ΠΑΜΕ: Οι μέθοδοι της νοθείας ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις

«Θέλουμε να ενημερώσουμε, να κινητοποιήσουμε του εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της πόλης μας μπροστά από το συνέδριο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που θεωρητικά θα έπρεπε να βασίζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους τομείς», τόνισε ο Στολτίδης Λεωνίδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο

Θεσσαλονίκης, ενόψει του συνεδρίου του ΕΚΘ στις 8 του Νοέμβρη αλλά και της απεργίας που κηρύχθηκε, στις 14 του ίδιου μήνα.

Αναφορικά με το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου από ο ΕΚΘ, ο κ. Στολτίδης πρόσθεσε ότι: «Το συνέδριο του ΕΚΘ θα πρέπει να έχει την ίδια ή ακόμη και πιο βαρύνουσα σημασία από άλλες εκλογικές διαδικασίες όπως είναι για παράδειγμα οι τοπικές εκλογές».

Έπειτα, έκαναν λόγο για τις μεθόδους νοθείας οι οποίες, σύμφωνα με τα μέλη του μετώπου, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και όλες τις δυνατές μορφές.

«Στο μέχρι τώρα έλεγχο από τις ταξικές δυνάμεις προκύπτουν διπλοψηφίες που μπορούν να ξεπερνούν και τις 2000, οι οποίες άσχετα με το εάν επηρεάζουν την εκλογή και το αριθμό των εκλεγμένων αντιπροσώπων επηρέαζαν και αλλοιώνουν ην αντιπροσώπευση σε πολλές ομοσπονδίες αλλά και συνολικά στη ΓΣΕΕ», υποστήριξε ο Τσιαούσης Κυριάκος, μέλος της Διαπαραταξιακής Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Στολτίδης, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κινήσεις του ΠΑΜΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των νοθειών, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κάτι αναξιοποίητο και ότι θα προσφύγουν ακόμη και στη Δικαιοσύνη προκειμένου να τερματιστούν οι πρακτικές αυτές.

Παράλληλα, ο ίδιος, ανέφερε ότι η διαπαραταξιακή συγκροτημένη πλειοψηφία του ΕΚΘ σιωπά για όλα συμβαίνουν σχετικά με τις μεθόδους νοθείας.

Τέλος, ο κ. Τσιαούσης επισήμανε πως η συμμετοχή των εργαζομένων σε οποιαδήποτε διαδικασία είναι αναγκαία και βασική για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους τομείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα