσαλονίκης, john lennon, πυγμαλίων δαδακαρίδης, πητερ παν, party, πλαισιο, gabriel, food, set, θεατρο, weber, project, ελλαδα, βασεις, studio, baby, αχεπα, συμμετοχή, πινοκιο, σχολεια, info, alpha, κοζανη, γαλοπουλα, εμφάνιση, σκύλος, άφιξη, tis, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, john, lennon, νέα, σεπ, δραση, δραμα, σαμαρας, αμεα, μυστήριο, κθβε, καβαλα, λαρισα, κερκυρα, κατερινη, βεροια, σερρες, ηρακλειο, κρητη, αλεξανδρουπολη, κομοτηνη, φλώρινα, καλοκαιρι, beijing, festival, ηλίθιος, σεισμος, air, live, προσφορες, diy, bbq, dancing, oktoberfest, αθωότητα, βρισκεται, κυριακη, art, καμαρα, ηρακλης, ΔΕΘ, κινηση στους δρομους, Κορμός Χριστουγέννων, ωραριο καταστηματων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, πανο ηρακλη, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, alpha bank, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, ανοιγμα σχολειων, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, χειροποιητα, φλώρινα, ποδηλατο, αμεα, αχεπα, γωνια, γωνιες, δουλεια, δωρεαν, εξεδρα, ηθοποιοι, ηχος, θεμα, θηβα, κθβε, κινα, μητερα, μνημειο, μουσικη, νησι, ξενοδοχεια, ξινο, οδυσσεια, ονειρα, παιχνιδια, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, σωκρατης, τραγουδια, τυχη, υγεια, φιλια, φυσικη, χρωματα, ψεμα, ωρα, alpha, john lennon, mail, αγαπη, αγορα, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αισωπος, αλληλεγγυη, ανθρωπος, αννα, αρχαια, αργος, αρχαιολογικό μουσείο θεσσαλονίκης, ασθενειες, αστερια, ασυλο, ασχημια, ατζεντα, ατρωτος, αυτοπεποιθηση, αφελης, άφιξη, βακχες, βιεννη, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γειτονια, γινει, γινεται, γιαννιτσα, γλεντι, γλωσσα, γοητεια, γονεις, γοργονες, γοργονα, δευτερο, δελτα, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωση, δικη, δοθει, δωσει, εγνατια, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειρηνη, εκθεση, εκθεσεις, εκρηκτικα, ελευθερια, εμμανουηλ, εβδομαδα, εμφυλιος, εργα, εμφάνιση, εξι, εποχη, εποχες, ερευνες, ερμου, ερχεται, ερχονται, ετων, ευρωπη, εφορεια, τεχνη, ζωη, ζωης, εμποροι, ιδια, ιδιο, ηρακλειο κρητης, ηρωες, θεατρα, θρησκεια, ιδρυμα, κερασια, κινηση, κυνηγητο, κυκλος, κυρια, κιλκις, κιρκη, κομιξ, κοτσι, κρατικο, κτιριο, κωμωδια, λαχανο, λεπτομερειες, λεωφορος, ληξη, λιονταρι, λογο, μαγεια, μαη, μασαζ, ματια, μυθοι, μηκος, μηνυματα, μοιρα, μυστήριο, μητρα, μνημεια, μορφη, μουσικα οργανα, μπαλονια, μπετοβεν, μπυρα, μαρια, μυθοι του αισωπου, νανουρισματα, νερο, νεραιδες, νηματα, νυχτα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολγα, οφελος, παιδι, παιδια, παρουσιαση, παρισι, πατατοσαλατα, πειρατες, πεμπτη, περιβαλλον, πιστη, πητερ παν, πιανο, υπογραφη, προγραμματα, πρωταγωνιστες, πρωι, πτηση, πυλες, ραντεβου, ρολοι, ρομα, σαξοφωνο, σαββατο, σεπ, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σκύλος, σοφια, σπιτι, συγχρονο, σχολειο, σχολια, ταυτοτητα, τετραγωνο, τιμη, τινκερμπελ, τρια, τρελα, υλοποιηση, φαντασματα, φαρμακα, φεστιβαλ, φευγοντας, φυσικα, φυσικο, φλεμινγκ, φορα, χαμογελο, χιουμορ, χριστινα, χαρα, ψευτης, ψηφιδωτο, ωδειο, ωρες, air, αγωνας, απο δευτερα, art, ασφαλεια, baby, beijing, βηματα, diy, dancing, ευθεια, ειδη, εκδρομες, ενωση, επεισοδια, food, φουαγιε, gabriel, γευσεις, γιορτη, john, χωρα, ιδιαιτερο, καμαρα, κορες, κωνσταντινου, κυριακη, lennon, μπροστα, oktoberfest, οργανα, ορχηστρα, ποιητες, party, πωλινα, studio, set, σκηνη, σκηνικα, σπυρος, ταξιδι, tis, θετικα, υγειας, θηβας, υπεροχη, weber, βοσκος, ψυχες
Τυχαία Θέματα