Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί η Ωκεανίδα να φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση στην πόλη, ωστόσο,οι ενδιαφέρουσες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη για το σαββατοκύριακο υπόσχονται ένα όμορφο-αν και λευκό- διήμερο.

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, δράσεις για τα παιδιά και εκδηλώσεις βγαλμένες από μια άλλη εποχή είναι ορισμένα μόνο από τα όσα περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της διασκέδασης.

Διαβάστε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και κάνετε την επιλογή σας:

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Δωρεάν

ξενάγηση στο ρωμαϊκό παρελθόν της πόλης

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος συνεχίζει και στο 2019 τη σειρά δωρεάν ξεναγήσεων στη Θεσσαλονίκη, τα “Μονοπάτια της Μνήμης” και τα “Μονοπάτια του Σήμερα”, κάθε Κυριακή ως τις 10 Μαρτίου 2019.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, εξερευνούμε το ρωμαϊκό παρελθόν της πόλης. Η αποτύπωση του μεγάλου οικοδομικού προγράμματος του αυτοκράτορα Γαλέριου στα μνημεία της Θεσσαλονίκης, της πόλης που, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, αποτέλεσε την έδρα του.

Δηλώσεις συμμετοχών Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 10:00-13:00.

Ο χορός των ανέμων

Η αναβίωση για μια και μοναδική φορά του πιο κοσμικού γεγονότος της Θεσσαλονίκης που άφησε εποχή την εποχή των δεκαετιών του ’50 και του ’60, του «Χορού των Ανεμώνων», πραγματοποιείται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους ο Λάκης Γαβαλάς και η Βίκυ Χατζηβασιλείου μεταφέροντας στο κοινό το κλίμα της εποχής εκείνης, ενώ η live μπάντα «Souled Out» και ο DJ Ανδρέας Νικάκης θα διασκεδάσουν με σύγχρονες μουσικές επιλογές τον κόσμο που θα παρευρεθεί.

Τα έσοδα του Χορού θα διατεθούν για την υποστήριξη των σκοπών του Ασύλου του Παιδιού.

Job Festival

Το Thessaloniki #JobFestival 2019 του Skywalker.gr δίνει το ετήσιο ραντεβού του στο ξενοδοχείο Capsis, Μοναστηρίου 18 το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Βασικός σκοπός του Thessaloniki #JobFestival 2019, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστήριξης, ενημέρωσης και δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό και υποψήφιων εργαζομένων.

Οι δράσεις που απαρτίζουν το ανανεωμένο και πάντα επίκαιρο φεστιβάλ είναι:
• Φυσική συνάντηση και γνωριμία με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους
• Συνεντεύξεις εργασίας
Workshop για την ενημέρωση και τον συντονισμό των υποψηφίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας
• Βελτιστοποίηση των βιογραφικών των υποψηφίων από εξειδικευμένους συμβούλους
• Επαγγελματική φωτογράφιση για το βιογραφικό και το LinkedIn προφίλ
• Προσωπικό coaching με επαγγελματίες του είδους

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια του φεστιβάλ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες που τους ενδιαφέρουν είτε μέσα από μια συνέντευξη εργασίας –δίνεται προτεραιότητα σε όσους έχουν στείλει το βιογραφικό τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και έχουν προγραμματισμένο ραντεβού– είτε μέσα από μια σύντομη συνομιλία και κατάθεση του βιογραφικού τους στους εταιρικούς εκπροσώπους.

Άλλος ένας λόγος επίσκεψης του φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshop, τα απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο εδώ, να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στις εταιρίες που αναζητούν εργαζομένους και να δηλώσουν συμμετοχή στα workshop.

5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού»

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, η Θεσσαλονίκη θα συντονιστεί με τον εκκωφαντικό και ξέφρενο ήχο χιλιάδων κουδουνιών και θα παρασυρθεί σε μια γιορτή χαράς με χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς.

Το 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «οι δρόμοι του κουδουνιού», η μοναδική γιορτή μεταμφιεσμένων που γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στην πόλη τον παλμό εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ξεδιπλώνει πτυχές της ζωής και της παράδοσης της χώρας μας και αναδεικνύει ψηφίδες που συνθέτουν τη συλλογική ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα.

Φέτος, ομάδες κωδωνοφόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 1.500 τελεστές των εθίμων, θα πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή και θα ξεσηκώσουν την πόλη, πραγματοποιώντας, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, την καθιερωμένη μεγάλη πομπή των κωδωνοφόρων. Αφετηρία ο Λευκός Πύργος και σημείο κατάληξης ο 1ος Προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί ο βασικός κορμός των δράσεων του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Μετά το τέλος της πομπής, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών και μουσικών παραδοσιακών σχημάτων, το οποίο θα κορυφωθεί με συναυλία των συγκροτημάτων BAiLdSA και BAnDA ENTOPICA.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Οι πολλαπλές όψεις του ουρανού

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 21:00, το Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, πραγματοποιεί κύκλο εκδηλώσεων με θέμα τις φυσικές επιστήμες και τον ουρανό στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ (6ο χιλ. Θεσσαλονίκης- Θέρμης) "Οι πολλαπλές Όψεις του Ουρανού".

• 17:00 - 18:00 / Φουαγιέ: Επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και Χημείας από μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης
• 18:00 - 19:00 / Αμφιθέατρο: Διάλεξη με θέμα "Αστεροειδείς: ο ρόλος τους στην εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος" από τον αναπληρωτή καθηγητή Κλεομένη Τσιγάνη, Τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, διευθυντή του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής. Θα ακολουθήσει συζήτηση με μαθητές του Αρσακείου Θεσσαλονίκης και το κοινό
• 19:15 - 20:30 / Αμφιθέατρο: Μουσικοθεατρική παράσταση "Απ’όλα τ’άστρα τ’ουρανού ένα είναι που σου μοιάζει" των Opera Chaotique με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης
• 20:30 - 21:00 / Προαύλιο: Αστροπαρατήρηση στον νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας

"Το μυστικό συστατικό" του Αντώνη Ρεπανά

Το εργαστήρι θεάτρου "Ο κύκλος της Μελπομένης", σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αντώνη Ρεπανά, εγκαινιάζει μία νέα σειρά εκδηλώσεων για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, με παραμύθια από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το μυστικό συστατικό που κάνει τα φαγητά και τα γλυκά νόστιμα, το ξέρει μόνο η γιαγιά της Αμυρσούς, η γιαγιά Ευτυχία. Τα φαγητά της τρελαίνουν νέους, γέρους, πρίγκιπες και βασιλιάδες. Τι θα γίνει, όμως, όταν αυτό εξαφανιστεί; Η Αμυρσώ θα προσπαθήσει να το ανακαλύψει, ξεκινώντας ένα "νόστιμο" ταξίδι αναζήτησης γεμάτο περιπέτεια, που θα την οδηγήσει στη Θεσσαλονίκη. Θα καταφέρει, άραγε, να το βρει; Μέσα από την αφήγηση, το παραμύθι του Αντώνη Ρεπανά ζωντανεύει στον "Κύκλο της Μελπομένης" και μας ταξιδεύει σε όμορφα μέρη της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά παρακολουθούν τις περιπέτειες της Αμυρσούς και τη βοηθούν στο ταξίδι της προτείνοντας λύσεις με τις ιδέες τους. "Το μυστικό συστατικό" είναι μια διαδραστική παράσταση για την αγάπη και την ευτυχία, τα δύο "μυστικά συστατικά" της ίδιας της ζωής.

Info:

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:00-21:00

Διεύθυνση εργαστηρίου: Κίμωνος Βόγα 69 και Κριεζώτου 4

Ηλικίες: 5 – 12 ετών

Είσοδος: 5€/άτομο

Λα-λι λαλώ

Η «Γίνονται Έργα» παρουσιάζειμια παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους , στις πρώτες λέξεις!

Τι προκαλεί τον πιο μικρό , μικρό μας άνθρωπο να ψελλίσει;

Δύο ηθοποιοί - εμψυχώτριες επί σκηνής ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες , θυμούνται και αρθρώνουν ξανά , σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α» .

Μια παράσταση παιχνίδι , ανάμεσα σε εικόνες , αγγίγματα ,

αισθήσεις και συναισθήματα , εκπλήξεις και ξαφνιάσματα.

Γονείς και βρέφη μαζί , εκπαιδευτικοί και βρέφη μαζί , ακολουθούν τις δυο ηθοποιούς σε ένα ταξίδι , στον ήχο και στο σώμα, στην πραγματικότητα και στη φαντασία.

Ο λόγος μας ενώνει , μας κάνει δυνατούς, φτιάχνει σχέσεις, οικογένειες , ομάδες και σχολειά. Ο λόγος φτιάχνει τα μυστικά και τις ιστορίες των μικρών παιδιών . Ο λόγος δίνει όνομα στη ζωή που τώρα ξεκινά.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Έως 23 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις κάθε Σάββατο 12.00πμ

Οι τιμές των εισιτηρίων :

10 ευρώ 1 ενήλικας + 1 παιδί

18 ευρώ 2 ενήλικες + 1 παιδί

24 ευρώ 3 ενήλικες + 1 παιδί

Μολυβένιος στρατιώτης

Η αγάπη που προσφέρεται ανιδιοτελώς και απλόκαρδα, που σέβεται τη διαφορετικότητα κάθε άλλου και τολμά αψηφώντας κάθε δυσκολία, είναι το κεντρικό θέμα αυτού του διαχρονικού και μεστού σε νοήματα παραμυθιού, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Μαριάννα Τόλη.

Με ένα μοναδικό ροκ υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μια ευρηματική παράσταση, γεμάτη ταλέντο, φρεσκάδα, μουσική, τραγούδι, χορό και ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος

Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται από την πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...» και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η βασίλισσα των ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της γάιδαρο, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Μια ξεκαρδιστική διασκευή συνοδευόμενη από μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων: ενηλίκων 10 €, παιδικό / ανέργων / πολυτέκνων 8 €, ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 €, οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά) 32 €

Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει

…Μια γλαροπούλα, η Κενγκά, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας, από το πετρέλαιο. Πριν όμως καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά, καταφέρνει μια τελευταία πτήση σ ένα μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός! Ο γάτος ο Ζορμπάς! Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά, ένα καλό πλάσμα και τον εμπιστεύεται με ότι πολυτιμότερο έχει... το αυγό της… Του ζητάει να υποσχεθεί 3 πράγματα: ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και… ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

«Το νιαούρισμα τιμής που δίνει ένας γάτος του λιμανιού, δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού!»

Έτσι, μια παράξενη παρέα γάτων του λιμανιού, ο Κολονέλο, ο Γραμματικός, ο Ξερόλας, ο Σταβεντάκης και ο Ζορμπάς σε ρόλο «Μαμάς», αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν όλοι μαζί την υπόσχεση! Η μικρή γλαροπούλα, με την παρέα των γάτων ανακαλύπτουν πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμούν, να σέβονται και να αγαπάνε ένα διαφορετικό πλάσμα από αυτούς.

Με αγάπη και πολύ χιούμορ, ο Λούις Σεπούλβεδα μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος.

Info:

Κυριακή 24/2 & 3/3, στις 11.30

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Β. Όλγας 35

Τιμές Εισιτηρίων:

Ενηλίκων 10€, Παιδικό 8€,

Οικογενειακό (2 Ενήλικες – 2 Παιδιά): 30€

Φοιτητικό – πάσο, Ανέργων - κάρτα ανεργίας σε ισχύ, Πολυτέκνων – δελτίο, Α.Μ.Ε.Α.: 8€

Η αποκριά του καραγκιόζη

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών "Η Αποκριά του Καραγκιόζη".

Α) στην Αίθουσα των ΕΠΑΛ στον Εύοσμο, Τέρμα Σμύρνης την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Β) στο Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη - Καλαμαριά, την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 18:00
Γ) στο Πνευματικό κέντρο Τούμπας, Κλεάνθους 57, την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 17:00 & 19:00

H παράσταση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Ζητείται ακροβάτης για τσίρκο

Ξεκίνησε σαν ένα πείραμα, μια δοκιμή, ένα αστείο. Τρία χρόνια μετά όμως η συνεργασία της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Θεάτρου με street artists της Θεσσαλονίκης έχει εδραιωθεί. Έτσι και φέτος, την περίοδο του καρναβαλιού το Θέατρο Σοφούλη θα παρουσιάσει ένα διαδραστικό, αποκριάτικο show που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, ακροβατικά, ζογκλερικά, παντομίμα, μπαλέτο, αφήγηση και κλόουν! Κάθε εβδομάδα ένας καινούριος καλλιτέχνης θα δίνει τη δική του πινελιά στο έργο ώστε κάθε παράσταση να είναι διαφορετική!

Όταν ένας ακροβάτης φεύγει από το τσίρκο, η παράσταση πάει για καταστροφή! Ποιος θα αντικαταστήσει τον καλλιτέχνη που λείπει; Μήπως εσύ;

Τα παιδιά έρχονται, αν το επιθυμούν, με τις αποκριάτικες στολές τους και μετά την παράσταση ακολουθεί χορός με τους συντελεστές!

Info:

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 2, 9 Μαρτίου στις 18.00

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 3, 10 Μαρτίου στις 17.00

Τιμές εισιτηρίων: 8€ γενική είσοδος

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Έξω Πάνω Μέσα Κάτω

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Info:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, Πλ. Λευκού Πύργου
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο, στις 17.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 11.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Τόσο κοντά

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών- Φουαγιέ

Σάββατο στις 21.15

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή

Ελέφας

Ο «Ο Ελέφας» είναι μια κωμωδία που αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας. Ένα φαινομενικά κοινότυπο θέμα αναπτύσσεται με ξεκαρδιστικούς διαλόγους που αποκαλύπτουν όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη η ελληνική κοινωνία: φαλλοκρατία, μισογυνισμός, ρατσισμός και εθνική ανωτερότητα. Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει την θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα – που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο – εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και την φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα. Η «ελληνική παράδοση» εμφανίζεται στην παράσταση σαν ένα ψηφιδωτό μεγαλείου και φτήνειας, υποτέλειας και εξέγερσης, εγκλήματος, και κάθαρσης, σκληρότητας και λυγμών. Ο Ελέφας είναι ένα βουκολικό μιούζικαλ, ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν.΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι."

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΛΛΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Ειδήσεις είναι… θα περάσουν

Βλέπουμε τις ζωές ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων. Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει. Μιας νεαρής Ρωσίδας, η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, αναγκάστηκε να ψιθυρίσει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων: "Ντρέπομαι". Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας, που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Info:

Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέξανδρος", Εθν. Αμύνης 1

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα 21:00- Είσοδος Ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής , υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Οι άθλιοι

Ο Βίκτωρ Ουγκώ (1802-1885), ο δημιουργός του Γιάννη Αγιάννη και πιο πολυδιαβασμένος Γάλλος συγγραφέας όλων των εποχών, γεννήθηκε στη Μπεζανσόν της Γαλλίας το 1802. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η μητέρα του γόνος παλιάς αριστοκρατικής οικογένειας, στην οποία και οφείλονται οι-αρχικά-φιλοβασιλικές και συντηρητικές αντιλήψεις του Βίκτορος Ουγκώ. Όμως, η καλλιτεχνική και προσωπική του ευαισθησία όχι μόνο τον οδήγησε σε μια σθεναρή υποστήριξη των φτωχών και καταπιεσμένων - των κάθε είδους «Αθλίων»- αλλά και τον ανέδειξε σε έναν γνήσιο και ειλικρινή οραματιστή της ατομικής λύτρωσης και της κοινωνικής προόδου.

Η καταπληκτική συγγραφική δεινότητα του Ουγκώ ήταν αυτή που του επέτρεψε να αποτυπώσει τα «πιστεύω του» στα λογοτεχνικά του κείμενα. Το έργο, όμως, που του άνοιξε την πύλη για το πάνθεον των Αθανάτων της λογοτεχνίας είναι το έπος των «Αθλίων». Πράγματι, το όνομα του Ουγκώ στη συνείδηση των αναγνωστών του είναι συνυφασμένο με το έργο- κολοσσό Οι Άθλιοι, 1862». Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα που παραμένει επίκαιρο από το 1862 έως σήμερα. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα βιβλίο-έργο της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, τη Βίβλο του Ρομαντισμού, που έχει κερδίσει επάξια έπειτα από ενάμιση αιώνα ζωής τον τίτλο του κλασικού και είναι ένα από τα δύο πιο διαβασμένα βιβλία και παγκόσμια Βest sellers (Καινή διαθήκη και Άθλιοι). Κι αυτό γιατί υπάρχουν έργα της λογοτεχνίας που ο πανδαμάτορας χρόνος δεν μπορεί να τα φθείρει, να εκμηδενίσει την αξία και τη σημασία τους, που μέσα απ' την αέναη ροή της ζωής αναδύονται πάντοτε σφριγηλά και αιώνια. Αυτά είναι όσα μεταδίδουν στον άνθρωπο ένα μήνυμα διαχρονικής αξίας, μια ιστορία παραδειγματική, που να μπορεί να ισχύει ως πρότυπο ζωής και πράξης των ανθρώπων. Στον λογοτεχνικό χείμαρρο των Αθλίων εκεί που σταματά η λογοτεχνία, ξεκινάει η ιστορία και εκεί που τελειώνει η φιλοσοφία, αρχίζει η πολιτική. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει σε κάποιο σημείο του βιβλίου «…το βιβλίο αυτό είναι ένα δράμα με πρωταγωνιστή το άπειρο. Δεύτερο πρόσωπο είναι ο άνθρωπος…».

Info:

Πολιτεία Θεάτρου, Ολύμπου 88
Σάββατο: Προσέλευση 7.30-7.45μ.μ. Παράσταση: 8.00μ.μ.
Κυριακή: Προσέλευση 6.30-6.45μ.μ. Παράσταση: 7.00μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου: 12€ (με ποτό)

Τελευταία φορά

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ΑΜΚ Εταιρία Πολιτισμού EPOPSIS και η 2ART παρουσιάζουν το βραβευμένο θεατρικό έργο "Τελευταία Φορά" της Γεωργίας Βεληβασάκη, με την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη.

Το έργο αναφέρεται στο ζήτημα της απώλειας της μνήμης λόγω εκφυλισμού των εγκεφαλικών κυττάρων από την νευρολογική ασθένεια Αλτσχάιμερ. Το θέμα προσεγγίζεται με ευαισθησία, αλλά και με χιούμορ. Μέσα από τέσσερις εικόνες, διαφαίνονται τα στάδια της ασθένειας του Αλτσχάιμερ, η αγωνία, οι μεταπτώσεις και η μεταμόρφωση του χαρακτήρα του ασθενή, καθώς και η αντιμετώπιση της κατάστασης από τη σύζυγο, η οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα του. Το σκηνικό λιτό, ένα δωμάτιο σπιτιού που, έως το τέλος του έργου, μεταλλάσσεται σε δωμάτιο κλινικής. Η παρουσία και εναλλαγή των αυτοπροσωπογραφιών του ζωγράφου William Utermohlen (ο οποίος κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του αποτύπωνε τον εαυτό του στον καμβά για να καταδείξει τη μεταβολή στον τρόπο που αντιλαμβανόταν ο ίδιος την εικόνα του στον καθρέφτη) λειτουργεί ως πρόληψη και ως μέσο έκφρασης της αγωνίας του ήρωα γι’ αυτό που του συμβαίνει.

Η ίδια η συγγραφέας λέει: «Αρχή της έμπνευσής μου ήταν ο φόβος του αναπότρεπτου βυθίσματος στη λήθη, σ’ έναν κόσμο ανοίκειο, αποκομμένο από την πραγματικότητα. Η εικόνα των αγαπημένων προσώπων να θολώνει μέρα με την ημέρα. Τα πράγματα να αφανίζονται σ’ έναν γκρεμό που δεν βλέπεις. Η ζωή να αποστερείται το περιεχόμενο και το νόημά της. Ακόμη και οι λέξεις να τελειώνουν κάποτε. Και τότε, δεν μοιάζεις παρά με ένα έντρομο έντομο στον τοίχο του δωματίου, που αναζητά ένα ανοιχτό παράθυρο…».

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» / Μεταμορφώσεως 7, Καλαμαριά

Ημέρες παραστάσεων: 22,23,24/2 & 1,2,3/3

Ώρα έναρξης: 21.30

Φράγκεστάιν Τζούνιορ

Στο πύργο που κληρονόμησε από τον προπάππου του ζει ο Δρ. Βίκτορ Φρανκεστάιν μαζί με την γυναίκα του Ελίζαμπεθ. Καθημερινά προσπαθεί να αποδείξει μαζί με τον πιστό υπηρέτη του Ίγκορ, ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα που γέννησε ποτέ ο κόσμος.

Αυτό τον έχει κάνει εμμονικό. Προσπαθεί να μοιάσει στον προπάππου του και πειραματίζεται πάνω σ' ένα ανθρωπόμορφο Τέρας, μέχρι που του δίνει ζωή. Κάτι όμως δεν πάει καλά... Γιατί το Τέρας συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί;

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Στεφ. Τάττη 3

Σάββατα 21:00 και Κυριακές 20:30 (Προσέλευση μισή ώρα πριν την έναρξη)

Φιλονικία

Ποιος ξεκίνησε την απιστία στον έρωτα, ο άντρας ή η γυναίκα; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει η ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ του Μαριβώ, μέσα από ένα πείραμα.

Τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεγαλώνουν εντελώς απομονωμένα από άλλους ανθρώπους και από τον έξω κόσμο. Μόνη τους ανθρώπινη επαφή, οι δύο ά-σχημοι παιδαγωγοί τους.

Τώρα πια, στην ηλικία των δεκαοχτώ, φτάνει η στιγμή να βγουν από την απομόνωση και να συναντήσουν το ένα το άλλο. Από αυτήν την επαφή, οι τέσσερις «πρωτόπλαστοι» θα μάθουν πολλά.

Θα ανακαλύψουν το «εγώ» και τον «άλλον», θα γνωρίσουν τη φιλία και τον έρωτα, τον ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία, την απώλεια και την απιστία. Θα πλουτίσουν σε εμπειρίες. Θα μάθουν όμως; Κι ο θεατής θα πάρει τελικά την απάντηση στο ερώτημα;

Info:

Θέατρο Τ Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16 Θεσσαλονίκη

Κάθε Παρασκευή – Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Αρίστος

Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του “Αρίστου”.

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια – οι δύο έρωτες του, ερμηνευμένοι επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς (Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλη Οικονόμου, Γιώργο Χριστοδούλου) και ένα μουσικό επί σκηνής (Κλείτο Κυριακίδη).

Οι ερμηνευτές ζωντανεύουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές πλευρές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε ένα σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960 όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, στον οποίο όλοι αναφέρονται, που είναι ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέϊχ σου», τον οποίο ο τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο».

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Β. Όλγας 35

Σάββατο: 18.15 και 21.15

Κυριακή: 18.15 και 21.15

Εισιτήρια: 16 €, 14 € (φοιτητικό - μαθητικό - άνω των 65 ετών κλπ)

Θείος Βάνιας

Για πολλά χρόνια ο Βάνια και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία.

Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον Εθνικής Αμύνης 2

Τετάρτη& Κυριακή: 19.00
Πέμπτη & Παρασκευή : 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Α΄ Ζώνη: 22 €
B’ Ζώνη: 18 € – Φοιτητικό-Ανέργων- Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ: 15 €
Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, ταμείο θεάτρου

STAND UP COMEDY:

Stand up comedy special

O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ένας από τους παλαιότερους εκπροσώπους της stand up comedy σκηνής, με πλούσια σκηνική και τηλεοπτική παρουσία, παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον τo καινούργιο του stand up comedy special με τίτλο: «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ? !» που αποτελεί μια καυστική, σατιρική και χιουμοριστική επιτομή της καθημερινότητας.

Ξεκινάει με τη κλισέ ερώτηση: «τι κάνεις; – Καλά!», συνεχίζει με το… απελπιστικό «δόξα τω Θεώ υπάρχουν και χειρότερα» και περνάει από το κόσκινο της κωμωδίας: το… επάγγελμα του κωμικού, του… ζητιάνου, του σερβιτόρου, τις στάνταρ ατάκες που όλοι λέμε, τις προλήψεις, τις «σοφές» παροιμίες μας, ενώ με πολύ εύστοχο τρόπο σατιρίζει επωνύμους και celebrities, μας μαθαίνει τη σχέση έχουν οι… γοργόνες με τις… ΚΝΙΤΙΣΣΕΣ, γιατί οι γέροι συμπεριφέρονται τόσο παράδοξα, φτάνοντας μέχρι το σύγχρονο bulling! Πως συνδέονται όλα αυτά; Ο Κωνσταντίνος – γνωστός και ως Ράβνιω- έχει τη μυστική φόρμουλα… Ελάτε να δείτε μια παράσταση, με πολλά γέλια, πρωτότυπα καταιγιστικά αστεία και πρόταση… Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Σάββατο στις 21:30
Ώρα: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€

Χριστόφορος Ζαραλίκος "Η Κιβωτός του Ζάρα"

Ο "όρθιος κωμικός" Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στην Θεσσαλονίκη με την απόλυτη stand up comedy παράσταση!

Ο αστείρευτος εν λόγω καλλιτέχνης συνυπογράφει με τον Πιτσιρίκο τα κείμενα της παράστασης και για πρώτη φορά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα μας παρουσιάζει τη νέα του παράσταση "Η Κιβωτός του Ζάρα".

Συντελεστές:

Κείμενο: Πιτσιρίκος - Χριστόφορος Ζαραλίκος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Κακλέας

Info:

Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00 και μεταμεσονύχτια στις 23:00

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Τσιμισκή 136

Εισιτήριο: Κανονικό 13 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Giacomo Puccini "La Boheme" στο Μέγαρο Μουσικής

Παρίσι, 1830... περίπου.

Τέσσερις νεαροί καλλιτέχνες ζούνε όλοι μαζί σε μία σοφίτα στο Παρίσι, αναζητώντας την εκπλήρωση των καλλιτεχνικών τους ανησυχιών... και ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κρύο και το ενοίκιο βρίσκουν ευρηματικούς τρόπους να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Περνάνε τις ώρες τους μεταξύ τέχνης και του αγαπημένου τους Καφέ Μομούς... Και μέσα σε όλα αυτά, εμφανίζεται ένα βράδυ η νεαρή Μιμή, η οποία ερωτεύεται τον ποιητή εκ των τεσσάρων, τον Ροδόλφο. Μαζί συναντούν και τους υπόλοιπους στο Καφέ Μομούς όπου όλοι γίνονται μάρτυρες του έρωτα της Μουζέτα, της πανέμορφης Παριζιάνας τραγουδίστριας, που προκαλεί ερωτικά τον πρώην εραστή της, τον ζωγράφο Μαρτσέλλο και τον ξανακερδίζει.
Δυστυχώς, όμως, όσο γοητευτική και αν είναι η ζωή ενός Μποέμ καλλιτέχνη, η υγεία της Μιμή και οι ορέξεις της Μουζέτα ίσως δεν αντέχουν αρκετά για ένα αίσιο τέλος...

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Μ. Κάλλας
Σάββατο 23/02/2019
Ώρα έναρξης: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

40 ευρώ (30 ευρώ*), 35 ευρώ (25 ευρώ*), 30 ευρώ, (20 ευρώ*), 25 ευρώ (15 ευρώ*), 20 ευρώ (10 ευρώ*)
* φοιτητικό, παιδικό, κάρτα ανεργίας, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, κάρτα αλληλεγγύης)

Παύλος Παυλίδης & B-Movies live

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies μας επιφυλάσσουν μια συναυλία με το καλύτερο setlist που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο και στις 23 Φεβρουαρίου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live κάποια κομμάτια που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, αλλά και τραγούδια που έχουν ήδη γίνει γνωστά από το καινούριο τους υλικό.

Φυσικά δεν πρόκειται να λείψει και η αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του.

Αναμένεται ένα δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο.

Οι B-Movies είναι:
Τόλης Δεληγιάννης – μπάσο
Ορέστης Μπενέκας – πλήκτρα, loops
Δημήτρης Οικονόμου – τύμπανα
Αλέκος Βουλγαράκης – ηλεκτρική κιθάρα
Χρήστος Λαϊνάς – ηλεκτρική κιθάρα, synths

Info:

Principal Club Theater, 26ης Οκτωβρίου 15
Σάββατο 23/2/2019, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Α’ ΦΑΣΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 10 ευρώ
Β’ ΦΑΣΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 12 ευρώ
ΤΑΜΕΙΟ: 14 ευρώ

Μαργαρίτα Ζορμπαλά "Ιστορίας και τραγούδια" στο Μέγαρο Μουσικής

Η

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, λακης γαβαλας, εν λόγω, 25η μαρτιου, hyatt, live, job, workshop, linkedin, συμμετοχή, ελλαδα, παιδια, ΑΠΘ, opera, νέα, info, θεατρο, ροκ, σχολεια, δραση, πετρελαιο, ισχύ, επαλ, ζητείται, κθβε, συλληψεις, μυστήριο, μετάφραση, αθωότητα, lifestyle, κυριακη, ειδήσεις, γαλλια, σθεναρή, δραμα, άπειρο, alzheimer, william, αχθοφόρος, δοσίλογος, καλοκαιρι, viva, αυλαια, αμεα, principal, club, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, βιβλια, βιογραφικο, σταση εργασιας, ζητειται ψευτης, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, βικυ σταματη, Ημέρα της μητέρας, Τελετή Έναρξης, πυρκαγιες, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ξωτικο, αποκριατικες στολες, χωρες της ευρωπης, πασο, επιθυμιες, μετάφραση, τμημα φυσικης, χωρες, το θεμα, αμεα, αυτοκινητο, αυλαια, γλυκα, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, εικονες, επαλ, εργασια, ηθοποιοι, θεμα, θιασος, κθβε, κιθαρα, ληθη, μητερα, μουσικη, μυρμηγκια, μωρο, ξωτικα, ονειρο, παιχνιδια, πιτσιρικος, προγραμμα, πυλη, ρατσισμος, τραγουδια, υγεια, φιλια, φυσικη, χορος, χρωματα, ψεμα, ψεματα, ωκεανιδα, ωρα, hyatt, linkedin, movies, opera, αγαπη, αυγο, αγορα, αγορα εργασιας, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αλτσχαιμερ, ανθρωπος, απιστια, απιστευτο, αποκαλυψη, απληστια, απλα, άπειρο, απωλεια, αρσακειο, αστεια, αφηγηση, αχθοφόρος, βικυ, βιβλιο, βικυ χατζηβασιλειου, βιωμα, βραδυ, βρισκεται, γαβαλας, φαγητα, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, γλωσσα, γνησιο, γνωριμια, γοργονες, δευτερο, δευτερα, διαστημα, διδυμα, δυνατοτητα, δειτε, δικη, δειχνει, δοσίλογος, δρομος, δειγμα, διημερο, δυναμικο, εγινε, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, εκρηκτικα, ελπιδα, εβδομαδα, ενημερωση, εν λόγω, εργα, εξελιξη, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ερμης, ερχεται, ερχονται, εταιρια, ετων, ευοσμο, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωγραφου, ζωης, ζωνη, ζορμπας, ζορμπαλα, ιδεες, ιδια, ιδιο, εικοσι, ηλικια, ηρεμια, ισχυει, θεατρο σκιων, θεσσαλια, θυμος, κιβωτος, ιγκορ, εικονα, ηρεμα, ηχο, καλογηρου, κειμενο, κυκλος, κυρια, κι αλλο, κλιμα, κοπερνικος, κορμος, κοστουμια, κωμωδια, λαθη, λευκος πυργος, λυκειο, λειπει, λειψει, λιτο, λογια, λογοτεχνια, μαμα, ματια, ματαιοδοξια, μηκος, μηνυματα, μυστήριο, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μνημεια, μυθιστορημα, μυστικα, νοημα, νηπια, ξενοδοχειο, παντα, ποιημα, οικογενεια, ονομα, παραμυθια, παιδι, παιδια, παροιμιες, παρισι, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πεμπτη, περιβαλλον, ποιοτητα, πλακα, ροη, ψυχη, πτηση, ποναει, ραντεβου, ροκ, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συζυγο, σειρα, σθεναρή, συλληψη, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, σχολια, σονια, ταυτοτητα, τιμη, τυπος, τηλεσκοπια, τιτανια, τμημα, τραγουδιστρια, τρια, τριτεκνοι, τσεχωφ, ισχύ, φαντασια, φεστιβαλ, φτανει, φλεμινγκ, φοβος, φοβασαι, φτερα, φορα, χατζηβασιλειου, χιουμορ, χρονος, χρωμα, ψηφιδωτο, ψηφιδες, ομορφα, κωνσταντινος, ωρες, αφεντικο, αγορια, αγορι, alzheimer, ανω κατω, μποεμ, club, δημητρης, δικαιωμα, δωματιο, ειδη, ερωτες, φακελος, φουαγιε, γελια, γιορτη, γλωσσες, ηπειρο, ηρωας, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κειμενα, κωδικες, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, λακης, λεξεις, λευκο, lifestyle, μαυρος, μεινει, μοιαζει, μπαλετο, μπροστα, workshop, ομαδες, οψεις, οργανα, παυλος, παιχνιδι, σκηνη, σκηνικα, ταξιδι, τουμπα, τρωει, θεματα, υλικο, viva, viva.gr, βιωματα, william, ξεκινησε, χορογραφιες, γεροι, γιαγια
Τυχαία Θέματα