"Πάρε τη συλλογή μαζί σου": Μία τεχνολογική καινοτομία έρχεται σε μουσείο της Θεσσαλονίκης

Μία καινοτομία εισάγει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, αναβαθμίζοντας την εμπειρία της επίσκεψης σε αυτό/

Σε συνεργασία με το USEUM, ανακοινώνουν την έναρξη μιας νέας εφαρμογής για τους επισκέπτες του μουσείου. Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας “Inifinite Museum Shop” επιτρέπει στον κάθε επισκέπτη να δημιουργήσει με το κινητό του αναμνηστικά και δώρα, όπως μπλούζες, τσάντες και αναπαραγωγές υψηλής ποιότητας, με τα αγαπημένα του έργα από την συλλογή Κωστάκη και να τα σχεδιάσει

όπως επιθυμεί. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η προώθηση και η διάχυση της συλλογής έξω από τους τοίχους του μουσείου, στην καθημερινότητά μας, με χρηστικά αντικείμενα, κάνοντας τη συλλογή ακόμη πιο προσβάσιμη.

H εφαρμογή “Infinite Museum Shop” έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πολλές καινοτόμες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, να παραμένει εύκολη κι ευχάριστη στην χρήση. Αρχικά, η εφαρμογή είναι πλήρως δικτυακή, συνεπώς οι επισκέπτες του μουσείου, δεν χρειάζεται να την κατεβάσουν, παρά μόνο να επισκεφθούν την διεύθυνση m.useum.org από τα κινητά τους τηλέφωνα. Έπειτα, με την εφαρμογή φωτογραφίζουν το έργο, που θα ήθελαν να αγοράσουν κι επιλέγουν το προϊόν, που θα ήθελαν να σχεδιάσουν. Τότε εμφανίζεται ένα μίνι-σχεδιαστήριο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει το έργο όπως επιθυμεί πάνω στο προϊόν. Όταν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, τότε δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του, κάνει την πληρωμή ηλεκτρονικά και το προϊόν που σχεδίασε παραδίδεται στο σπίτι του.

Η εφαρμογή παρουσιάζεται πλέον ολοκληρωμένη για πρώτη φορά στην περιοδική έκθεση του ΚΜΣΤ «Η θέα από το παράθυρό μου….εκδοχές της «οικίας» στη ρωσική πρωτοπορία. Έργα από τη συλλογή Κωστάκη», που φιλοξενείται έως τις 14 Ιανουαρίου 2018 στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η εφαρμογή “Inifinite Museum Shop” θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα