Σύστημα για συνομιλία ασθενών - γιατρών μέσω κάμερας απέκτησε το ΑΧΕΠΑ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Σύστημα τηλεργασίας απέκτησε η παθολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα να μιλούν απευθείας οι γιατροί με τους ασθενείς μέσω κάμερας.

Μέσω του συστήματος γιατροί κι νοσηλευτές έχουν την δυνατότητα να συνομιλούν με τους ασθενείς χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία τους στον θάλαμο, όπου νοσηλεύεται ο ασθενής.

Το νέο σύστημα, που δώρισε στο νοσοκομείο η εταιρεία Cisco,

παρουσιάστηκε σήμερα στην κλινική του νοσοκομείου παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου, του διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη και του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη.

Μάλιστα, συνομίλησαν και με ασθενή που νοσηλεύεται στην παθολογική και στην οποία ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση.

Κάμερες έχουν εγκατασταθεί σε δυο δωμάτια της παθολογικής κλινικής και στόχος είναι η εγκατάστασή τους σε αλλά 9 το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, Ζέρβας και Αντωνίου εξέφρασαν το «ευχαριστώ» τους σε γιατρούς και νοσηλευτές για το δύσκολο έργο τους.

«Ήρθαμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που φρόντισαν για την υγεία μας. Το θέμα είναι στην επόμενη μέρα να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, με όλες αυτές τις συνέργειες για να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στο μέλλον με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

«Είδαμε πως το σύστημα τηλεϊατρικής μπορεί να ενισχύσει τις δομές υγείας μας. Έτσι δεν χρειάζεται να φορούν τις απαραίτητες στολές συνεχώς, καθώς χρειάζονται 20 στολές την ημέρα, όπως με πληροφόρησαν», σημείωσε η κα Αντωνίου.

«Συζητήσαμε την δυνατότητα της επέκτασης του συστήματος και σε άλλους θαλάμους στην περίπτωση που θα συναντήσουμε ξανά πρόβλημα σαν χώρα και σαν νοσοκομείο», υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Εμείς σαν 4η ΥΠΕ επενδύουμε στην καινοτομία. Ήδη στο ΕΣΠΑ έχουμε βάλει καινοτόμες υπηρεσίες που θα θέλαμε να έρθουν στα νοσοκομεία μας», τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 5 ασθενείς με κορωνοϊό σε θαλάμους και 2 σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Δείτε τα σχετικά βίντεο του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα