Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες της Σαμοθράκης

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών της Σαμοθράκης, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου. Από την Τρίτη, μετά τη βλάβη στο ΣΑΟΣ ΙΙ, το νησί έχει μείνει μόνο με το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον όγκο των επιβατών που συγκεντρώνονται τόσο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όσο και της Καμαριώτισσας.

Οι ουρές είναι μεγάλες, ο εκνευρισμός ακόμη μεγαλύτερος,

αφού πέρα από τις διακοπές που για πολύ κόσμο επηρεάστηκαν ή και ακυρώθηκαν, πολλοί είναι οι επισκέπτες που έχασαν χρήματα από προκρατήσεις που είχαν κάνει σε ξενοδοχεία του νησιού.

Επιπλέον, ούτε η χθεσινή δρομολόγηση του οχηματαγωγού ΑΝΑΞ από την SAOS FERRIES για τη μεταφορά οχημάτων από και προς Σαμοθράκη κατεύνασε τα πνεύματα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία στις 7/8, εκφράζοντας τη λύπη της για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί, θα γινόταν προσπάθεια ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να δρομολογούνταν το βράδυ της Τετάρτης, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Έτσι, για τρίτη μέρα σήμερα, ο κόσμος προσπαθεί να εξυπηρετηθεί από τα πρακτορεία της εταιρείας σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, πολλές φορές δίχως επιτυχία, αφού το ταχύπλοο δεν επαρκεί για να καλύψει την τεράστια ζήτηση.

Πολλοί επιβάτες μπαίνουν σε λίστες αναμονής και ειδοποιούνται λίγο πριν την αναχώρηση του δρομολογίου που μπορεί να τους εξυπηρετήσει.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, «η κατάσταση στη Σαμοθράκη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών που βρίσκονται σε ουρές αναμονής στα πρακτορεία Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ταξιδέψουν, πως θα μετακινηθούν οι ίδιοι και τα αυτοκίνητά τους, με αλλαγές δρομολογίων κτλ.

Η Σαμοθράκη δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποτελεί είδηση για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση, οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι καταστροφικές με συνέπειες που θα επεκταθούν στο μέλλον. Η εταιρεία SAOS έχει την απόλυτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Η δημοτική αρχή και σήμερα από νωρίς το πρωί συνεχίζει τις παρεμβάσεις για λύση του τεράστιου προβλήματος σε όλα τα επίπεδα. Σταθερή επιδίωξη ήταν και είναι η σταθεροποίηση και η ομαλότητα στην ακτοπλοϊκή μας σύνδεση. Η σημερινή κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί.
Επιπλέον ζητούμε από την εταιρεία SAOS πληροφόρηση, καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη ενημέρωση σε όσους ταξιδεύουν. Είναι αδικαιολόγητη η τιμή των 25 ευρώ για το ΖΕΦΥΡΟΣ στο διάστημα αυτό. Οφείλει επίσης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών».

Με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη επικοινώνησαν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: gnomionline.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα