11ο πακέτο Ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τι περιλαμβάνει για οδικές μεταφορές και ναυτιλία

Το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ, με την Κομισιόν να προσδοκά ότι οι νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας θα επιβάλλονται και θα εφαρμόζονται ακόμη καλύτερα.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ειδικότερα για το κομμάτι των μεταφορών, το νέο πακέτο κυρώσεων αφορά τα ακόλουθα:

-Πλήρης απαγόρευση της οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων στην ΕΕ σε ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα ταξινομημένα στη Ρωσία, ακόμη και όταν μεταφέρονται με φορτηγά ταξινομημένα εκτός Ρωσίας.

Αυτό θα περιορίσει την παράκαμψη της απαγόρευσης από ρωσική εταιρεία εμπορευματικών μεταφορών να μεταφέρει εμπορεύματα στην ΕΕ.

-Απαγόρευση της πρόσβασης στους λιμένες της ΕΕ σε πλοία που πραγματοποιούν μεταφορές από πλοίο σε πλοίο, εάν οι αρμόδιες Αρχές έχουν εύλογες υποψίες ότι παραβιάζεται η απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου από τη Ρωσία ή το ανώτατο όριο τιμών των χωρών-μελών της G7.

-Απαγόρευση πρόσβασης σε λιμένες της ΕΕ για πλοία, εάν ένα σκάφος δεν ειδοποιήσει την αρμόδια Αρχή τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα για μεταφορά από πλοίο σε πλοίο που πραγματοποιείται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ενός κράτους-μέλους ή εντός 12 ναυτικών μιλίων από την ακτή του κράτους-μέλους.

-Απαγόρευση πρόσβασης θα ισχύει για πλοία όταν οι αρμόδιες αρχές έχουν σοβαρούς λόγους να υποψιάζονται ότι παρεμβαίνουν παράνομα ή απενεργοποιούν το σύστημα πλοήγησής τους κατά τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών, κανόνων και προτύπων.

Το άρθρο 11ο πακέτο Ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τι περιλαμβάνει για οδικές μεταφορές και ναυτιλία εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
11o-paketo-kyroseon-kata-tis-rosias-ti-perilamvanei-gia-odikes-metafores-kai-naftilias.htm
Τυχαία Θέματα