Στ. Θεοδωράκης από Θεσσαλονίκη: Το Ποτάμι θα είναι η έκπληξη των ευρωεκλογών

«Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών», ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια καθαρή φωνή και πάνω από όλα από μια ευρωπαϊκή φωνή. Το Ποτάμι έχει πει ότι θα υπερασπιστεί την ατζέντα της ευρωπαϊκής αναγέννησης. Η Ελλάδα

στις 26 Μαΐου πρέπει να αποφασίσει και να στείλει στη Βουλή ανθρώπους, που θα υπερασπιστούν μια πορεία αναγέννησης. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει την πορεία της Ευρώπης. Προσπαθούμε να πούμε στους πολίτες ότι πρέπει να ταυτιστούν με τη πορεία της Αναγέννησης», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους τόνισε ότι «πολιτική δεν είναι να επιλέγεις βουλευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές μόνο από τα πρωτοσέλιδα το καλλιτεχνικών σελίδων».

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του σχεδίου του Μακρόν και υπογράμμισε ότι το μέλλον την Ελλάδας είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του Ποταμιού είναι να ξεπεράσει το 5% και να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές. Παράλληλα, σχολίασε ότι τα δύο μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης είναι ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται αποφάσεις (όπως, για παράδειγμα, στο προσφυγικό).

«Την επόμενη πενταετία θα κριθεί αν η Ευρώπη θα είναι υποκατάστημα της Αμερικής, της Κίνας και της Ινδίας ή αν θα παραμείνει η μεγάλη δύναμη» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακόμη, υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο αμυντικό δόγμα στην Ευρώπη και ένα ενιαίος ευρωπαϊκός στρατός. «Θα πρέπει να υπάρξει υπουργός οικονομικών με μεγάλο προϋπολογισμό για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και της εξαγωγικής τους δραστηριότητας», σχολίασε.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ χαρακτήρισε «προσβλητική» την συμπεριφορά τους, σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή. «Μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουν έμαθε μέρα μια άνευ φόρων σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη. Η μάχη για τα δευτερεύοντα δεν πρέπει να συγκαλύψει την μάχη για τα μεγάλα. Υπάρχει ένας θυμός που σε κάνει να προσπερνάς τις κακοτοπιές και να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Τις επόμενες μέρες, οι κ.κ. Τσίπρας. Μητσοτάκης θα μαλώνουν για όλα τα θέμα εκτός από το κομματικό δημόσιο και το θέμα της οικονομικής δαπάνης και τα δάνειά τους», ανέφερε ο ίδιος.

Στη συνέντευξη έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι Γιώργος Γραμματικάκης, Νίκος Ανδρίτσος, Δήμητρα Γιαννάκη, Όλγα Δούρου, Τάνια Παλαμίδη, Καλοπάτρα Σιδηροπούλου, Θεόδωρος Τσίκας, Θανάσης Χειμωνάς και Στέλιος Φενέκος.

Τέλος ερωτηθείς για την συγκρότηση εκ νέου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού σχολίασε: «Το Ποτάμι ποτέ δεν έπαψε να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Είχε πάντα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση χάρη του Μαυρωτά, του Λυκούδη και εμού, αλλά είναι σημαντικό ότι έστω και από σπόντα, κατά λάθος δηλαδή για τα άλλα κόμματα -δεν ξέρω αν το είχαν σκεφτεί- φύγανε κάποιοι από τους αποστάτες από τη Βουλή και έτσι δόθηκε η δυνατότητα να ξανασυγκροτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού».

Αναφερόμενος στο πακέτο παροχών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «είναι λάθος να παρουσιάζονται τα μέτρα ως το χαρτί του χαρτοπαίκτη, πριν κλείσει η προεκλογική περίοδος».

Στη συνέντευξη έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι Γιώργος Γραμματικάκης, Νίκος Ανδρίτσος, Δήμητρα Γιαννάκη, Όλγα Δούρου, Τάνια Παλαμίδη, Καλοπάτρα Σιδηροπούλου, Θεόδωρος Τσίκας, Θανάσης Χειμωνάς και Στέλιος Φενέκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα