Το MoMA προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα τέχνης

Παρόλο που το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη ενδέχεται έχει κλείσει τις πόρτες του από τον Μάρτιο, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδρυμα δεν δίνει στους λάτρεις της τέχνης την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στην τεράστια συλλογή του.

Μαζί με τη διοργάνωση ψηφιακών περιηγήσεων της αξιόλογης σειράς σύγχρονων έργων τέχνης του, το μουσείο προσφέρει τώρα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα, για να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας πρόσληψη σε κατάσταση καραντίνας.

Πρόκειται για την τελευταία πρωτοβουλία που παρουσιάστηκε από ένα δημιουργικό ίδρυμα για να παρακινήσει τους ανθρώπους να ενθαρρύνονται κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού.

Με πέντε διαθέσιμα μαθήματα, η διαδικτυακή πρωτοβουλία θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη σύγχρονη τέχνη, τη μόδα και τη φωτογραφία, δίνοντας επίσης μια βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας του ιδρύματος.

Επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να «μάθουν απευθείας από καλλιτέχνες και σχεδιαστές», τα μαθήματα θα βασίζονται στις συλλογές και στις εκθέσεις του μουσείου, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να «ενταχθούν σε μια κοινότητα μαθητών/καλλιτεχνών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Με τα μαθήματα που διαρκούν από 16-27 ώρες συνολικά, η διδασκαλία είναι και για αρχάριους και θα συνοδεύεται από αντίστοιχες αναγνώσεις κειμένων και ασκήσεων. Από τη στιγμή που ζητόυνται επιπλέον πρακτικές εκμάθησης, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν τη διδαχθείσα ύλη σχολαστικά και βαθύτερα. Αυτό θα κάνει το τελικό αποτέλεσμα μοναδικό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
MoMA,