Υπό τους ήχους συνθημάτων η άφιξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ (VIDEO)

Λίγο πριν τις 15:00 αφίχθη στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περίπου 1,5 μήνα μετά τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται και πάλι τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης αλλά και να πραγματοποιήσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης».

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συζητήσει μαζί τους την πορεία έργων στα οποία έδωσε προτεραιότητα

και κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε δύο σκέλη: Το πρώτο κομμάτι αφορά τις υποδομές και τις μεταφορές της πόλης και γίνεται παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Καραμανλή και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργου Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ, της Αττικό Μετρό και της Εγνατίας οδού. Οι εκπρόσωποι των φορέων θα παρουσιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης, οι εργασίες του μετρό, ο σχεδιασμός για την υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο, του λεγόμενου fly over στην περιφερειακή οδό, οι κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας Οδού αλλά και η σύνδεση του ΟΛΘ με το δίκτυο μεταφορών.

Στο δεύτερο σκέλος της σύσκεψης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη Διεθνή Έκθεση, τα μακεδονικά προϊόντα, το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec αλλά και τα μουσεία, Εθνικής Αντίστασης, Προσφυγικού Ελληνισμού και εκθεμάτων του μετρό, τα οποία θα δημιουργηθούν στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο συσκέψεις είναι παρόντες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στο ΥΜΑΘ, στις 17.00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί, την Mπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, ενώ στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης», στο ξενοδοχείο Hyatt, με θεματική τη διακυβέρνηση σε μια εποχή ακυβερνησίας.

Να σημειωθεί ότι η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε υπό τους ήχους συνθημάτων από μαθητές που διαμαρτύρονται έξω από το ΥΜΑΘ (Δείτε ΕΔΩ)

Keywords
Τυχαία Θέματα