28.000 βιογραφικά για μόλις 30 θέσεις γυναικών μηχανοδηγών στη Σαουδική Αραβία

Αγγελία εργασίας για την πρόσληψη 30 γυναικών μηχανοδηγών στη Σαουδική Αραβία προσέλκυσε το -εξωπραγματικό- νούμερο των 28.000 βιογραφικών.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Την αγγελία δημοσίευσε η ισπανική Renfe, σημειώνοντας ότι μια διαδικτυακή αξιολόγηση του ακαδημαϊκού υποβάθρου και των δεξιοτήτων της αγγλικής γλώσσας των υποψηφίων τη βοήθησε να μειώσει τον αριθμό τους κατά περίπου 50%.

Οι υποψήφιες, θα είναι οι πρώτες γυναίκες στην ιστορία της χώρας που θα ασκήσουν το εν λόγω

επάγγελμα, θα αναλάβουν το τιμόνι των τρένων εκτελώντας το δρομολόγιο μεταξύ των πόλεων Μέκκα – Μεδίνα, με το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας που θα κατασκευαστεί στη Μέση Ανατολή.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία του ενός έτους αμειβόμενης εκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει γύρω στις 15 Μαρτίου και θα αποτελείται από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που θα διεξάγονται από προσωπικό της Renfe.

Να σημειωθεί ότι, η Renfe απασχολεί, επί του παρόντος, 80 άνδρες μηχανοδηγούς στα τρένα της στη Σαουδική Αραβία, ενώ υπό εκπαίδευση βρίσκονται 50 ακόμη.

The post 28.000 βιογραφικά για μόλις 30 θέσεις γυναικών μηχανοδηγών στη Σαουδική Αραβία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα