Συνταξιούχος στην Ινδία έχει φτιάξει υπαίθριο σχολείο και αλλάζει τις ζωές των φτωχών παιδιών που ζουν στους δρόμους

Αυτά τα φτωχά και άστεγα παιδιά μπορούν πλέον να ελπίζουν σε ένα λαμπρό μέλλον χάρη σε αυτόν τον ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος αποφάσισε να φτιάξει ένα υπαίθριο σχολείο για τα παιδιά που κοιμούνται στους δρόμους του Δελχί της Ινδίας.

Σε πολλές άλλες χώρες της Ασίας, οι άνθρωποι θεωρούν ότι η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του χαρακτήρα ενός παιδιού και το κλειδί για την επιτυχία τους, αλλά κάποιοι γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση,» λέει ο συνταξιούχος

διευθυντής τηλεπικοινωνιών, Shyam Bihari Prasa.

Για να δώσει σε αυτά τα μη προνομιούχα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν πράγματα και να μορφωθούν, ο θείος Shyam, όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, αποφάσισε να φτιάξει το 2013 ένα υπαίθριο σχολείο έξω από έναν Ινδουιστικό ναό.

Στην αρχή, ο θείος Shyam έπρεπε να δελεάσει τα παιδιά με σοκολάτες και ζαχαρωτά για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του. Ωστόσο, η ανιδιοτελής φροντίδα του έχει κάνει στους μαθητές τους να πηγαίνουν από μόνοι τους στο σχολείο.

Ο θόρυβος της κίνησης δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση εμπόδιο στην δίψα αυτών των παιδιών για μάθηση. Κάθε μέρα, γύρω στα 35-40 παιδιά περιμένουν ανυπόμονα έξω από το ναό για τον θείο Shyam.

Τις βροχερές ημέρες, ο θείος Shyam μεταφέρει την τάξη του στις εγκαταστάσεις του ναού.

Όπως και στα άλλα σχολεία στην Ινδία, τα παιδιά λένε μια προσευχή στις 8 π.μ. κάθε πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Διδάσκει αγγλικά, μαθηματικά, φυσική και κοινωνιολογία, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Τα παιδιά δεν ήξεραν πώς να μιλάνε σωστά, αλλά μετά από τρία χρόνια συνεχούς καθοδήγησης, έχουν αποκτήσει πολλές γνώσεις.

Τα παιδιά έχουν αποκτήσει πειθαρχεία και σωστούς τρόπους χάρη στον θείο Shyam.

Αυτό το υπαίθριο σχολείο γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο με τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής και των περαστικών. Πολλοί άνθρωποι έχουν δωρίσει σχολικά είδη και τρόφιμα, όπως χαλιά, τραπέζια, καρέκλες, γραφική ύλη, και αρκετοί έχουν αναλάβει ακόμη και το ρόλο «δασκάλου».

“Άλλος έδωσε το χαλί, άλλος το μαυροπίνακα και άλλος τις καρέκλες. Τα πάντα είναι δωρεά από ανθρώπους σαν εσάς και όχι από την κυβέρνηση ή μη κυβερνητικές οργανώσεις,” δήλωσε ο θείος Shyam ,”Κάνω τη δουλειά μου και τα υπόλοιπα είναι δωρεά από τους περαστικούς. Τα πάντα είναι δωρεά από αυτούς. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να δουλεύω σκληρά.”

Κάποιοι λένε ότι είναι ένας ήρωας, και πολλοί άλλοι θα συμφωνήσουν. Αυτά τα παιδιά θα έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους χάρη στις ανεκτίμητες και ανυπολόγιστες προσπάθειες του θείου Shyam.

“Ο δάσκαλός μας πολύ καλός. Μας διδάσκει αγγλικά και χαιρόμαστε πολύ που μας κάνει μάθημα,” είπε η 10χρονη Pooja Kumari Naik, “Μας δίνει τις γνώσεις και τη σοφία του – γι ‘αυτό ερχόμαστε εδώ, για να μάθουμε”.

Το σχολείο είναι δωρεάν προς όλους τους μαθητές.

Η αλτρουιστική πράξη του δεν έχει αλλάξει μόνο τη ζωή αυτών των φτωχών παιδιών, αλλά και τη δική του ζωή.

«Όσο είμαι υγιής θα διδάσκω», είπε ο θείος Shyam.

Παρακολουθήστε την ιστορία του στο παρακάτω βίντεο:

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα