Θεσσαλονίκη: Γι' αυτές τις εκδηλώσεις αξίζει να βγεις από το σπίτι το σαββατοκύριακο!

Το Thestival σου παρουσιάζει 15+1 λόγους για να βγεις από το σπίτι σου αυτό το σαββατοκύριακο και να απολαύσεις τις προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις.

Ξεναγήσεις, περίπατοι, υπαίθρια παζάρια, γυμναστική, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνονται στην πολιτιστική ατζέντα του διημέρου.

Δες όσα θα σε κάνουν να βγεις από το σπίτι σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και αύριο Κυριακή 22 του μήνα!

Καλό σαββατοκύριακο!

3ο KIDOT Festival

Το μεγαλύτερο family festival το 3rd KIDOT Festival

διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 γεμάτο ενέργεια, δημιουργικότητα, φρεσκάδα και φαντασία για να συνοδεύσει την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα θεματικά events για γονείς και παιδιά στην πόλη.

Μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και όσους σχετίζονται επαγγελματικά ή δραστηριοποιούνται με παιδιά και θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου.

Σε χώρο που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει το kido market για τους ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, workshops, παιχνίδια, προβολές, μουσική, παρουσιάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους, ελεύθερο παιχνίδι και χώρο χαλάρωσης, food corner με street food για όλους τους επισκέπτες του και φυσικά, όλη την εμπειρία των προηγούμενων ετών που κέρδισε την εμπιστοσύνη των μικρών, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών αλλά και όλων όσων επισκέφτηκαν το KIDOT Festival.

Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει το ιδανικό ξεκίνημα για μια σεζόν όλο δημιουργικότητα και φαντασία για τα παιδιά του αύριο και τους γονείς τους, με το 3ο KIDOT Festival!

Στην τρίτη του διοργάνωση, το KIDOT Festival στέκεται πλέον με δυνατές ρίζες στην ατζέντα των θεματικών events της πόλης. Έχοντας πλέον αποκτήσει έναν ικανό όγκο και μια υπολογιζόμενη δυναμική, εξελίσσεται και προσαρμόζεται ανάλογα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη συνολική ποιοτική στάθμη του.

Info:

Το 3ο KIDOT Festival θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Όπως και όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις, θα είναι ολοήμερο, με συνεχόμενη λειτουργία από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Ποδηλατούμε δυτικά

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, οι τρεις Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και με στόχο την προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς, καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε διαδημοτικές δράσεις με επίκεντρο τη χρήση ποδηλάτου.

"Ποδηλατούμε Δυτικά": ποδηλατοβόλτες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 6.00 μ.μ., με τρεις διαφορετικές αφετηρίες, τα δημαρχεία Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θα ακολουθήσουν δρώμενα στην οδό Θωμά Χατζίκου της Μενεμένης, δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο.
Στην περιοχή θα διακοπεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο με ποδήλατα και … περπάτημα.

Ο οικοδεσπότης Δήμος θα διοργανώσει αγώνες επιδεξιότητας πάνω σε πίστα ποδηλάτου, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θέατρο δρόμου, ζωγραφική για τα παιδιά και ενημέρωση για την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Στόχος η ενίσχυση των ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως το βάδισμα, το ποδήλατο, τα πατίνια, η αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ο διαμοιρασμός όλων των μέσων και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.

Voltάρω - Voltaro 2019

Το Voltaro ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μια…υψηλών Volt οικολογική περιήγηση στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς και των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones). Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα!

Μετά την επιτυχία της 1ης διαδραστικής εκδήλωσης «Voltάρω», για τη Βιώσιμη Αστική Μετακίνηση το 2017 και της 2ης το 2018, φέτος πραγματοποιείται για 3η χρονιά μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε τα δύο προηγούμενα έτη!

Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης είναι η ηλεκτροκίνηση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Νο1: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ?
• Νο2: DRONES (Μη επανδ. ιπτάμ. οχήματα) ?️
• Νο3: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ?
• Νο4: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ?
• Νο5: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ ?

Info:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 11.00

Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδου, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ο Πήτερ Παν ομορφαίνει τις Κυριακές σου

Πρόκειται για μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, που μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης και κρύβει την έγνοια και την ανησυχία του παιχνιδιού καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Η Χώρα του Ποτέ είναι το Τώρα.

Μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας και μουσικής. Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει. Τα Χαμένα Παιδιά, θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους πρόσφυγες γονείς τους. Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Τα παιδιά αναγκάζονται να σκουπίζουν, να συντηρούνται μόνα τους, αλλά κρατούν και τα παιχνίδια τους και παίζουν με τα καροτσάκια τους, απομεινάρια της παιδικής τους ηλικίας. Η Τάιγκερ Λίλη, μια άγρια Ινδιάνα, περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της και μας θυμίζει τη ζωή την αθώα και την επαφή με τη φύση. Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση. Μόνος, χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον Κροκόδειλο, με αξιοθαύμαστο σθένος.

Οι γονείς Ντάρλιγκ καθώς στο τέλος «αγκαλιάζουν» τα Χαμένα Παιδιά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια αναφορά για τη σύγχρονη μετανάστευση.

Ένα έργο που μιλάει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη μέριμνα προς τα παιδιά, αλλά ακόμη θίγει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης.

Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή.

Info:

Έναρξη παραστάσεων: 22 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή), Τηλέφωνο: 2310 230013
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 8€ παιδικό, ανέργων, 7€ ομαδικό (15+ άτομα) / προπώληση: 10€ κανονικό, 8€ παιδικό, ανέργων

ΚΟΘ: Εγκαίνια πιάνου Fazioli

Η ΚΟΘ εγκαινιάζει το εντυπωσιακό νέο της πιάνο Concert Grand F308 της εταιρείας Fazioli, μεγέθους 3,08 μέτρων, που αναμφισβήτητα ανήκει στην ελίτ των πιάνων παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Λιστ και Σούμπερτ. Στο πιάνο ο Πρόεδρος του ΕΤΟΣ/ΚΟΘ, καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διακεκριμένος πιανίστας Ούβε Μάτσκε πλαισιωμένος από τέσσερις κορυφαίους μουσικούς των εγχόρδων της ΚΟΘ, τον Αντώνη Σουσάμογλου στο βιολί, τον Ντέιβιντ-Αλεξάντερ Μπόγκοραντ στη βιόλα, τον Ντμίτρι Γκουντίμοβ στο βιολοντσέλο και τον Χαράλαμπο Χειμαριό στο κοντραμπάσο.

Συμμετέχουν:
Ούβε Μάτσκε (πιάνο)

Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί)
Ντέιβιντ-Αλεξάντερ Μπόγκοραντ (βιόλα)
Ντμίτρι Γκουντίμοβ (τσέλο)
Χαράλαμπος Χειμαριός (μπάσο)

Πρόγραμμα:
Φραντς Λιστ (1811 -1886): Σπουδή κοντσέρτου ‘Waldesrauschen’ S.145/1 (1863)
Φραντς Λιστ (1811 -1886): Σονάτα σε σι ελάσσονα S.178 (1852/53)
Φραντς Σούμπερτ (1797 – 1828): «Η πέστροφα», Κουιντέτο για πιάνο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο σε λα μείζονα, D 667 (1819)

Info:

Σάββατο 21/09/2019, στις 19:00
Αίθουσα Κ.Ο.Θ. 'Σόλων Μιχαηλίδης'
Κυριακή 22/09/2019, στις 12:00
Αίθουσα Κ.Ο.Θ. 'Σόλων Μιχαηλίδης'

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ/TICKETS 10€

Flea Market & Street Food

Η ομάδα του Flea Market Thessaloniki επιστρέφει με το μεγαλύτερο Flea Market & Street Food για το 2019, αυτό του Σεπτεμβρίου. Όπως ακριβώς πριν 3 χρόνια, έτσι και φέτος, το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το FLEA Market & Street Food / by Upnloud!

Το Flea Market Thessaloniki έρχεται για 2 ημέρες στο προαύλιο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κάτω από το περίφημο Τόξο (είσοδος Αγγελάκη με Τσιμισκή)!

Από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οι διοργανωτές σας υποδέχονται στο αγαπημένο σας Flea Market με πολλές συμμετοχές και πεντανόστιμο street food!

Ιnfo:

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 έως τις 22:00

Νότια Πύλη ΔΕΘ

Τα ΒορΟινά επιστρέφουν στο Λιμάνι

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων επιστρέφει στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Οι οινοπαραγωγοί-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» μας προσκαλούν στην Α' Προβλήτα, στο λιμάνι της Θεσσαλονικης, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, προτείνουμε στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα ειδικά θεματικά περίπτερα:

1. «Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς….!!» μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι «Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια».

2. «Τα Ροζέ των ΒορΟινών» Γευστική δοκιμή ροζέ οίνων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

3. «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
– Παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος.
– Προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα.
– Kουίζ γνώσεων με οινοτουριστικά δώρα!

4. «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»
Γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019».

5. Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά, με τις ετικέτες «Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρτοποιήματα «Κουκουμέρια».

Περίπατος “Τραμ, Τρένα και Πλοία”

Από τις νοσταλγικές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης με το τραμ να διασχίζει τους δρόμους της, τον σιδηρόδρομο με τις αλλαγές που έφερε από όπου κι αν πέρασε μέχρι τα ίχνη που άφησαν τα πλοία που κάποτε έδεναν στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης, τα μέσα μεταφοράς αφηγούνται από μια εντελώς ιδιαίτερη οπτική την ιστορία της πόλης, μια ιστορία άγνωστη στο μεγαλύτερο μέρος της.

Με οδηγό τον πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο Θόδωρο Νάτσινα περιηγούμαστε σε σημεία και τόπους που συνδέονται με τα μέσα μεταφοράς της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας καλύτερα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν, τις καινοτομίες που σηματοδότησε η ανάπτυξη τους αλλά και για αυτά που σήμαινε για την πόλη η παρακμή τους, πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τον 19ο αιώνα. Από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την Πλατεία Αριστοτέλους ως τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό αναζητούμε τα ίχνη και τα νήματα που συνδέουν το χθες με το σήμερα .

Info:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Ώρα: 11:00

Σημείο συνάντησης: Λιμάνι Θεσσαλονίκης (μπροστά στο μουσείο Κινηματογράφου)

Συμμετοχή: 10 ευρώ- Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

8ο Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην παράδοση αλλά και τα νεότερα συστήματα της Γιόγκα, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια, ομιλίες, διαλογισμούς, Μaster classes, Yoga classes, Ινδικό χορό, έκθεση προϊόντων και αγορά προϊόντων.

Το ημερήσιο «Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης» είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το 2012 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης της φιλοσοφίας της Γιόγκα – Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα Ημέρας (Γενική Είσοδος 5 ευρώ):

09.00-10.00: Διαλογισμός mindfulness με την Μανταλένα Κουνινή
10:30-11:30: Traditional Hatha Yoga με τον Αριστοτέλη Γκουλιάφα
12:00-13:30: Yoga Flow με την Μαρία Μαγκανάρη και τον Νίκο Geo
14:00-14:45: Συνειδητή Διατροφή με την Κατερίνα Τυροθουλάκη (ομιλία).
15:00-15:45: Η διαχρονική διδασκαλία της Bhagavad Gita με τον Γιώργο Βαφειάδη (ομιλία).
16:00-17:00: Yin Yoga με την Μαίρη Καμπουράκη
17:30-18:30: Bhakti Flow Yoga με την Κατερίνα Γεωργοπούλου
19:00-20:00: Συναυλία Kirtan με τους Bhakti Age Kirtan Group, Μιχάλης Ευαγγελίδης & Στέλιος Καρπαθάκης
20.30-21.00: Κλείσιμο - Om Chanting με την Ελένη Suprasanna Dasi

Παράλληλες Δράσεις - Workshops (Συμμετοχή 10 ευρώ):

10:00-12:00: Οι Παραδοσιακοί Χαιρετισμοί της Patanjali Hatha Yoga με τον Σπύρο Καπνιά Garudananda
17.00-19.00: Εύχρηστες Τεχνικές Thai Massage με την Έλη Καμήλαλη

Info:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Φουαγιέ μικρού Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης

Το Χελιδόνι

«Το Χελιδόνι», του Γκιλιέμ Κλούα, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, και με πρωταγωνιστές τους Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου, μετά από τις sold out παραστάσεις της περασμένης χρονιάς και τις φετινής χρονιάς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αμαλία!

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Καταλανούς συγγραφείς, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gaybar του Ορλάντο, ένα υπέροχο, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνο στην αγάπη και τη ζωή.

Η πραγματική σημασία αυτής της επίθεσης, τα κίνητρα του τρομοκράτη και η σκιά των θυμάτων του προκαλούν αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αμέλια και τον Ραμόν, που θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Αυτή η αλήθεια θα τους αναγκάσει να στοχαστούν γύρω από την ταυτότητα τους, την αποδοχή της απώλειας και την ευθραυστότητα της αγάπης, κάνοντας τους να ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους και να ενώσουν με έναν τρόπο τις τύχες τους για πάντα.

Ιnfo:

Παραστάσεις: Παρασκευή 20 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, Ώρα 21.15
Χώρος: Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71
Εισιτήριο: Κανονικό 15 ευρώ, Μειωμένο 13 ευρώ
Ειδικές τιμές για ομαδικές Κρατήσεις και Συλλόγους (τηλ. 2310257218, 6986713300, 6934115555)

Εξορκισμός

«Αν πιστεύεις , θα τρομάξεις. Αν δεν πιστεύεις θα αναρωτηθείς…»

«Είθε ο Άγιος Σταυρός να είναι το Φως μου.

Ας μη με καθοδηγεί ο δράκοντας

Ύπαγε οπίσω Σατανά

Μην με ωθείς στον πειρασμό ποτέ με μάταια πράγματα

Αυτό που μου προσφέρεις είναι το κακό

Πιες εσύ το δηλητήριο».

Διαταραχή προσωπικότητας; Θεϊκή παρέμβαση; Διανοητική ασθένεια; Ψυχική διαταραχή; Δαιμονική κατοχή; Ψυχοπαθολογία; Σχιζοφρένεια;

Κανείς ποτέ δεν θα μάθει…
Αν πιστεύεις, θα τρομάξεις
Αν δεν πιστεύεις θα αναρωτηθείς.

Info:

Σάββατο 21/09, Ώρα: 23:59

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος, 10 € ανέργων / φοιτητικό / 65+, ΑμεΑ

Αισχύλου ΟΡΕΣΤ3ΙΑ μια διαδρομή…

Μετά την περσινή επιτυχημένη πορεία της, η «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή» σε σκηνοθεσία Στάθη Μαυρόπουλου, ανοίγει τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τ, με έξι παραστάσεις από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όταν ένας άνθρωπος του θεάτρου αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος, νιώθει ένα ιερό σύννεφο να τον ακολουθεί και να σκιάζει τα βήματά του. Το ίδιο περίπου αντιμετωπίζει και ένας θεατής όταν αναρωτιέται αν θα αντέξει να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση. Στην παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή…» οι δημιουργοί της απελευθερώνονται από τα ιερά σύννεφα και οι θεατές απολαμβάνουν το αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού γελώντας.

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές στην εποχή που παιζόταν στην αρχαία Αθήνα, αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων και δραματολόγων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 | Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικά (άνω των 6 ατόμων)

Επταπύργιο - Ένας αιώνας σε μια μέρα

Η θεατροποιημένη αφήγηση «Επταπύργιο – Ένας αιώνας σε μια μέρα» από το ΚΘΒΕ αφού παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Επταπυργίου και τα Μερκούρεια 2019 και κατόπιν απαίτησης των θεατών, συνεχίζει τις έκτακτες παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Επταπύργιο.

H Εύη Σαρμή σκηνοθετεί ένα ταξίδι στο χρόνο με μαρτυρίες πολιτικών και ποινικών κρατουμένων του Γεντί Κουλέ, διανθισμένο με τραγούδια που αναφέρονται στη φυλακή.

Μια θεατροποιημένη αφήγηση ενός τόπου με δυνατές μνήμες που ανασαίνει πολλούς αιώνες, αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Από τις ανάσες του βγαίνουν στεναγμοί, μουσικές, πόνοι και χαρές, παράξενα και τρυφερά. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.

Ηθοποιοί και μουσικοί του ΚΘΒΕ θα μας ταξιδέψουν σε ένα κομμάτι της ιστορίας του, από το 1899 έως το 1989. Ένα ταξίδι απ’ το σκοτάδι στο φως.

Γιατί όσο ψηλά κι αν είναι τα τείχη, ο ουρανός μένει πάντα ανοιχτός…

«Επταπύργιο – Ένας αιώνας σε μια μέρα 1899-1989»

Συντελεστές:

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή, Κείμενο-Επιλογή τραγουδιών: Νίκος Δημητρόπουλος, Εικαστική επιμέλεια: Σοφία Τσιριγώτη, Μουσική επιμέλεια-Σύνθεση: Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κινησιολογική επιμέλεια: Πολυξένη Σπυροπούλου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μάγια Ανδριανού, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Παίζουν: Μαριάννα Αβραμάκη, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Μάρκος Γέττος, Γιώργος Δημητριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Γιάννης Μαστρογιάννης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Άλκης Σπυρόπουλος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Χρύσα Τουμανίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Δημήτρης Τσεσμελής

Info:

Σάββατο 21/09- Κυριακή 22/09, στις 21.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη

Εισιτήρια: 10 ευρώ

STOMP

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό!
Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στο Brighton, από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve McNicholas, κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία.

STOMP σημαίνει: χτυπάω το πόδι δυνατά.

Θυμίζει κωμωδία του βωβού κινηματογράφου αφού απουσιάζει ο λόγος, αλλά δεν είναι. Θυμίζει tap dancing, το στυλ χορού του Φρεντ Αστέρ, αλλά δεν είναι.
Το show των STOMP είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών. Οι STOMP καταργούν τον διαχωρισμό υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και είναι φοβερά ευρηματικοί.

Χρησιμοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Με μια «μαγική» δύναμη αξιοποιώντας την ιδιότητα κάθε σώματος να παράγει ήχους, μεταμορφώνουν τα καθημερινά αυτά αντικείμενα σε πηγή εκρηκτικού, ασταμάτητου και μεταδοτικού ρυθμού. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξη τους στη σκηνή καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.
Έχοντας διανύσει σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής με παραστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες ανά τον κόσμο, με διεθνείς διακρίσεις και τις καλύτερες κριτικές, οι STOMP καταφέρνουν σε κάθε τους εμφάνιση να μαγέψουν κοινό και κριτικούς, ενώ τα show τους έχουν συχνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα. Το 1994 απέσπασαν βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την «καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση», βραβείο «καλύτερης χορογραφίας σε σόου West end», βραβείο ΟΒΙΕ για off Broadway σόου και τέλος το νεοϋορκέζικο βραβείο για την «περισσότερο αυθεντική θεατρική εμπειρία». Το 1996 η μικρού μήκους ταινία των Stomp «Σκούπες» προτάθηκε για το Όσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο φεστιβάλ Καννών, όσο και στο κινηματογραφικό Sundance. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, έδωσαν ζωντανή παράσταση στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Το 1998 η ταινία τους «Stomp Out Loud» κέρδισε το άργυρο βραβείο FIRA στην ενότητα «Μουσική και Ζωντανό Θέαμα» του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μπιαρίτς.

Βγαίνοντας από την παράσταση, θέλεις να παίξεις μουσική με ό,τι βρεις μπροστά σου!!!

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

21 Σεπτεμβρίου 2019 Σαβ 17:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

21 Σεπτεμβρίου 2019 Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

22 Σεπτεμβρίου 2019 Κυρ 17:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

22 Σεπτεμβρίου 2019 Κυρ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 50€, 40€, 30€, 20€

Last Summer Party με τον Toni Sfino

Μπορεί να έχει μόλις γυρίσει από το Αμέρικα, μπορεί ακόμη να φοράει τα ρούχα της δεκαετίας των 60’ς και 70’ς αλλά ο Τόνις Σφήνος παραμένει επίκαιρος, φρέσκος και ολοζώντανος με φουλ διασκεδαστική διάθεση. Επέστρεψε και φέτος με την διασκευασμένη επιτυχία του Λάκη Τζορντανέλλι το κορίτσι του φίλου μου. Ο Τόνις όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως international showman, φέρνει κοντά σας μια παραγωγή που θα σας ταρακουνήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βάζοντας τα χίπικα ρούχα του, αλλά κρατώντας πάντα τα αγαπημένα στοιχεία της μουσικής του ’70, ’80 αλλά και ’90 μπορεί πλέον να σου εγγυηθεί «αξέχαστες καλοκαιρινές νύχτες».
Και όπως λέει και ο ίδιος: «Είστε μάγκες ρέι?»

Tonis Sfinos & The Playmates

Info:

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, Ώρα έναρξης: 21:00

Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 14€ ταμείο

Ο Γιώργος Μαζωνάκης για μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Μαζωνάκης κορυφώνει τη sold out καλοκαιρινή του περιοδεία με μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

Ο μοναδικός ερμηνευτής με μία ξεχωριστή live εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στο Palais Des Sports θα αφήσει το μουσικό του αποτύπωμα στο συναυλιακό χάρτη ακόμα πιο ισχυρό!

Μαζί του ο Δήμος Αναστασιάδης και η Μελίνα Μακρή σε μια σπάνια μουσική εμπειρία!

Ιnfo:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέγαρο Nikos Gallis Hall

Γρ.Λαμπράκη 2, Θεσσαλονίκη

Keywords
θεσσαλονικη, αξιζει, σπιτι, ηλεκτρικα ποδηλατα, μεσα μαζικης μεταφορας, το φως, εν λόγω, festival, market, food, info, θεατρο, volt, ποδηλατα, αυτοκινητα, μηχανακια, νέα, χανθ, κοθ, λιστ, flea, ελλαδα, τραμ, νεότερα, yoga, group, συμμετοχή, thai, ιουνίου, τηλ, φως, αθηνα, δραμα, αμεα, κθβε, σημαίνει, tap, dancing, στυλ, εμφάνιση, west, end, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, αιθουσα, summer, party, live, sports, nikos, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, συλληψεις, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, αλλαγη ωρας 2012, θεμος αναστασιαδης, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, ελενη, βγαινουν, δυνατα, ηλεκτρικα ποδηλατα, ποδηλατο, δημητριαδης, χωρες, αδεια, αμεα, αυτοκινητα, αυλαια, γιογκα, διατροφη, ζωγραφικη, ηθοποιοι, ιχνη, κθβε, μουσικη, παιχνιδια, πλαισιο, ποδηλατα, προγραμμα, πυλη, ρουχα, σθενος, τηλεφωνο, τραγουδια, φωτογραφιες, φως, ωρα, αγαπη, αβιαστα, αγορα, αγωνες, αυξηση, αιωνας, αμαλια, ανθρωπος, αποκαλυψη, αρχαια, απωλεια, ατζεντα, αφηγηση, αφιερωμενο, αφορμη, βραδυ, γεγονοτα, γελιο, γινονται, γεντι κουλε, γονεις, διαστημα, δυναμη, δημος, δωσει, δρωμενα, διημερο, ευη, ευρω, εκθεση, εκπαιδευση, ενεργεια, ενημερωση, εν λόγω, εργα, εμφάνιση, εξι, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ετικετες, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, εικοσι, υπηρεσια, θυμιζει, ιορδανης, κειμενο, κοθ, κωμωδια, λειτουργια, λιστ, λορενς, μαγια, μαζωνακης, μεριμνα, μηχανακια, μικρο, μπορειτε, μαρια, μονα, νεότερα, νικο, νημα, νηματα, ξεκινημα, ομαδα, παντα, ουρανος, οικογενεια, ορλαντο, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πηγη, πητερ παν, πιανο, πλοια, πορτες, πρωταγωνιστες, πρωι, σαββατο, σεζον, σεμιναρια, συντομα, σκηνοθεσια, σοου, σοφια, στυλ, ταυτοτητα, τασος, τις κυριακες, το αγορι, τειχη, τοξο, το φως, τρενα, τριτη, φυλακη, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φλεμινγκ, φορα, χαιρετισμοι, χανθ, χρηστος, βιολι, ωρες, group, αγορι, αιωνες, ανηκει, summer, βηματα, δημητρης, dancing, εκδικηση, food, festival, flea, χωρα, ιδανικο, yoga, ιουνίου, κομματι, κυριακη, μπροστα, market, volt, nikos, ογκο, sports, οργανα, παιχνιδι, party, σημαίνει, σκηνη, σπυροπουλος, σονατα, ταξιδι, tap, thai, υπεροχο, θωμα, βοηθος, βωβου, west, ξεκινησε, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα