Flexis: Το νέο εγχείρημα CMA CGM, Volvo και Renault που θα κατασκευάζει νέας γενιάς ηλεκτρικά βαν (video)

Ο γαλλικός όμιλος CMA CGM ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην εταιρεία Flexis SAS ως ιδρυτικό μέλος, από κοινού με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Volvo, η οποία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά ημιφορτηγά

(βαν) νέας γενιάς.

Η CMA CGM, μέσω της PULSE, του ενεργειακού επενδυτικού της fund, απέκτησε το 10% της Flexis, ενώ ως το 2026 θα επενδύσει έως και 120 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, Volvo και Renault, που κατέχουν έκαστη μερίδιο 45% στη Flexis, σχεδιάζουν να επενδύσουν 300 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως επισημαίνεται, στόχος της Flexis SAS είναι να ηγηθεί της απανθρακοποίησης των μεταφορών και logistics.

Τα οχήματα, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες του last-mile delivery, θα κατασκευάζονται στην εργοστασιακή μονάδα της Renault στο Sandouville, το οποίο ειδικεύεται στην κατασκευή LCV, όπου και θα προσληφθούν 550 άτομα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων οι 400 αφορούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Διευθύνων σύμβουλος της Flexis SAS αναλαμβάνει ο Philippe Divry, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τον Krishnan Sundararajan ως COO.

Τα ηλεκτρικά ημιφορτηγά της Flexis θα πωλούνται στην αγορά υπό την “ομπρέλα” των Renault και Volvo και πιθανώς και της Nissan, σύμφωνα με τον Luca de Meo, διευθύνοντα σύμβουλο της Renault.

Ωστόσο, όπως είπε, εάν υπάρξει ενδιαφέρον θα προσφερθούν και σε άλλες εταιρείες για rebranding.

Βάσω Βεγ.

Το άρθρο Flexis: Το νέο εγχείρημα CMA CGM, Volvo και Renault που θα κατασκευάζει νέας γενιάς ηλεκτρικά βαν (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
cma-cgm-volvo-kai-renault-parousiazoun-ti-flexis-tha-kataskevazei-neas-genias-ilektrika-van.htm
Τυχαία Θέματα