Ζαχαράκη προς Αχτσιόγλου για τον "οδοστρωτήρα": Υιοθετείτε τα τρολς

«Μονταζιέρα» και «fake news» χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία το βίντεο που κυκλοφορεί και απεικονίζει τη συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ντόπιο επιχειρηματία, σύμφωνα με το οποίο ο δεύτερος φαίνεται να ζητά την καθιέρωση της επταήμερης εργασίας, με τον πρόεδρο του κόμματος να ανταπαντά πως «θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα», αναφερόμενος στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ

να συνδέει αυθαίρετα τη δήλωση του προέδρου του κόμματος με το... επταήμερο. Τον παραπάνω ισχυρισμό του κόμματος έσπευσε να υπερασπιστεί και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σε τηλεοπτική διαμάχη της στον Alpha με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα το πρωί, αποκάλυψε πως το βίντεο που διακινείται δεν είναι παρά αποτέλεσμα μοντάζ, που χρησιμοποιήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών.

Η κ. Ζαχαράκη έκανε επίσης λόγο για «κοπτοραπτική» και «έσχατο σημείο απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί τα τρολς», ενώ δημοσιοποίησε ολόκληρο το βίντεο της επίμαχης συζήτησης του προέδρου του κόμματος, στο οποίο λέει αναλυτικά: «Αν εμείς κάνουμε αυτά για την επιχειρηματική κοινότητα, οι απαιτήσεις που έχουμε είναι πολύ συγκεκριμένες: Εργασιακή ειρήνη και προστασία των εργαζόμενων, οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Εμείς θα δώσουμε και περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους και να μην φεύγει το μισό μπόνους σε φόρους και εισφορές, όπως γίνεται σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε, ειδικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να δώσετε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους, αν θέλετε να κάνετε ένα πρόσθετο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να μπορείτε να το κάνετε», ενώ πρόσθεσε: «η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Εάν υπάρχει μια κλαδική σύμβαση, εμείς μιλάμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει επεκταθεί μέσω της επεκτασιμότητας και δεσμεύει όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να ισχύει, γιατί πρέπει εμείς να μπλέξουμε, αφού έχουν συμφωνήσει στο τι είναι καλό για τους ίδιους, γιατί είναι μια κλαδική σύμβαση καλή για τους εργαζόμενους, γιατί αλλιώς δεν θα την είχαν υπογράψει».

Η εκπρόσωπος τύπου επεσήμανε πως δε γίνεται πουθενά λόγος για επταήμερη εργασία, με την κ. Αχτσιόγλου να παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα