100 αυτόνομα φορτηγά διαχείρισης εμπορευμάτων στο λιμάνι Felixstowe (pics, video)

Το λιμάνι Felixstowe, το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου που διαχειρίζεται η Hutchison Ports, και η Shanghai Westwell Technology Co. Ltd (Westwell) υπέγραψαν συμφωνία για επιπλέον 100 αυτόνομα ηλεκτρικά Q-Trucks.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η παράδοση των πρώτων αυτόνομων φορτηγών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

Να σημειωθεί ότι, η Hutchison Ports ενέταξε για πρώτη φορά το 2020 τα Q-Trucks της Westwell

στο Terminal D στο λιμάνι Laem Chabang της Ταϊλάνδης.

Έκτοτε, 15 Q-Trucks επιχειρούν από κοινού με τον υπόλοιπο εξοπλισμό στο λιμάνι έχοντας διαχειριστεί πάνω από 334.000 TEU εμπορευμάτων.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Clemence Cheng, διευθύνων σύμβουλος του Port of Felixstowe και εκτελεστικός διευθυντής της Hutchison Ports, είπε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Westwell για να φέρουμε την πρωτοποριακή τεχνολογία και την τεχνολογία AI στο λιμάνι Felixstowe.

Μετά την εισαγωγή αυτόνομων φορτηγών στον τερματικό σταθμό μας στην Ταϊλάνδη και ύστερα από ενδελεχείς και επιτυχημένες δοκιμές στο Felixstowe, λανσάρουμε το σύστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα νέα φορτηγά θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα κατά τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων μας, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν σημαντικά στις προσπάθειες απανθρακοποίησης του λιμένα».

Από την πλευρά του, ο Kenny Tan, πρόεδρος του Westwell, σχολίασε: «Η Hutchison Ports είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος εταίρος για τη Westwell. Η Westwell, με την ολιστική της λύση στη νέα ενεργειακά αυτόνομη οδήγηση, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της απόδοσης, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και παρέχοντας επιλογές βιώσιμης ανάπτυξης.

Η σύμβαση επίσης σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική ανάπτυξη της στρατηγικής Ainergy της Westwell για τη χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και τη διευκόλυνση της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα. Από αυτή την άποψη θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τις ευκαιρίες με την Hutchison Ports για να οδηγήσουμε τα logistics στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Το άρθρο 100 αυτόνομα φορτηγά διαχείρισης εμπορευμάτων στο λιμάνι Felixstowe (pics, video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
100-aftonoma-fortiga-diacheirisis-eborevmaton-sto-limani-felixstowe.htm
Τυχαία Θέματα