Θεσσαλονίκη: Οι σημερινές εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Σε 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την χώρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παρά τις αντίξοες συνθήκες, την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν: μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ,

εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση.

Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζονται κάθε χρόνο, φέτος θα γίνουν αποκλειστικά την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2019 ξεπέρασε τους 60.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Σε όλη την χώρα συνολικά 77 χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μνημεία και μουσεία έχουν επιλεγεί για να υποδεχτούν το κοινό, σε 37 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ενώ τα 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Έτσι θα έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι, που είναι το μεγαλύτερο και το φωτεινότερο του καλοκαιριού.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας, χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας στους Έλληνες πολίτες και στους ξένους επισκέπτες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Δε 3/08

20:00

Ξεναγήσεις στις Υπαίθριες εκθέσεις

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δε 3/08

21:00

Συναυλία Ντουέτου με Έγχορδα

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ΕΔΩ.

Φωτό: Intime

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Αυγουστιάτικη,thessaloniki, avgoustiatiki