Βενεζουέλα: Το κοινοβούλιο κήρυξε τον Μαδούρο "σφετεριστή της εξουσίας" και τις αποφάσεις του "άκυρες"

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ο μοναδικός θεσμός της χώρας που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, κήρυξε σήμερα τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο "σφετεριστή" της εξουσίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βουλευτές χαρακτήρισαν επίσης "άκυρες" όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του.

"Το ιστορικό έγγραφο, με το οποίο το κοινοβούλιο αναλαμβάνει τις εξουσίες με βάση τα άρθρα 233, 333 και 250 του συντάγματος, εγκρίθηκε" ανέφερε στο Twitter

ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο.

Ο Μαδούρο ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη, για μια δεύτερη προεδρική θητεία, εξαετούς διάρκειας. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και οι ΗΠΑ αρνούνται να τον αναγνωρίσουν και την Παρασκευή το εξόριστο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Γκουάιντο να αναλάβει την προεδρία. Ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει το σύνταγμα, και ότι θα προκηρύξει νέες εκλογές.

Σύμφωνα με το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουάιντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα