8.600 νέα αεροσκάφη θα παραλάβουν οι κινεζικές αεροπορικές, έως το 2039, σύμφωνα με τη Boeing

Η Boeing αναβάθμισε τις προβλέψεις της αναφορικά με τη ζήτηση αεροσκαφών από την Κίνα, για τα επόμενα 20 χρόνια.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Σύμφωνα με την αμερικανική κατασκευάστρια, οι κινεζικές αεροπορικές θα χρειαστούν περί τα 8.600 νέα αεροσκάφη ως το 2039, αυξάνοντας τη ζήτηση κατά 6,3% έναντι παλαιότερων προβλέψεων που έκαναν λόγο για 8.090 αεροσκάφη.

Εκτιμάται δε ότι τα αεροσκάφη αυτά θα κοστίζουν 1,4 τρισ. δολ.,

σύμφωνα με τον παρόντα τιμοκατάλογο της Boeing.

Μειωμένη η ζήτηση για αεροσκάφη σε παγκόσμια κλίμακα

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η Boeing μείωσε τις 20ετείς προβλέψεις της αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση αεροπλάνων λόγω της πανδημίας του COVID-19.

«Ενώ ο COVID-19 έχει επηρεάσει σοβαρά κάθε επιβατική αγορά παγκοσμίως, ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της Κίνας παραμένει ανθεκτικός και ισχυρός», δήλωσε ο Richard Wynne, managing director, China Marketing της Boeing Commercial Airplanes.

«Όχι μόνο η ανάκαμψη της Κίνας από τον COVID-19 ξεπέρασε τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και οι συνεχείς κρατικές επενδύσεις για τη βελτίωση και την επέκταση των υποδομών μεταφορών της χώρας, των μεγάλων περιφερειακών ροών κυκλοφορίας και της ακμάζουσας εγχώριας αγοράς σημαίνουν ότι αυτή η Κίνα θα ευδοκιμήσει».

Η εγχώρια αγορά αερομεταφορών της Κίνας έχει ανακάμψει στα επίπεδα προ κορωνοϊού, αλλά καθώς τα διεθνή ταξίδια παραμένουν ουσιαστικά ανεκτέλεστα, οι κινεζικές αεροπορικές καθυστερούν τις παραδόσεις αεροσκαφών, σχολιάζει το Reuters.

The post 8.600 νέα αεροσκάφη θα παραλάβουν οι κινεζικές αεροπορικές, έως το 2039, σύμφωνα με τη Boeing appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα